Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Happy Freeta

PIERWSZY dowód osobisty

Polecane posty

Gość Happy Freeta

za tydzien koncze 18 lat.Bylam w gminie po wniosek, ale bylo mnostwo ludzi.A jak szlam do okienka mijajac kolejke zeby wziac wniosek to myslalam ze ludzie mnie zabija...Darli sie ze kazdy ma stac w kolejce i rozne przykre uwagi.Do okienka oczywiscie nie doszlam.Jakie potrzebne sa jeszcze dokumenty? sam wniosek wydrukowalam z internetu, zdjecia zrobilam i co jeszcze

teraz to se poczeeeekasz :D ja po dwóch tygodniach miałem już gotowy, odebrałem po trzech

chociaz moze dlatego ze urzad stanu cywilnego jest w tym samym budynku co urzad miasta.

Gość Happy Freeta
we wniosku ktory wydrukowalam nie ma nic na to to ze pierwszy raz wyrabiam.Jest do zaznaczenia tylko czy dowod zostal zniszczony, zagubiony,skradziony....A moze musze miec inny wniosek?

Gość jeżeli w tym samym mieście
mieszkasz co się urodziłaś to tylko wniosek jak nie to jeszcze akt urodzenia ;)

Gość Happy Freeta
a i wniosek mam wydrukowany na dwoch kartkach.moze tak byc czy musi byc na jednej kartce z dwoch stron?

Gość Happy Freeta
nikt nie wie?

Gość jaktotak*
Jeśli urodziłaś się gdzieś poza miejscem swojego zamieszkania, to potrzebny bedzie odpis skrócony aktu urodzenia. Poza tym to tylko 2 zdjęcia o kaska ;)

wydrukuj na jednej kartce z dwóch stron. Trzeba było się zapytac na miejscu co jest jeszcze potrzebne...

mozna sobie poczekac az minie tenokres wymieniania. ja tam dowod wyrobilam sobie dopiero na mature.

ach, sorry, nie doczytałam, że w ogóle nie doszłaś do okienka. Z tego co pamiętam, to u mnie wymagali odpisu aktu urodzenia, a teraz od osób wymieniających stare dowody wymagają odpisu aktu małżeństwa

Gość Happy Freeta
we wniosku na dole jest napisane ze tzreba dolaczyc odpis aktu urodzenia, lub aktu malzenstwa i posiadany dokument tozsamosci.Akt urodzenia mam, a jaki mam dac dowod tozsamosci? przeciez nie legitymacje szkolna.Poszlabym do urzedu jeszcze raz, ale nawet nie wyobrazacie sobie co tam sie dzieje...I jeszcze ludzie jacy opryskliwi.poszlam tylko po wniosek a nawet do polowy kolejki nie doszlam idac do okienka.nie mam od kogo sie dowiedziec.a jak tam dzwonie to nie odbieraja i wcale sie nie dziwie...Tyle roboty tam maja...

nie dołączasz dowodu tożsamości, bo go nie posiadasz. Tylko w przypadku, gdybyś wymieniała dowód na nowy