Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iris80

Jechać czy nie - poradźcie

Polecane posty

Gość Iris80

Sprawa wygląda tak, skończyłam iberystykę, pracuję jako tłumacz i w ten sposób poznałam Polaka z Barcelony, który na stałe tam mieszka i pracuje prowadząc agencję tłumaczeń, tak się dziwnie ułożyło że jest z tego samego miasta co ja i od czasu do czasu tu przylatuje. Przez ponad rok staliśmy się dobrymi znajomymi, fajnie nam się razem pracuje (zdalnie) i rozmawia. Powstał pomysł żebym przyleciała na parę dni do Barcelony zobaczyć Hiszpanię, posłuchać na żywo hiszpańskiego itp. I wszystko pięknie ale ja od ponad 5 lat jestem mężatką a taka sytuacja trochę dziwnie by chyba wyglądała :( No i mam dylemat... Nie mam kasy na idywidualne wycieczki do Hiszpanii a tak zapłaciłabym tylko za (b. tani zresztą) samolot. Mój mąż go zna i mówi że w sumie mogę jechać bo to dla mnie szansa na poznanie czegoś nowego, zwiedzenie kraju w którym być może kiedyś będę pracować. Ale ja mam straszne opory... czy ja jakaś przeczulona jestem :( ? Poradźcie co byście zrobili na moim miejscu.

Gość emphetepe
mzoe podsiwadomie czujesz ze mogłabys zrobic cos nie w porzadku wobec męża? czujesz co s moze do tego faceta?

Gość tralalala139
jeśli czujesz jakąś niepewność to nie jedź.To Twoja intuicja podpowiada Ci rozwiązanie.Wydaje mi się ,że okazja czyni złodzieja i takie wyjazdy,zmiana otoczenia, poznawanie czegoś i kogoś nwego może mieć wpływ na Twoje uczucia.A co jeśli Ci ta Hiszpania , ten nowy facet w Hiszpani i to całe nowe otoczenie zawróci w głowie? MOżesz się zauroczyć i zepsuć to co z mężem budowałaś przez 5 lat małżeństwa. Szczerze radzę nie wywoływać wilka z lasu....Powodzonka!!

Gość Iris80
No co ty... raczej nie jest to możliwe bo widzimy się 3 razy w roku, a korespondencja jest głównie służbowa, fakt że dobrze się rozumiemy, ale z moim mężem jest mi na tyle dobrze że nigdy nie chciałbym tego psuć. Może ja taka purytanka niewyzwolona jestem;) ale z jednej strony bardzo chciałabym zobaczyć Hiszpanię i polecieć samolotem a z drugiej tak nie czułabym się do końca komfortowo :(

Gość Iris80
Tak pytam bo może dla Was nie ma w tym nic nadzwyczajnego i na moim miejscu byscie sie nie zastanawiali tylko pakowali walizkę :)

Gość radzę...
jedźcie z mężem razem:)

Gość Iris80
No niestety z różnych powodów mąż nie może jechać, wiem że tak by było najprościej :)