Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solarium

solarium - pierwszy raz

Polecane posty

Gość solarium

Chcialabym iść na solarium, przed studniówką. Problem w tym że nie wiem czy to dobry pomysl bo mam z natury bardzo, ale to naprawde bardzo jasną skórę, zawsze w lecie oparzenia słoneczne, mecze sie nawet po niedlugim czasie na słońcu. Mam tez anemie, przez co jestem naprawdę az chorobliwie biała. Na jak długo powinnam isc na solarium, i ile razy? I czy to w ogole ma sens, biorąc pod uwage iz jeszcze nigdy w zyciu nie udalo mi sie opalic na brazowo? Zawsze tylko na czerwono, ale zanim zbrązowieje to mi skóra schodzi i po wszystkiemu. :) Myslalam tez nad balsamami brązującymi ale kiedys próbowałam i mialam jakies zacieki, zresztą odrzuca mnie ich zapach. Co w tej sytuacji?

Gość Teżcoś
Jestem w podobnej sytuacji - bardzo jasna cera i do tego anemia. Chodziłam na solarium, brązowa NIGDY nie byłam, skóra po wielu sesjach była tylko delikatnie ciemniejsza, nie chorobliwie blada.

Gość solarium
to moze jednak lepiej zrobie jak nabede jakis lepszy balsam brązujący? Matko, sama nie wiem. Normalnie w zyciu bym na solarium nie poszla ale ta cholerna studniówka.. Sukienke oczywiscie mam długą, ale dekolt i plecy przeciez bedzie widać... Nie mam pojecia co zrobić :/

Gość edyśśśśśśśśśśśśśś
zawsze możńa spróbwoać:) Pamiętaj, żeby tylko nie rpzesadzić. Idź na 5-6 minut, nie więcej.

ja też mam strasznie bladą cerę i zawsze na słoncu się opalam na prosiaka cokolwiek bym nie robiła i czymkolwiek bym sie nie smarowała :P poszłam I raz na solarium w maju najpierw na 5 minut, po tygodniu znowu na 5 po 4 dniach na 7 minut , po tygodniu na 7 i potem 2 razy na 10 minut (w odstępach tygodniowych) byłam bardzo fajnie opalona nie spalona, nie na pomaranczowo tylko tak fajnie, naturalnie potem byłam w lipcu tydzień nad jeziorem i pierwszy raz w życiu mnie ładnie na brąz opaliło, nic mnie nie piekło, skóra nie schodziła a kazdy sie pytał czy byłam na Majorce czy na Kanarach a ja po prostu byłam nad polskim jeziorem :D ale jak chodzi o studniówkę to chyba za późno pomyślałaś tzn jeśli masz w lutym dopiero to spoko ale jak na początku stycznia to za mało czasu bo powinnać minimum tygodniowe odstępy utrzymywać miedzy kolejnymi sesjami

Gość ahhhhk
a czym sie nawilzacie po solarium???

Gość solarium
mam na początku lutego

no to w sumie masz cały styczeń więc spokojnie 4 serie zrobisz a to już coś ;) ja bym proponowała 2 razy po 5 minut i 2 razy po 7 minut ale to najlepiej Ci doradzi jakaś fachowa osoba ;) i koniecznie wybierz dobry salon z najnowszymi lampami ja sie nawilżałam oliwką Johnsona

Gość edyśśśśśśśśśśśśśś
p.s ja też mam jasną karnację i również słońce opala mnie na czerwono. Za każdym razem gdy po dłuższej rpzerwie odwiedzam soarium również potem jestem czerwona, szczególnie na twarzy. Pamiętam jak jakieś 2 lata temu chciałam 'zabłysnąć' na Sylwestra i 31grudnia, z samego rana poszłam na solarium a potem na imprezie wyglądałam jak buraczek, hehe. Ważne jest, żeby stopniowo przyzwyczajać skórę do solarium, dlatego najlepiej na pcozątrku chdozić na mniej minut. Póżniej można troszkę wydłużyć czas opaania. Ja opalam się w sesjach 10-minutowych, sporadycznie zdarza mi się 12min . Hmm no ale ejśi chcesz troszkę przyciemnić karnację to pamiętaj, że nie wystarczy pójś raz:) Osobiście gdy chcę nabrać opalenizny opalam się 2 razy w tygodniu po czym dla utrwalenie i rpzedłużenia efektu chodzę później arz na tydzień, raz na dwa tygodnie.

ja łykałam przez 2 msce tabletki z Beta karotenem i za przeproszeniem chuja mi to dało :D :D :classic_cool: