Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ten temat

Czy ktoś pisał prace mgr na temat ABORCJI ???

Polecane posty

Gość ten temat

mam prośbe .....chodzi o książki z jakich warto pisac...moze mi ktos pomoże ? ;)i co dokładnie powinnam zawrzec w planie zeby nie było ze czegos nie mam waznego albo dałam cos co kompletnie nie powinnam

ja piszę licencjat :o chyba z rok temu też dziewczyna pisała licencjat, ale mi zniknęła gdzieś z kafe.. ogólnie - zastanów się jeszcze raz..

Gość ten temat
a co tak cięzko jest ??? studiuje administracje i bede sie bronic z prawa karnego i wydało mi sie, ze na ten temat bedzie sporo materiałów....tak mi promotor doradził ale kto wie, moze w lutym wylece ;)

nie fajny temat sobie wybralas... Jak np wyobrazasz sobie czesc badawczą?? ankiety? gdzie je rozdasz? jakims wyjsciem jest internet, ale to zalezy od twojego promotora. ja bym zaczela od teorii, historii aborcji, potem rodzaje?? kurcze... trudno bedziesz miala, ale powodzenia :)

Gość ten temat
chwilka.....ale ja nie mam miec zadnej częsci badawczej promotor stwierdził, ze tego sie juz nie pisze i to stara szkoła....on chce max 40-50 stron i tyle ( jakby co to dr z Uw)

nie jest ciężko, ale ogólnie temat jest taki... inny.. ja piszę na socjo, więc inaczej niż na prawie - na pewno znajdziesz masę informacji (ustawodawstwo etc) ale zastanów się o czym dokładnie chcesz pisać - bo przy temacie aborcji wcale nie jest to takie proste :) poczytaj sobie \"Aborcja - argumenty za i przeciw\" Kis Janos, \"aborcja w polsce - kwadratura koła\" J. Heinen i może \"milczenie owieczek\" Szczuki - na początek sporo jest o ustawodawstwie :)

nie jest ciężko, ale ogólnie temat jest taki... inny.. ja piszę na socjo, więc inaczej niż na prawie - na pewno znajdziesz masę informacji (ustawodawstwo etc) ale zastanów się o czym dokładnie chcesz pisać - bo przy temacie aborcji wcale nie jest to takie proste :) poczytaj sobie "Aborcja - argumenty za i przeciw" Kis Janos, "aborcja w polsce - kwadratura koła" J. Heinen i może "milczenie owieczek" Szczuki - na początek sporo jest o ustawodawstwie :)

Gość batalia baxis
moja koleznka chciala pisac ...ale to byla medycyna sadowa... facet jej odradzil...bo mozna sie strasznie zagmatwac....to jest temat na pograniczu pr. karnego i medycyny sadowej....byc moze teraz jest wiecej aktow prawnych i ksiazek...i bedzie latwiej...ja bym sie jeszcze zastanowila....ja pisalam o przestepczosci zorganiowanej:) ...naturalniee tez z pr. karnego....

Gość ten temat
:( no to mnie zmartwiliscie

Gość batalia baxis
masz jeszcze czas...a jak bysmy cie nie uswiadomily, to bys ugrzezla w tej aborcji i na czas pracy nie skonczyla:) ..a tak, masz jeszcze czas na znalezienie jakiegos ciekawego tematu!!

Gość ten temat
ale własnie ten temat wydaje mi sie bardzo ciekawy kurde...tez tak nas głupio zrobili , ze jednego dnia wybór promotora i do tego temat na juz ....to chore

hej samanta, to ja pisalam wtedy o aborcji i ci zniknelam z kafe ;) jakby co, to juz sie obronilam, ale temat jednak jak dla mnie zbyt ciezki... zdecydowalam sie pisac z zakresu socjologii rodziny, poszlo calkiem gladko :) autorko, samanta dobre tytuly ci podaje, ja (jak zwykle) odsylam do twojej biblioteki uniwersyteckiej i jej katalogu on-line (powinna byc mozliwosc przejrzenia go w internecie), wpisujesz haslo przedmiotowe "aborcja" i przegladasz tytuly. powodzenia :)

Gość batalia baxis
a z jakiej dziedziny prawa chcesz pisac?

Gość ten temat
z prawa karnego

hej Acidolfilna :) :) :) gratuluję obrony, ja na razie siedzę w temacie aborcji i kombinuję z promotorem (akurat całkiem fajnie mam się pracuje, choć na początku byłam przerażona ;) ) pozdrawiam jak dla mnie to cała ta socjologiczna \"otoczka\" zjawiska aborcji jest fascynująca (z punktu prawnego również) ale im bardziej w to wchodzę tym mniej mi się podoba..

nie czytałam wszystkich odpowiedzi bo mi się nie chce ale wejdź na stronę bibliotek, do których masz dostęp, zobacz jaka jest do tego literatura, ale będziesz nie tylko pisać o aborcji, to zależy od tematu, bo możesz mieć w temacie np. świat wartości .... blablabla i wtedy tez piszesz o aborcji, czy np. co ma do tego katolicyzm itp. temat wtdaje się ciekawy a ankiety możesz np. zrobić wśród licealistów, przyszłych mam, czy tez osób co czekają na adopcję

Gość aaalka
hej, podjęłam się pisana pracy na temat aborcji, Moze pamietacie jak brzmiały tematy waszych prac ?

Gość gość
Mnie ten temat wydaje sie zbyt kontrowersyjny na prace mgr

Gość gość
Poza tym nawet jesli to bedzie praca z prawa, to jednak w zakonczeniu musisz napisac swoje wlasne wnioski i co jesli nie beda sie zgadzaly ze zdaniem promotora?

Gość aaalka
Promotor wyraził zgodę. Poza tym wnioski będą dotyczyć ankiety. ;) a na to co w niej wyjdzie nie mam wpływu