Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córka17

Błagam POMOCY!!!

Polecane posty

Gość córka17

Moja mama jest w ciąży. Ja mam już 17 lat. Nie ukrywam, że pierwsze dni po usłyszeniu tej wiadomości byłam lekko oszołomiona, gdyż przez 13 lat miałam jednego brata. Nie spodziewałam się, że mogę mieć jeszcze rodzeństwo. Dla nas wszystkich było to zaskoczeniem. Teraz wszystko już się uspokoiło a ja nie mogę doczekać się kiedy maleństwo przyjdzie na świat. Moja prośba do was to abyście pomogli mi w jakiś sposób, (może znacie jakies stronki lub z własnego doświadczenia) przygotować mnie i mojego młodszego brata (12 lat) do sytuacji kiedy byc moze zostaniemy z mama sami w domu i dzidzius bedzie chcial juz sie wydostac z brzuszka, co wtedy robic jakie dzialania podjac, jak sie zachowac, jak pomoc mamie, jakiej najprostrzej pomocy medycznej udzielic do przyjazdu pogotowia. Prosze piszcie licze na wasza pomoc.

Gość zdzisia
www.smyki.pl www.bobasy.pl

Gość córka17
czy na tych stronach znajdę porady na mój problem?

Gość zdzisia
problem?? nie rozumiem?? tutaj znajdziesz potrzebne do opieki nad maluszkiem informacje,a jakie problemy przewidujesz??

Gość mamuska2007
jakby dzieci w ciagu 15min. z brzucha wyskakiwaly to bylby klopot, niestety tak pieknie nie jest. jesli o mnie chodzi podam numer pod ktory trzeba zadzwonic 112 z zyczeniami zdrowia dla mamy i cierpliwosci bo to dla niej ciezki okres:)

Gość córka17
Tzn mi chodziło o to aby ktoś udzielił mi rad w razie gdyby dzidziuś chciał wyjść wcześniej na świat i gdyby coś się działo a nie daj Boze zebym byla z mama sama w domu co wtedy robic, jakiej pomocy udzielic do przyjazdu pogotowia?

Gość córka17
Dziekuje za zyczenia, ja wiem ze porod nie trwa 15 min ale jezeli zacznie sie cos dziac to jak mam sie zachowac zanim przyjedzie pomoc. Moze dla Pan wydaje sie to proste i oczywiste ale to dla mnie nowa sytuacja i nie chcialabym wpasc w panike tylko spokojnie pomoc mojej mamie.

Gość eeeeeeeeeeee
dzieci sie tak szybko nie rodzą spokojnie ;)

Gość córka17
wiem ze moze niepotrzebnie panikuje ale ja naprawde sie boje o moja mame i chcialabym sie troche przygotowac tym bardziej ze w domu najczesciej z mam zostaje ja lub moj mlodszy bart gdyz tata musial wyjechac na miesiac za granice i dlatego boje sie ze moge sobie nie poradzic

Gość vika877
Spokojnie,twoja mama nie jest pierwszy raz w ciazy,wiec jak tylko poczuje ze to juz sie zbliza,napewno da wam o tym znac i sama sie zorganizuje :)

Gość mamuska2007
przede wszystkim zadbac o komfort, i wspierac dobrym slowem, podac o co poprosi, pomasowac... a jakby niedajboze zaczela sie akcja to sami w zasadzie nic nie wymyslicie:) zalatwcie czyste reczniki, duzo wody, z reszta mama, ktora ma juz w tym dosiadczenie was poprowadzi:) nie sadze zebys byla dougie hauser i w wieku 17 lat miala dyplom z medycyny:D

Gość córka17
denerwuje sie dlatego ze moja mama opowiadala mi ze przy porodzie mojego brata kiedy czula ze zaczelo sie cos dziac stracila przytomnosc boje sie zeby sie to nie powtorzylo