Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teresa.

Czy szerokie biodra pomagaja przy porodzie? Proszę o rady kobiety po porodzie.

Polecane posty

Gość Teresa.

no własnie,jak to jest. czy to ma znaczenie? ja mam szerokie biodra i ciekawi mnie czy będzie mi łatwiej rodzić. słyszałam taki pogląd ale chcę usłyszeć opinie doświadczonych Mamuś :) pozdrawaim,czekam na wypowiedzi

Ja mam wąskie a rodziłam ok 20 min, synek wypłynął razem z wodami płodowymi, ale urodził się 2 tyg. przed terminem i ważył tylko 2,5 kg :)...

Gość Teresa.
:) gratuluję synka. czyli nie ma jak widac reguły..

zalezy co rozumie sie przez szerokie biodra, jesli ksztalt miednicy kostnej, to tak zwykle jest tak ze obszernia miednica ulatwia porod, ale jesli chodzi o obwod, wyglad itd, to czesto bywa to zwodnicze. Wazne sa wymiaty miedzy kolcowy, miedzygrzebieniowy i miedzykretarzowy, ktore mierzy zwykle polozna przy przyjeciu na sale porodowa specjalnym przyzadem-cyrklem polozniczym

Gość dokłdnie nie ma reguły
moja kumpela, która ma 170cm wzrostu ma tak wąskie biodra, ze spodnie w rozmiarze 26 są na nią nawet przyluźne, ma w biodrach jakieś 82cm i urodziła bez najmniejszego problemu

Gość Patusia12300
"w rozmiarze 26 są na nią nawet przyluźne, ma w biodrach jakieś 82cm " chyba jesteś niepoważna.... może mówisz o miednicy, która ma 82 cm ? bo biodra to nie ma takiej opcji...nie jest to możliwe żeby osoba mająca 26 spodnie miała 82 cm w biodrach, kiedy ja w biodrach mam 104 i moje ubrania sa rozmiaru 42-44 ... zastanów się zanim cos napiszesz i komus w glowie kipisz zrobisz...

nie ma reguly. ja mam szerokie biodra a od pierwszych skurczy do pojawienia sie synka na swiecie minelo 27 godzin. moja mama rodzila 32 godziny a tez ma szerokie biodra. ale to wcale nie znaczy ze Ty tez bedziesz miala dlugi porod :) po prostu nie ma reguly. zycze szybkiego i lekkiego porodu

Gość ja mam ........
wąskie biodra - około 88 cm . 2 razy rodzilam sn 1 dziecko - 6 h ( od odpłyniecia wod ) 2 dziecko - 1,5 h ( od odpłyniecia wod , 40 min od skurczy ) moja mama tez ma waskie i 2 dzieci urodzila sn bardzo szybko. wiec te szerokie biodra to chyba nie regula .