Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie mi

Problem ze snem dziecka!!!!

Polecane posty

Gość pomozcie mi

moja corka ma 1,5 roku i jeszcze nie przespala zadnej nocy!!!! juz nie daje rady, co robic, problem w tym ze smoczka nie chce bo od poczatku po nim wymiotowala wiec przez pol nocu (doslownie pol!!!!) ssie piers. chce zeby spala w lozeczku nie z nami, maz sie zlosci, malo miejsca w lozku nie mowiac o jakim kolwiek zblizeniu, oddalamy sie od siebie.kochamy bardzo corke dlamnie jest calym swiatem, ale maz tez zasluguje na moja uwage, nie mam juz dla niego czasu, nie starcza mi go czekam na cenne uwagi

Gość uspokoi się
Przede wszystkim postaraj się nie kłaść małej w ciągu dnia. Moja dosłownie przelewa się przez ręce, płacze, jest nerwowa, ale i tak jej nie kładę. Zasypia o 20 i budzi się o 9.

Gość pomozcie mi
i spi cala noc??? musze ja klasc w ciagu dnia spi gora godzine!! pare razy nie spala w ciagu dnia padala po 19 a po 2 godzinach juz sie budzila i tak cala noc spi pol godziny 1,5 ssie cyca juz nie daje rady bola strasznie spie cala noc w jednej i tej samej pozycji!!!!

Gość Ale się dałaś
Ale się dałaś sterroryzować własnemu dziecku. Sama przypisałaś się do roli smoczka i się dziwisz, że jest problem?

Gość ijuz
na jezyka z nia

Gość 30...stka
1,5 roku pora odzwyczaić ją od piersi i wtedy powoli powinna nauczyć się spać sama.Innego wyjscia nie widze bo to bedzie się ciągło i ciągło

Witam Moja corka ma rok i 3 miesiace i jest tez na cycu. Do sierpnia nie przespalam ani jednej nocy ciagiem dluzej niz 2-3 godz, bo corka wciaz byla przypieta do piersi. Od konca sierpnia maz spi z corka (nigdy nie spala sama) a ja w drugim pokoju. Budzi sie wciaz, ale duzo rzadziej niz jak czula mnie kolo siebie. Pierwsze nie dni, ale tygodnie, odzwyczajania od nocnego jedzenia byly tragiczne. Plakala ona i krzyczala mama mama, a ja ryczalam w drugim pokoju i nasluchiwalam jak maz ja uspokaja. Teraz w nocy nie je, przychodze zmienic meza ok 5 rano i wtedy juz do pobudki jest cycolenie (odstawic nocne jedzenie to chyba jedyne wyjscie, aby moc odpoczac i przespac sie dluzej). Corka budzi sie okolo 3-5 razy, ale latwo stosunkowo daje sie utulic mezowi i po kilku minutach zasypia. Ja mimo ze za kazdym razem jak ja slysze to sie budze, to jednak jestem bardziej wypoczeta niz jak spalam z corka przyssana do piersi niemal 24 godz. Teraz jest lepiej bo ssietylko w dzien. Pozdrawiam

Gość pomozcie mi
u mnie to nie przejdzie, maz co druga noc jest w pracy! corka jak nie dostaje cyca to histeryzuje, kopie, wygina sie, szarpie, raz jak nie chcialam jej dac cyca to tak zaczela sie szarpac ze strzelila mnie z bani i wybila 2ke!!!!!!! siostra oduczała na musztarde to potrafil wrzeszczec kilka godzin az dala, moja musztarde je ze sloika wiec to nie wchodzi w gre

Bez przesady. Albo chcesz problem rozwiązać, albo nie. Oczywiste rozwiązanie - oduczyć córkę od piersi. Tu nie ma uniwersalnych rozwiązań, musisz znaleźć coś co podziała. Możesz próbować forteli - zabandażować piersi i powiedzieć że są chore i mleka nie będzie, możesz mówić, że się mleko skończyło, spróbować z sokiem z cytryny albo pieprzem. Możesz też próbować "przemówić do rozsądku" w sumie 1,5 roku to już coś powinna łapać Twoja córa. Możesz mówić, że już za duża jest, albo coś w tym stylu. Trzeba próbować i być konsekwentnym. Ale mi to trochę wygląda, że chcesz sobie po prostu pojęczeć, bo na każde rozwiązanie bez trudu znajdujesz 100 problemów :D Ale, rób jak tam sobie chcesz :)

ja probowalam z roznymi smokami z butelkami... troche to potrwalo, ale udalo sie ja odzwyczaic od cyca. Znalazlam fajna butelke, chyba NUk jest taka pekata i smoczek ma szeroki, moze jej podpasuje cos podobnego? Mleka sztucznego tez nie chciala, probowalam roznych humana, nan, bebiko, podpasowal jej bebilon... Teraz co prawda nie wisi na cycku, ale budzi sie po 4-5 razy w nocy na mleko... Podejrzewam, ze jest to skutkiem wiszenia na cycku w nocy. Mysle ze na poczatek musisz ja odstawic, a potem bedziesz sie martwic o reszte.

Mój chłopak ma dopiero 4 miesiące i jest na cycu ale z doświadczenia siostry wiem, że jak chcesz odzwyczaić dziecko od ssania to musi zrobić to ktoś inny bo dziecko czuje zapach mleka od ciebie.