Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basiurek

jaką pozycje wybieramy podczas zasypiania?

Polecane posty

Gość basiurek

mam problem!!! moja gina kazała mi spać cały czas na lewym boku :( a dla mnie to okropna pozycja. wszystko mnie boli a najgorzj jest wstac rano kiedy mnie same skurcze lewej strony ciała biora. i tak juz jest od 4 miesiecy :( boli mnie cały czas lewe biodro :( pomóżcie. czy wam też lekarze kazali spac tylko na lewej stronie?

Gość mi też
kazal spac, ale nie pamietam na ktory boku, bardzo mnie nerki bolaly w czasie ciazy i dlatego zeby ich nie ugniatac, a na przwym dlatego tez zeby serca nie gniesc

wiesz, nie chce ci źle radzić, ale ja takiego problemu nie miałam. Spytalam tylko gina czy moge spać na boku, bo ktoś mi powiedział że tylko na plecach, dostałam pozwolenie i spałam jak tylko mi było wygodnie - raz na jednym raz na drugim. Często było tak,że wybierałam któryś bok ale mały tak kopał, że musiałam zmieniać na drugi :) Urodziłam zdrowe dziecko :) i wszystko jest i było wporządku

Chodzi głównie o to, że w późniejszych miesiącach ciąży, śpiąc na prawym boku lub na plecach uciska się tętnice. I tyle. Ale zapytaj ginekologa.

Okokokok - nie tętnicę a żyłę główną dolną:) Basiurek - jeśli wolisz spać na plecach to możesz sobie podłożyć po prawy pośladek poduszkę - żeby uzyskać lekkie przechylenie ciała na lewą stronę. Bezpieczniej jest spać w takiej pozycji,aby właśnie tej żyły nie uciskać i organizm był dobrze dotleniony - Twoj a co za tym idzie ii dziecka, ale nie ma się co katować - jeśli Cię wszystko od tego boli i źle sypiasz to to na pewno dziecku nie służy dobrze!!!