Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę wiedzieć parę rzeczy

Jak to jest z telefonami na kartę?

Polecane posty

Dostałem wczoraj telefon na kartę (Nokia 1112) i chciałbym się dowiedzieć paru rzeczy? - czy wraz z wymianą karty zmienia mi się numer telefonu? - czy ten numer jest zapisany gdzieś na karcie lub w telefonie, czy tylko na pudełku, w którym znajduje się kupowana karta? Na razie to tyle, ale możliwe, że będę miał dalsze pytania :-)

numer telefonu jest przypisany do karty sim. jeśli włożysz ją do innego telefonu numer będzie w innym. żeby dowiedzieć się jaki masz numer wejdź do książki telefonicznej i tam gdzieś powinna być opcja "moje numery" czy jakoś tak a najłatwiej to zadzwonić na inny numer i z tamtego numeru przeczytać.

A co by się stało gdybym przełożył kartę z telefonu na kartę do telefonu na abonament albo odwrotnie?

jeśli jest w tej samej sieci lub nie ma blokady sim lock to wszystko będzie działać. sprawdź a się dowiesz.

Gość wygląd ma znaczenie
to karta sim albo jest na abonament albo na karte nie telefon, wiec gdy nie ma sim lock - wszystko dziala

A po czym poznać czy telefon ma simlocka czy nie? Czy da się to zrobić tylko przez włożenie innej karty, czy jest to gdzieś napisane w opcjach?

w niektórych telefonach po wpisaniu jakiegoś kodu serwisowego pisze... ale najbardziej niezawodna opcja to włożenie doń karty. jak się zaloguje do sieci to możesz korzystać.