Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M0onisia

moda lat 60-tych, pomóżcieD

Polecane posty

Gość M0onisia

powiedzcie, jak chodziły ubrane wtedy kobiety? na sylwestra obowiązuje taki strój, a ja kompletnie nie mam pomysłu:] czy to są te kropeczki itd.?:P co myślicie jakbym ubrała: czarną spódniczkę w kropki, jakąś koszulkę (kolor? jeszcze nie wiem:/) i na to szerszy pasek w talii? a na włosach apaszka?:P

Gość M0onisia
dzięki, tylko ja mam 16 lat, więc nie mam zbyt dużo ciuchów w szafie takich itd.:D

lata 60 to przede wszystkim poczatek mini. modne byly sukienki i spodniczki w tym rozmiarze, o linii trapewzu, z rekawkami, czasem odciete pod biustem, takze mini plaszczyki materialy sukienek bardzo rozne, czesto kontrastujace kolory, duze wzory geometryczne, moga byc duze wzory takie "esy floresy". kolory mocno nasycone, rozowe, zolte, czerwone, pomaranczowe, zielone, a takze czarno-biale elementy na ubraniach przerosniete, duze okragle guziki, nawet tam gdzie nie sa potrzebne, grybe kontrastujace swy, zamki blyskawiczne (nowosc wtedy) w rozmiarach xxl, elementy lakierowane na kontrastowy do calosci kolor czesto zdobione gory sukienek, ale jak juz to mocno, jak dodatkowa kolia, modne byy tez paski nad talia lub w talii, kolorowe oczywiscie. buty od sredniej wysokosci botkow po sandalki, ale nie takie eleganckie ale raczej smieszne, modna biel oraz zywe kolory znow, plastik, jesli zwykle buty na obcasie to okragly badz kwadratowy czubek, klamry rozne, oraz ozdabiane obcasy, czasem to rzezba w obcasie, czesem obcas wylozony cyrkoniami, ale nigdy szpilka! alternatywa to styl "safari" ze swoimi stonowanymi kolorami ktory rowniez narodzil sie w latach 60

Gość M0onisia
dziękuje bardzo:D na pewno się przyda:)

Gość M0onisia
Czy to prawda że wtedy na sylwestra kobiety szły bez majtek, aby było szybciej w razie poznania jakiegoś fajnego faceta ?