Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnxxx

BOL NEREK POMOZCIE

Polecane posty

Gość nnnxxx

Od kilku dni mam bol nerek, niestety nie mam mozliwosci pojscia do lekarza. Bardzo prosze o jakies domowe sposoby na zwalczenie bolu.

Gość nnnxxx
jajniki t raczej z przodu... to jest straszny bol, niedlugo ruszac sie nie bede mogla...

Gorąca kapiel. No-spa i to po 2 tabletki, kup urosan, urosept, tez pomaga. Jak będzie bardzo boleć do szpitala na dyzur, bo to może być zapalenie, piasek w nerkach albo kamień.

Gość wiesz co jestes lekkomyslna
z nerkami nie ma zartow!! Chyba nie jestes na pustyni, gdzie nie ma lekarza??

Gość nnnxxx
i tak zrobie,ale jak nie przestanie bolec to bede musiala jechac do szpitala, jestem w anglii i nie mam rozeznania. a wiem ze z nerkami nie ma zartow!

Gość co za problem w anglii znalezc
lekarza?

Gość zolta zabaaa
ta, i modl sie, zebys nie trafila na zboczenca-macacza jak ja....:o

Gość annete
Na ból nerek lekarz rodzinny przepisał mi NO-SPE forte 2x po 1 tab. i Debelizynę 3x dz. (trzeba pić dużo płynów, m.inn. piwo) oraz mam skierowanie do spec. Urologa - termin na marzec. Badanie moczu wykazało, że mam podwyższone Erytrocyty (krew), lekarz rodz. podejrzewa, że to może być ostry kamyk i dlatego ta krew i ból, powinnam zrobić USG, ale teraz były Święta, wybiorę się chyba prywatnie w styczniu. Dużo zdrowia Ci życzę.

Gość esttewtesadfsdafasfdasdf
Nerki rzadko bolą, choroby nerek raczej przebiegają bez bólu, natomiast bóle przy kamicy są bardzo ostre i raczej nie zdarzają się obustronnie. Więc możliwe że to nie nerki tylko co innego, np korzonki?

Ale co za głupoty opowiadasz ze nerki nie bolą! ja mam piasek w nerkach i dostaje świra z bólu. Jak mnie pierwszy raz złapało to w szpitalu nie mogli się wkłuc z kroplówką bo pozapadały mi sie zyły z bólu... Nerki bolą jak cholera, czujesz je jak gorące koszmarnie ciężkie cegły + czasem ból kłujacy. A kamień w nerkach to juz zgroza ostateczna.

Gość allalalam
Wytłumacz mi jedno, wy w tym UK przecież jesteście i pracujecie legalnie, co jest u licha z tym pójściem do lekarza???? Czemu to jest taki problem??? A nie możesz chociaż iść do najbliższej apteki i poprosić farmaceutę, żeby ci sprzedał coś bez recepty??????

Gość esttewtesadfsdafasfdasdf
no to przecież napisane jest o bólu przy kamicy - że bardzo ostry! jest napisane czy nie? czytać umie? :o Przy kamicy po kilku dniach bez środków przeciwbólowych albo rozkurczowych to by już był wrak 🖐️

Gość musisz isc do lekarza
ja tez tak mialam i okazalo sie ze moja nerka zle pracowala i przepuszczala bialko do moczu, co moglo sie zakonczyc uszkodzeniem nerki i dializami, zdazylam na szczescie na czas

Gość gość
Dla wiekszosci polakow w UK problemem jest to ze nie znaja jezyka i dlatego nie chca chodzic do lekarzy. Jest to o tyle dziwne bo przeciez jest cos takigo jak google translator a przy obecnej technologi (smartphony itp) to nawet na bierzaco mozna tlumaczenie wykonac u lekarza w gabinecie. Drugi problem to jest to ze lekarze w UK bardzo czesto zbywaja pacjentow ze niby nic im nie jest i ze maja brac "cudowny lek" czyli Paracetamol. Bardzo trudno jest czasamy "wydusic" jakies badania itp.

Gość qaroline21
Mam tylko nadzieje, ze nie jest to http://zdrowenerki.expert/piasek-nerkach-faktow/ - poczytaj sobie i porownaj objawy wypisane w tym artykule do swoich, a jezeli to piasek w nerkach to czym predzej do lekarza... to paskudna dolegliwosc wiem po sobie na szczescie leczenie juz mam za soba !!

Gość krameno
Na dolegliwosci z nerkami polecam zajrzec na strone http://nefrostone.pl i poczytac o tym srodku spozywczym. Z tego co mialem okazje widziec przynosi efekty i dolegliwosci ustepuja widzialam to u mojej kuzynki jak miala problem z nerkami mam nadzieje ze i dla was okaze sie pomocny