Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Na to pytanie

A czy mi ktos odpowie ?

Polecane posty

Gość Na to pytanie

Mam takie pytanie , jesli chce sie zwolnic z pracy (mam umowe na 10 lat , z 2tyg. okresem wypowiedzenia ) to czy pracodawca moze nie zgodzic sie zwolnic mnie wczesniej , czyli wtedy kiedy ja chce ? I czy musze wtedy pracowac te 2 tyg.? Jesli nie zgodzi sie na porozumienie stron , to co wtedy ? Jest jeszcze jakis sposob ,zeby wczesniej sie zwolnic? Dodam , ze pracuje na caly etat , a w umowie napisal mi ,ze pracuje na pol etatu :/

moze przetrzymac Ciebie przez okres wypowiedzenia ale mozesz rownie dobrze jego sekretarce tylko dac pismo, ze rezygnujesz z danym dniem prace (musi byc tylko uzasadnione) ze np. jest to koniec miesiaca czy cos. Znajac zycie sie nei zgodzi, wiec zostawienie wypowiedzenia dobra robota. chyba ze to praca zwiazana z pieniedzmi to wtedy pojdzie tobie na reke.

Gość Na to pytanie
no niestety ,moj szef nie ma sekretarki ,to jest praca w zwyklym sklepiku, znalazlam lepsza prace , noi nie wiem czy musialabym tam zaczac od razu czy nie . dlatego , nie wiem co zrobic , jesli w tej drugiej pracy , beda chcieli mnie zatrudnic od razu , a moj obecny szef nie pusci mnie przed 2 tygodniami :/ Jest jeszcze taki problem , ze na razie pracuje z druga dziewczyna , i w sumie musi poszukac kogos na moje miejsce , zanim mnie zwolni , ale tez duzo jest chetnych i podejrzewam ,ze znalazl by od razu , ale podejrzewam , ze na zlosc mnie bedzie trzymal , jak bedzie mogl najldluzej :/

Gość Na to pytanie
A czy zawsze trzeba uzasadnic , dlaczego sie zwalnia?