Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki22

KTO ZNA BADZ POSIADA GARNKI FIRMY BERGHOFF - PROSZĘ O OPINIE

Polecane posty

Gość gość
Witam, niestety dalam sie nabrac na ten bajer z garnkami KESSEL...9-warstwowe dno (w rzeczywistosci dno ma moze z pol do centymetra grubosci), najwyzsza jakosc, stal niezniszczalna...ahaa...juz po wyjeciu ich z opakowania (miala byc walizka-byl karton), okazalo sie co za 'cudo' kupilam. Chinszczyzna i bubel na pierwszy rzut oka, na zdeciu wygladaja pieknie, a w rzezywistosci sa to lekkie garnki, zle wykonane, z plastikowymi raczkami, ktore daja ten specyficzny zapach palonego plastiku podczas gotowania. Smierdzi w calym domu. ABSOLUTNIE ODRADZAM! Bylo dla mnie podejrzane to ze firma Kessel, o ile takowa wg istnieje- nie ma nawet swojej strony internetowej. Lepiej dolozyc 200-300 zl i kupic sprawdzone garnki Bernhofa np. Pozdrawiam, magmauaziel

Gość gość
Odradzam zakup tych garnkow. Same jako takie sa dobre ale uchwyty dramat 5 z 10 sie rozpadły zakup nowych to 100 zł na razie plus koszty wysyłki. Takie wpadki maga być ale nie w zestawach za 2400 ?! Mozna kupić inne dobre garnki których elementy sie nie rozpadaja. Wiecej nie kupię nic tej firmy.

Gość gość
kupilam czajnik firmy BergHOFF ,po miesiącu odpadły uchwyty od gwizdka i pokrywki ;dziadostwo teraz reklamuję ,a zaplacilam ponad 100 zł.

Gość gość
Od 3 lat gotuje w garnkach ceramicznych Berghoff :). Sosy wychodzą w nich wyśmienite!! i nawet nie trzeba tak pilnować jak w tradycyjnych garach. Jestem bardzo z nich zadowolona i polecam każdemu :). Nawet gęste potrawy tak szybko się nie przypalają. Jedyna wada to po osuszeniu taki dziwny zapach jakby się wcześniej przyrządzało kwaśną kapustę- może ktoś ma radę na ten zapaszek?

Gość gość
Stahlhaus a ktos zna te garrnki?

Gość gość
czy ktoś kupił garnki berghoffa z powłoką z aluminiowym odlewem ? Sa obecnie dostepne w sieci sklepów ALMA w Gdyni. Czy mozna je prać w zmywarce? Nic nie pisza o tym w opisie.

Gość gość
My tez dostaliśmy na prezent slubny, garnki ok jestem zadowlona z kompletu, ale uchwyty faktycznie się zniszczyly. Kobieta w sklepie powiedziała mi, że to przez zmywanie w zmywarce.... Zawsze można dokupić nowe uchwyty no ale nie wiem czy warto...

Gość gość
Witam Ja mam garnki Berghoff już 14 lat i jestem bardzo zadowolona. Gotuje się w nich szybko, długo trzyma ciepło, nie myję w zmywarce lecz tradycyjnie.Po tylu latach użytkowania zmieniłam jeden uchwyt na pokrywce który rozpadł się. Polecam.

Mam komplet garów od 10 lat, jedyny ich mankament to termostaty w uchwytach - psuja się, można dokupić bez problemu na Allegro i samej wymienić. Generalnie dobrze się w nich gotuje a Zepter to wywalanie kilku tysięcy zł w błoto moim zdaniem ;)

Gość gość
Godne uwagi są naczynia z Amwaya. Znakomite wykonanie i jako jedyne na rynku mają 100% gwarancję satysfakcji klienta, więc do 90 dni można zwrócić bez problemu i oddadzą pieniądze. Cena sporo niższa od Zeptera.

Gość Justann
Mam garnki, komplet bodajże Charm. Minusy: Termometry do kitu, bo się psują (a nowe kosztują 12-20 zł), patelnia też nie najlepsza, przywiera i do tego miałam reklamowaną, bo odpadła rączka. Plusy: długo trzymają ciepło, poza w.w wadami porządnie wykonane i dobre.

