Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sarenka zielonooka

***babcine sposoby na piękne ciało***

Polecane posty

dziewczyny znaczie jakieś tajne receptury na maseczki własnej roboty lub inne dziwactwa:) które naprawde działają a składniki zazwyczaj są pod ręką?? ja przed chwilką nałożyłam maseczkę ze śmietany i cynamonu. fakt że buźkę mam teraz zaczerwienioną ale jest niesamowicie oczyszczona. nie trzymam jej zbyt długo więc nie wywołuje dużego podrażnienia. podajcie jakieś swoje przepisy na maseczki:D

na maseczke przepisu nie mam, ale kiedys tu wlasnie na kafe wyczytalam o peelingu z kawy...chyba kazda z nas juz go dobrze zna...jak dla mnie rewelacyjny

poprostu mieszam fusy od kawy z plynem do kapieli...nie za duzo...czytalam ze mozna tez dodac troche cynamonu, ale nie probowalam...moj facet powiedzial ze dziwnie wygladam jak robie ten peeling (jakos tak wyszlo ze widzial) ale podoba mu sie efekt...skora jest gladka i przyjemna w dotyku

-ja dziennie rano i wieczorem myje twarz owsianką:) -do pielęgnacji włosów używam lotionu własnej roboty (gotuje wode z octem po zagotowaniu dodaje pokrzywy i skrzyp) - do kąpieli wlewam mleko kozie (mleko mam od zaprzyjaźninego rolnika) -czesto robie maseczki z jogurtu i miodu:)

Gość mkoijnbhu
Maseczka z kuskusu, moze tez byc grysik, ostatecznie kasza mannna. Z cytryna.

Ja stosuje parowke z rumianku, a potem zaparzony rumianek wyciagam z torebek i robie sobie z niego maseczke, tak na 15,20 minut... Twarz wyglada tak swiezo... Ostatnio zaczelam tez stosowac maseczke z mleka... Bylam zszokowana ze cos takiego jest, no ale jest i jest swietne na tradzik... Mlekiem smaruje sie twarz i trzyma tak do pol godziny, potem sie zmywa...Twarz hest jedrniejsza ;)

Gość hmmmm dziwne
jak posmarowac twarz mlekiem ?:|

Gość kuskusssss
ja też chce wiedzieć o tym mleku. jak posmarować twarz mlekiem?

Gość kuskusssss
up

Gość kuskusssss
jak kurde posmarować twarz mlekiem