Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ratta

Postanawiam, ze od Nowego Roku...

Polecane posty

Gość Ratta

Nowy Rok... Oczywiscie oprocz imprezki na sylwestra, wiaze sie z roznymi postanowieniami, czy to ze schudniemy, czy to ze w koncu znajdziemy milosc naszego zycia... a juz na pewno ze w nowym roku bedzie o wiele lepiej niz w poprzednim, choc czasem mija sie to z prawda;p A jakie sa wasze postanowienia/oczekiwania co do Nowego Roku?:) :)

Gość justynaanaa
no to lecimy: 1. schudnę do 55 kilo (ważę 58 więc to osiągalne) 2. rzucę palenie 3. będę oszczedzać 4. przestanę być wredną jędzą 5. zacznę się w końcu przykładać do moich studiów 6. i znów nauczę się o nim nie myśleć........ niestety

Gość no to moje bedzie tak
1. schudnąć 6 kg- do wakacji. 2. chodzic na wszystkie wykłady (no wiekszość ;) ) 3. być grzeczniejsza 4. przestać przeklinać jak się złoszczę 5. mniej siedzieć przed kompem 6. częściej ćwiczyć... Może cos jeszcze wymyślę ;)

Gość Ratta
Widzę, że schudnę/będę się więcej uczyć to nie tylko moje zmartwienie;/ A ja po prostu chcę przeżyć rok 2008 tak, żebym potem pod koniec nie siedziała i stękała jak to było źle i co mogłabym zmienić, tylko żebym zadowolona z siebie była. ale to się rzadko zdarza, nie?;/ Rzadko akceptujemy swoje zachowanie w 100procentach i jesteśmy naprawdę super zadowoleni ze swojego życia... Tak czy siak postaram się... A apropo chudnięcia... przed świętami schudłam tak ładnie do 59 kg(przy wzroscie 170cm na dietce kopenhadzkiej) ale niestety przez to swiateczne obzarstwo znowu wrocily mi trzy cholerne kg;/

1. zejść poniżej 50 kilo 2. powiedzieć coś komuś. 3. uczyć się na coś lepszego niż 4. (znaczy zaglądać czasem do zeszytów) 4. biegać conajmniej 3 razy w tygodniu rano 5. ... coś się jeszcze wymyśli.

Gość kokokokokokoko
ojojoj, dobre cele, ale źle sformułowane

Gość proszę podajcie mi
idealną wagę super laski przy wzroście 170cm

Gość lady gggg
1. Przytyć 2. Przestać sie nad soba użalać 3. Zmienić fryzure (pod tym względem straszna ze mnie boidupa ) 4. Być bardziej otwarta ( na ludzi:P) 5. Zacząć sie w końcu uczyć!!! W postanowieniach jestem kiepska, ale byc może mi sie uda w tym roku ;)

Gość diunka
większość ważnych rzeczy udało mi się osiagnąć w tym roku tzn. znalazłam dobrą pracę, znalazłam swojego księcia od ponad miesiaca nie palę, uczę się języków. Co chciałabym postanowić na przyszły rok to: 1. uczyć się wiecej a mniej czasu marnowac na TV i net 2. dbac bardziej o siebie tzn. trochę mniej pracowac, zdrowo się odżywiać, zacząć regularnie się badać 3. SCHUDNĄC!!!!!!!!!!!! 10 kg musi zniknąć

Gość no to moje bedzie tak
nie wiem jak Ty ale ja chce przy 165cm ważyć 52 no ew. 51kg! I dla mnie będzie idealnie ;)

Gość kokokokokokoko
ech dziewczyny odsyłam do jakiejś lektury o formułowaniu celów bo wasze są źle sformułowane i to pozwala mi przewidzieć, że niestety wasze cele nie zostaną zrealizowane. Prawidłowe sformułowanie celu jest bardzo ważne w osiąganiu tego celu.

Gość poczatkujacaaaaaa
a ja:D chcialabym: *czesto jezdzic auem, by nabrac wprawy *byc pewnijesza siebie-pozbyc sie kompleksow *ladnie sie wyslawiac-mowic wolniej *otworzyc sie na ludzi *zaliczyc sejse *uczyc sie j.niemieckiego lub innego, byleby tylko sie ksztalcic *spelnic swoje marzenia:skok ze spadochronem, zaczac chodzic na basen, jazda konna, znalezc prace jako opiekunka by na to zarobiac. *przemalowac sniay mojego pokoju:d bo obecny jest wkurwiajacy *nie uciekac od facetow *zaufac ludziom i nie myslec, ze kazdy z nich jest ostatnim chamem. *dobrze sie bawic na imprezie sylwestrowej:d NIECH SIE SPELNI!!!

Gość poczatkujacaaaaaa
a jak powinnismy formulowac nasze cele?

5. przestanę się pchać pod samochody (mimo że tak fajnie piszczą) 6. przestanę wiecznie ściągać na siebie uwagę 7. postaram się być miła. (bardziej już się chyba nie da) 8... zaraz jeszcze coś wymyślę.

