Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga5555

Czy zawodówka to dobra szkoła gwarantująca zdobycie pracy za granicą ?

Polecane posty

Gość Kinga5555

co sądzicie ? :(

Gość konkretny fach zawsze
gwarantuje pracę, np. branża fryzjersko-kosmetyczna zawsze znajdzie klientelę

Gość Kinga5555
a co sądzicie o zawodzie "kucharz" albo sos-szef" ? :)

Kinga5555 jesli jesteś zdolna to lepiej idź do szkoły średniej o potem zrób jakieś studium:) ostatnio zawodówka zmieniła swoje znaczenie, bo z szkoły w której ma sie uczyć zawodów przemieniła sie w miejsce dla nieuków, i menelstwa, które musi sie uczyć do 18 roku życia... oczywiście zdarzają sie wyjątki;)

Gość Kinga5555
liceum odpada więc zostaje mi albo zawodówka(3-lata) albo technikum(4-lata). wiecie czym różni sie technikum kucharskie od zawodówki kucharskiej ? czy oprócz możliwości przystąpienia do matury technikum daje coś więcej ? nie zamierzam studiować więc co będzie dla mnie lepsze ?

Gość Michał po zawodówce
ja też wolę zawodówkę bo przynajmniej coś po niej będę miał i dostanę pracę a po liceum nawet do zmywaka nie chcą brać ;)

Gość popopopop
Moim zdaniem idz do zawodówki ponieważ masz tam dużo praktyk i cos chociaż wyniesiesz z nich i się wyuczysz a w technikum masz tylko same teorie co na 3 roku masz tylko praktyki a co to da jak ich masz mało NaucZyciele zachęcają właśnie żeby iść do zawodowej .A.co do pracy do duzo osób potrzebuje właśnie po zawodowce bo wiedzą że już pracowałeś i coś wiesz o tym. Ja tam idę. Do zawodowej chociaż mam średnią 4,8