Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QWATROOOKAJASD

WYNIKI beta h CG czy wierzyć im?????????????

Polecane posty

Gość QWATROOOKAJASD

pokazuja że jestem w 8 tyg ciązy, tylko nie pamiętam żeby w tym czasie współżyłam????? he he a lekaż mówi że to 5 tydzień:) komu mam wierzyć????

Gość eteammmmmm
mi kiedyś też nawaliły, pokazały ciąże a ja miałam okres na drugi dzień

Gość tttttttt
nikt nie wie:(

Gość ktos wie
Wyniki krwi na obecnosc hormonu beta hcg nie myla sie. Jesli komus wskazuja ciaze to jest sie w ciazy. Jesli dostalas @ na drugi dzien tzn. ze najprawdopodbniej doszlo do wczesnego poronienia. Rzadko zdarza sie, zeby to byly zaburzenia hormonalne. Co do zalozycielki topiku - nie mialas @ miedzy czasie? Poziom hcg moze sie roznic, jesli spojrzysz do norm laboratoryjnych to roznice dla danych tygodni moga byc ogromne wiec raczej ciezko dokladnie z badania krwi okreslic wiek ciazy. Natomiast wczesne usg jest znacznie bardziej dokladne i lepiej okresla wiek ciazy. Na twoim miejsu wierzylabym lekarzowi.

Gość deraaaaaaaaa
ooooooo:) dzienki, no właśnie bardziej chcę wierzyć lekażowi, iż jak sprawdzałam według norm oraz wyników wszędzie są podane inne, więc już nie wiedziałam które są prawdziwe:)

Gość deraaaaaaaaa
a co do okresu to miałam przez chwile, już myslałam że poroniłam ale wszystko ok, a to ma jakies znaczenie???:)

Gość ktos wie
Nie, nie ma. Ale z reguly kobiety mniej wiecej wiedza kiedy maja owulacje. A jak wiesz kiedy byla owu, to wiesz ile ma twoj dzidzius. :)

Gość deraaaaaaaaa
własnie że nie wiem , mam bardzo nie regularne miesiączki, zaburzenia hormonalne, brałam duphaston na uregulowanie oraz łatwe zajscie, no i stało sie, tylko nie wiem kiedy:) tak jak obliczył lekaż pasowało by, natomiast jak wyliczyły testy beta nie zabardzo....zgłupiałam bo 8 tydzień , a zdjecie na usg było w 3 tygodniu plus lekaż dodał 2 tygodnie wyszło ze 5 tydzień:) i zmyliły mnie te testy trochy:) ale dzienkuje za wpisy jesteś kochana🌼

Gość deraaaaaaaaa
czyli moge ze spokojem nie brać tych testów pod uwage? wizyte mam za 3 tygodnie , a moja ciekawośc mnie dobija, dla tego szukam na forum, w necie przeryłam wszystko ale nic nie znalazłam:( oprócz innych wyliczen, na których raz było tak raz innaczej, mysłałam że te wyniki testów beta wszystkie są takie same, a u kazdej było innaczej:)

Gość ktos wie
Rozumiem :) W takim razie zycze by dzidzia rosla przepisowo od teraz i kolejne usg potwierdzaly jej wiek :) Powodzenia 🌻

To zależy. zarówno wynik jak i ginekolog mogą mieć rację bo ciążę liczy się w dwojaki sposób:1. Od daty ostatniej miesiączki2. Od daty zapłodnienia

Lekarz podał wiek płodu - wynik z krwi potencjalny wiek ciąży od daty ostatniej miesiączki zakładając owulacji w 14 dc.Czyli wszystko się zgadza. Wiek ciąży 5-6 tydzień. Czasem beta szybciej przyrasta i wg wyniku ciąża jest starsza niż w rzeczywistości (o tydzień na przykład) a czasem zarodek wolniej rośnie i ciąża jest starsza o tydzień, niż wykazuje to USG. Jakkolwiek - to nie ma większego znaczenia :)

Gość eeeeeeeeeeeeeeeee
dzieńki juz czuje sie lepiej:) no bo wiem że współżyłam od 23 listopada codziennie do 1 grudnia, potem dopiero 7,8.9 grudnia i musiałam w tych dniach zajśc:) jak wyliczył lekarz z usg to pasuje ale jak tę wyniki dzis to padłam , bo jak cofnełam się o 8 tygodni , to było by to nie mozliwe.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeee
co do moich miesiączek to tym raczej napewno nie wylicze, ostatnio przezywałam takie stresy z powodu pracy , itak mialam cykle 45 dniowe, a ze stresem to do kwadratu . zastanawiam sie tylko jak to możliwe, ostatnia prawdziwa miesiączka we wrzesniu, potem w pażdzierniku plamienia, w listopadzie brak czego kolwiek ani okresu ani plamień, zato ciąża 3 tygodniowa////??????????????? hmmmmmm

Gość eeeeeeeeeeeeeeeee
he he a znaczenie trochy ma , chce wiedzieć kto jest szczęśliwym tata???????????:)

Gość beta nie może się pomylić
i jeśli wykazała ciążę, a pote dostałaś @ to na 100% byłaś w ciąży, ale poroniłaś samoistnie

Gość eeeeeeeeee
ale bardziej mnie interesują odpowiedzi :(

Gość fsfhstrghb
ddss