Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olikaz..

Duphaston POMÓŻCIE

Polecane posty

Chcę zajść w ciążę i mam brać duphaston od 16 do 25 dnia cyklu. Czy jeżeli uda się w ciągu tych 10 dni to jeśli przerwę branie leku to zagrozi to w jakiś sposób dziecku? jak to jest? przecież nie dowiem się od razu czy się udało czy nie i odstawię po 10 dniach. Pomóżcie mi proszę

Gość PRE-TEST
Nic się nie stanie :). Jeśli nie będziesz w ciąży to dostaniesz okres. Jeśli w dniu spodziewanej miesiączki ona się nie pojawi to powinnaś zrobić jak najszybciej test ciążowy. Jeśli wyjdzie pozytywny to skontaktuj się ze swoim lekarzem. I powinnaś od tego momentu dalej brać lek :). Ale lekarz powinie Ci o tym powiedzieć.

Dziękuję za odpowiedź:) przeczytałam gdzieś,że nie wolno przerwać ,bo grozi to poronieniem i stąd moje pytanie.A co jeżeli wcześniej zajdę w ciążę np w 11 dniu cyklu i później zacznę brać duphaston od 16 i przerwę po 25 dniu? też nic się nie stanie?

Gość 76767676767676
DOKŁADNIE ZGdzam się z wypowiedzią pre test. Tak jest i dostosuj się Olikaz do tego

Gość Kak
76 jestes ginekologiem ?

Gość 76767676767676
nie nie jestem ginekologiem

767676 możesz mi powiedzieć co się stanie jeśli wcześniej zajdę w ciążę? bo cykle mam nieregularne i chciałabym się starać już od 10 dnia cyklu. W sumie to nie wiem czy coś z tego wyjdzie, bo zajście w ciąże z tego co wiem nie jest takie proste. Dlatego chcę zacząć już w tym cyklu i od razu a nie po 16 dniach.

Gość 76767676767676
bierz tak jak Ci kazał gin,a jak wcześniej zajdziesz w ciąże to nic się nie stanie.ja duphaston biore od 30dnia cyklu,bo własnie wtedy przez zrobienie testu odkryłam,że jestem w ciązy.nie mów,że zajscie w ciąze nie jest proste-może teraz będziesz miała takiego fuksa,że zajdziesz za pierwszym razem-czego Ci życze:D Z tego co się oriętuje to bardzo często ginekolodzy dają na początku ciązy duphaston i luteinę.Staraj się wyluzowac i tak na spokojno staac o dziecko,bo przy takim spięciu wewnętrznym i myśleniu na okrągło jestem czy nie to będzie Ci gorzej zajsc .Mówią,że psychika odgrywa ogromną rolę.Mnie to zajeło 3 cykle,ale mam kolezanke która sie starała 13 miesięcy.Zycze Ci powodzenia. A! dodam Ci jeszcze,że jestem w ciązy 11 tydzien i duphaston biore nadal

Gość Kak
To nie rozumiem czemu tak jej doradzasz...

ja też zażywałam duphaston przed ciążą i potem jeszcze na początku przez kilka tygodni na podtrzymanie.