Gość gość
Mam garnki berghoff 30 lat i nic się z nimi nie dzieje, termometry wymieniłam i dalej jestem z nich zadowolona.Gotowanie w nich jest inne jak w normalnych garnkach (jak się spaliły ziemniaki zalałam kwaskiem z wodą do rana wszystko zeszło)

Gość AluStar
Posiadam te Garnki i patelnie. Nie warte - raczki w patelniach sie odkrecaja - a gleboki chwyt patelni powoduje poparzenie od aluminiowej rekojesci. Pozatym raczka jest tak ciezka ze powoduje zsuwanie patelni z palnikow gazowych. Napewno bym drugi raz nei kupil. A i kolor pomaranczowy mi zblakl .

Gość AluStar
Posiadam te Garnki i patelnie BERGHOFF. Nie warte - raczki w patelniach sie odkrecaja - a gleboki chwyt patelni powoduje poparzenie od aluminiowej rekojesci. Pozatym raczka jest tak ciezka ze powoduje zsuwanie patelni z palnikow gazowych. Napewno bym drugi raz nei kupil. A i kolor pomaranczowy mi zblakl .

Gość sylwiaLat
Mnie osobiście dobrze się korzysta z garnków od Valdinox. Nie wyobrażam sobie teraz gotować w czymś innym. Ładne, wytrzymałe, szybko się nagrzewają i trzymają ciepło potraw. Na stronie www.sklep.altom.pl mają ich duży wybór. Pozdr.

Gość gość
J'ai mialam noze Berghoffa i badziew straszny. Raczki drewniane sie poluzowaly i wypadaja ostrza. Garnki mam berkendorf i sa super.

Gość Orset
Patelnia Berghoff 28 cm za prawie 200 zl na Allegro po pół roku bardzo ostrożnego użytkowania nadaje się jedynie do piaskownicy. Na tym szajse jedynie woda (na razie) nie przywiera. Innych naczyń nie posiadam, więc nie wiem. W*****ony

Gość gość
Nawet nie znam tej firmy, to coś w stylu gerlacha?

Gość gość
Używam ich od 11 lat, sprawdzają się super, a i patelnia nie jest najgorsza, tylko trzba wiedzieć jak na niej smażyć (najpierw podgrzać patelnię i dopiero na podgrzaną dawać tłuszcz - wówczas nie przywiera).

Gość Helen Trojańska
Kawiarka Edenberg EB-1805. Przestrzegam wszystkich przed kupnem nie chcę powiedzieć brzydko tego badziewia !!! Jest to przede wszystkim niebezpieczne urządzenie!! Gwint a raczej jego imitacja nie nadaje się do urządzeń tego typu działających pod ciśnieniem! Na wstępie chciałam powiedzieć, że niejednokrotnie miałam do czynienia z zaparzaniem kawy tego typu kawiarkami.Zaparzając kawę po raz trzeci Edenberg EB 1805 wybuchła mi w twarz jej zawartość, dobrze, że nie było w pobliżu mojego dwulatka !! Moja twarz jest cała szczęście, że nosze okulary jakoś ochroniły oczy przed dostaniem się kawy. Twarz nie ucierpiała nie miałam poparzeń nie wiedzieć czemu. Cała kuchnia do przemalowania. Przestrzegam wszystkich , dla waszego bezpieczeństwa nie kupujcie kawiarki Edenberg EB 1805 !!!Powinni wycofać ze sprzedaży !! Pozdrawiam!

Gość kayahh
A kojarzycie takie z philipiaka? Chciałam dopytać jak upiec kurczaka w tym naczyniu bez użycia piekarnika?

Kayahh, najpierw trzeba bardzo dobrze rozgrzać duże naczynie. Do środka włożyć odwrotnie tarkę, a na samo naczynie położyć krążek redukcyjny i pokrywę średnią. Na tarkę kładziemy kurczaka, aby niepotrzebny tłuszcz ściekał pod tarkę, a przez dziurki w krążku redukcyjnym będzie wychodziła para. Wtedy kurczak nie będzie się dusił tylko piekł. Myślę, ze mogłam Ci pomóc. Pozdrawiam, Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

Gość Cazla
Co do philipiaka, potrzebuję się dostać na pokaz szybkowara, jak długo się czeka od zgłoszenia?

Gość Kaja88
Pokazy philipiaka są dosyć interesujące zawsze z chęcią na taki pójdę, a parowar mam od nich właśnie.

Gość mireja
Cazla z tego co się orientuję to na pokazie pokazują tylko naczynia marki philipiak. Szybkowar możesz zobaczyć w salonie stacjonarnym.