Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina300

Węzły chłonne-PROSZE O POMOC

Polecane posty

Gość Nina300

mam powiekszony wezel nad obojczykiem, niebolacy, przesuwalny. mialam robione wyniki krwi. mam podwyzszone limfocyty i ob ale bylam wtedy chora. czy moze byc to spowodowane choroba? w glowie mam najczarniejsze mysli ze to zarnica lub inny chloniak. :( czy ktos moze mnie uspokoic?

hej, wiem co czujesz, ja przez ponad rok mialam jazde z węzłami chlonnymi, mam powiekszony na szyi, po oby stronach przy zuchwie i w pachwinie, strasznie sie balam ze to moze byc ziarnica, robilam sobie ze 3 razy badnie krwi, ob wyszlo co najwyzej 18 wiec niezle, ogolnie badania mialam dobre, nic sie nie zmienialo w nich pod katem ziarnicy ale to mnie wogole nie upokoilo, poszlam do jednego lekarza, zrobil mi usg tych wezlow, powiedzial ze taka moja uroda i ze moga byc po jakiejs swince powiekszone i sa zwlokniale, ale coz nie uwierzylam mu bo czytalam ze ziarnice ciezko jest wykryc, poszlam do dobrego lekarza onkologa, dokladnie mnie zbadal, dotykal tych wezlow, looknal na wyniki krwi i powiedzial zebym sie nie martwila(to bylo pare miesiecy temu). Troche przestalam sie martwic ale nadal mam te wezly i mi sie wydaje ze moze to jednak jest cos powaznego, wmawiam sobie ze gdyby bylo to naprawde juz po 2 latach by cos sie dzialo i by sie wreszcie kapneli. Niestety naprawde ciezko jest stwierdzic na 100% czy to ziarnica czy nie bez bardzo dokladnych badan, ale raczej lekarze sie znają i gdy maja podejrzenia to kaza dalej sie badac. Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie ok, ja sie nadal boje i szczerze mowiac to przez ten strach przed chorobą wpędziłam się w nerwicę i to mnie coraz gorzej wyniszcza

Gość Ariane
ja mam 19 lat i węzły na szyi powiększone odkąd pamiętam. Gdy choruje robią się jeszcze większe. Nie martwię się tym za bardzo, uznałam że tak po prostu jest...ale przestraszyłam się trochę tą ziarnicą...jakie są objawy?

Gość Nina300
mialam robione rtg klatki piersiowej i nic nie wykazalo, wyniki krwi robilam jak bylam chora i mialam takie sobie, teraz musze poczekac az zupelnie bede zdrowai je powtorze, boje sie ze nie beda dobre. lekarka powiedziala zeby sie nie martwic ze to moze byc nawet tokcoplazmoza (mialam kota) ale nie wiem. wczoraj w nocy bylo mi bardzo goraco, ale nie wiem jak wygladaje takie nocne poty. najgorzej z eten moj wezel jest nadobojczykowy.. boje sie bardzo pomimo uspokojen lekarza ktory powiedzial ze przy ziarnicy lub innym chloniaku byly by zmiany na rtg ktorych u mnie nie ma. nie wiem co o tym myslec, caly czas nei daje mi to psokoju...

a moze to jest mononukleoza?u mnie wlasnie pierwszymi jej objawami byly powiekszone wezly chlonne i duze oslabienie organizmu

Gość Nina300
nie wiem, za jakis tydzien zrobie badania krwi znowu. moze i to, moze toksoplazmoza, moze nic takiego... mam nadzieje ze moje obawy sa mylne