Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowaaana

Moja siostra musi być świadkiem na ślubie?

Polecane posty

Gość zdenerwowaaana

Kiedyś był podobny topik i większość z Was odpowiedziało, że Pan Młody/ Panna Młoda mają prawo prosić o bycie świadkiem najbliższą sobie osobę, ale dobrze jeśli, to jest rodzeństwo. Nadal się z tym zgadzacie? Mam młodszą o 3 lata siostrę. Kocham ją, ale często się kłócimy. Nie chcę, żeby to ona była moim świadkiem. Wolałabym wziąć na świadka przyjaciółkę- bardzo bliską mi osobę, drugą siostrę. Rodzina krytykuje moje zachowanie, rodzice są zdenerwowani, a siostra się do mnie nie odzywa. Nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji, tylko zasugerowałam, że chciałabym poprosić moją przyjaciółkę, żeby to ona była moim świadkiem. Dlaczego nie mogę sama o sobie decydować? Powinnam dla świętego spokoju wziąć siostrę? Co to będzie jak za urodzi się dziecko i na chrzestną poproszę przyjaciółkę (już ma to obiecane).

Ja bym wziela przyjaciółkę i pierwszy raz słysze ze jest zwyczaj zeby brac z rodziny, myslalam ze z rodziny sie bierze jak sie nie ma kogo wziac:)

Gość eeeeehhhhhh
Bierz przyjaciółkę, ja też miałam podobną sytuację i nie było problemu, bo siostrę mam fajną:) ja też się nie obruszę, jak ona weźmie sobie za świadka przyjaciółkę. Jedyny argument przeciw temu rozwiązaniu jest taki, że przyjaźnie niestety czasami się rozpadają, a siostrę masz na całe życie.. no, ale ja podjęłam ryzyko;)

Ja zawsze byłam zdania że prośimy osobe do świadkowania czy za chrzesnych itd osoby z którymi jedym słowem dobrze żyjemy. Nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej i zmienić plany bo tak chce rodzina,bo ktoś się obrazi itd. Jeśli czujesz że ma to być przyjaciółka to nie patrz na innych :)