Gość kokokokokokoko
Przede wszystkim nie zaczyna się formułować celów od "przestanę", "nie będę" itd. Zamiast tego zaczynać od "zrobię", "chcę", "będę". Ważne są konkrety w celach np. ktoś napisał: 1. zejść poniżej 50 kilo co to znaczy? poniżej to znaczy do jakiej wagi? 45? 48? a może 43? Twój cel nie jest konkretny. Czy będziesz zadowolona jak będziesz ważyć 49,5 kg? To jest poniżej 50 kg. Cel musi być konkretny i musisz być zadowolona kiedy go osiągniesz:) Więc ten cel powinien być sformułowany np tak "Chcę do 30 marca ważyć 45 kg" Następny cel" 3. uczyć się na coś lepszego niż 4. (znaczy zaglądać czasem do zeszytów) coś lepszego niż 4 czyli co? 5? 6? Konkretnie! Możesz np napisać, że chcesz mieć z biologii na koniec roku 5. 4. biegać conajmniej 3 razy w tygodniu rano 3 razy w tygodniu? w jakie dni? o jakiej godzinie?

Gość kokokokokokoko
od "postaram się" też się nie zaczyna celów. To jest taka wymówka dla ciebie, że postarasz się no ale czasami ci może nie wyjść. No bo cel brzmi że się postarasz co nie znaczy że musi ci się to udać. Trzeba stawiać cel pewnie i stanowczo czyli nie "postaram się być miła" tylko "będę miła". Oczywiście cel zawsze trzeba umieszczać w jakimś kontekście, czyli np "będę miła, a zwłaszcza względem mojej sąsiadki spod 3".:)

Gość poczatkujacaaaaaa
kokokokoko dzieki;)

Gość kokokokokokoko
Proszę bardzo:) Ale zachęcam do lektury bo na prawdę dużo daje:)

1. Zaczne sie wiecej uczyc. 2, Bede w domu robic wiecej 3. Bede mniej niecierpliwa 4. Bede mniejsza jedza dla mojego meza bo na to nie zasluguje 5. Naucze sie wreszcie porzadnie gotowac 6. Zaczne bardziej oszczedzac.

Gość a jeśli
do Silvestra: 1. tylko Marley (luSS) 2. tylko Punky Reggae Party. 3. zawinąć gdzieś balustradę bo wiadomo że ktoś to zrobi lepiej niż ja i będę miał na kogo zrzucić winę. i Balujemy.

1. Zrzucę jeszcze jakieś 4 kg. 2. Będę mniej palic, pic, klnąc. 3. Nie bede sie narzucac facetom. 4. Skoncze z niedojrzałymi/toksycznymi/ młodszymi/ którzy nie wiedzączego chcą... facetami No i chciałabym przestac robic wszystko na ostatnią chwile:o

Postanawim NIE postanawiac tylko zyc tak jak teraz :D I wpadac na spontaniczne pomysly, co by tu zmienic :)

1. rzuce palenie 2. zaczne sie przykładac do studiów 3. zacznę cześciej wychodzić na imprezy:D:D 4. zaczne ćwiczyc.moze na siłke sie zapisze.a jak nie to chociaz w domu jakies bsik, albo streching;) 5. wkoncu zmienie kolor włosów bo od 21 lat ciagle ten sam 6.wyjade w wakacje do pracy za granice, zeby zarobic roche kaski na remot mieszkania zeby mnie i mamie milej sie mieszkało 7. zacznę oszczedzac kase a no i bede bardziej dostepna.bo faceci takie wola :classic_cool:

1. rzuce palenie 2. zaczne sie przykładac do studiów 3. zacznę cześciej wychodzić na imprezy:D:D 4. zaczne ćwiczyc.moze na siłke sie zapisze.a jak nie to chociaz w domu jakies bsik, albo streching;) 5. wkoncu zmienie kolor włosów bo od 21 lat ciagle ten sam 6.wyjade w wakacje do pracy za granice, zeby zarobic roche kaski na remot mieszkania zeby mnie i mamie milej sie mieszkało 7. zacznę oszczedzac kase a no i bede bardziej dostepna.bo faceci takie wola :classic_cool:

Gość to teraz moja kolej
- poniewaz schudlem - utrzymac wage idealna - nie obzerac sie i nie pic piwska litrami - dbac i mocno kochac synka i zone - zerwac definitywnie z imprezami i narkotykami oraz z coweekendowym upijaniem sie na umor - oddac prace magisterska w koncu, obronic sie i pojsc na studia podyplomowe :)

-przestane być jędzą -rzuce kafe -schudne -poznam faceta (koniecznie na trzezwo) -nie bede sie upijać -nie bede sie obżerać -bede superkatoliczką -dokonam wreszcie jakies powazne kroki w rozwoju \"kariery\" (bynajmniej nie chodzi o scene:D) - nie bede zapominać o istnieniu moich kotów czesząc je i karmiąc o stałych porach - w ogóle bede super człowiekiem .

ogólnie to co roku jest tu ten temat. i siegnac pamiecia 3 moje deklaracje wstecz to mało zrealizowałam..:D a Wy pamiętacie poprzednie lata?:D

Gość moje pstanowienia
*urzymywac wagę bo już schudłam nie wiecej niż (50 kg) *ćwiczyc w miarę regularnie *nie przeklinać jak sie złoszcze *zrobić prawko *raz w tygodniu basen zaliczyć koniecznie *znaleźć fajnego faceta na wesele mojej siostry(będzie ciężko)

NAJWAŻNIEJSZE POSTANOWIENIE: jest to pierwszy krok na drodze do celu nr 2. przestać gadać o jakimś tajemniczym niewiadomo kim, bo to mnie tylko oddala od celu. może o tym mówiła wróżka. :-) ja to jednak jestem genialna.