Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie wiem

ile czasu na wymienienie dokumentow po slubie??

Polecane posty

Gość jeszcze nie wiem

codzi mi o slub cywilny.mieszkamy w irlandii i zaraz po slubie w polsce wracamy na wyspy, iwec nie bede miala czasu na wymienienie dokumentow.mam pyt jak dlugo beda wazne stare dokumenty??czy nie bede miala problemow podczas prezkraczania granicy.pozdrawiam

ja wymienilam dowod 5 lat po slubie...paszport jakies 2 lata wczesniej. Przeciez na granicy nikt nie wie ze jestes po slubie...

moja mam wymienila w tym roku (bo trzeba) po 29 latach malzenstwa. miala jedynie wpis na koncu dowodu, ze wziala slub (ale to tylko sie przydawalo przy wyborach)

Gość jeszcze nie wiem
to mnie uspokoilyscie..czytalam ze maja na granicy system ktory informuje ze np pani kowalska ma juz ixinska.ja poprostu z tym wszytkim nie zdaze

Gość Jak wyjeżdzasz to wymienisz
jak wrócisz ...albo złóż papiery teraz i zaznacz w urzedzie ,że dokument odbierze np mama lub brat ...

Nikt za Ciebie dowodu osobistego nie moze odebrac... ale teraz dowod lezy i czeka przez 10 lat... kiedys jak sie nie odebralo to niszczyli po 3 miesiacach. Zloz dokumenty przy okazji a jak pojedziesz drugi raz to odbierzesz... Ja tak zrobilam... dowod czekal na mnie 8 miesiecy.