Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oloweg

Czy to prawda?

Polecane posty

Gość oloweg
Wiecie co, ten rok minal jak szalony. Dokladnie pamietam Sylwester 2007, mialam dokladnie takie same mysli jak teraz, czyli nic nie zmienilam w swoim zyciu.

Gość ghkkkkkkk
My oferujemy niezbyt wysokie stawki - to jest też argument za młodymi. Takim wyjadaczom jak ja trzeba zapłacić.

Gość oloweg
ghkkk, a co jesli ktos jest po studiach, ale ma troche wiecej niz 24 lata?

Gość ghkkkkkkk
I powiem ci jeszcze jak to dziala. Ja nie wybieram obiektywnie najlepszego kandydata. przychodzi tyle korespondencji, ze nawet nie mam czasu to jakoś posortować. Mam też dośc telefonów do osób, które łaskawie dziękują za zainteresowanie ale znudzonym głosem oświadczają, że nie są juz zainteresowane. Więc zasada nr 1: wybieram najświeższe cv, 2. Ja mam czas ograniczony, więc tylko osoby które mogą przyjść, kiedy ja chcę. 3. Wrażenie ogólne - czy jest kontaktowa, miła, komunikatywna, czy dobrze nam się rozmawia. Jak mam do wyboru milczkowatą osobę z lepszym wykształceniem i doświadczeniem, wybiorę tę "gorszą" ale bardzej konktatową - bo mam z nią dalej pracować.

Gość oloweg
Ale czy zaprosisz na rozmowe osobe, ktora w CV ma wpisane tylko skonczone studia i znajomosc jezyka obcego?

Gość ghkkkkkkk
Nie ma problemu. Musi spełniać minimalne kryteria wykształcenia. tzn jak ma być wyższe to musi być. Poza tym jak mówię - moje wrażenie ogólne, z głównym naciskiem na niekontaktowosc i to, jak mi się z daną osobą rozmawia. Oczwyiście poza tym musi być sensowna i udzielać właściwych odpowiedzi na pytania i mieć odpowiednie podejście i postawę.

Gość ghkkkkkkk
Słowem, na rozmowie trzeba być komunikatywnym, dużo mówić, patrzyć w oczy, nawiązywac kontakt. Zaprezentować miłą, otwartą osobowość.

Gość KKKKK454545
oloweg musisz w siebie uwierzyc na prawde ludzie z super cv czasami przegrywaja (właciwie czesto ) bo maja za wielkie kwalifikacje .kierownicy boja sie ludzi równie dobrych albo lepszych

Gość ghkkkkkkk
Dobrze też pokazać się jako ktoś indywidualny - tu oczywiście trzeba uważać, żeby nie przegiąć, ale to naprawdę działa na twoją korzyć, mieć inne cv, powiedzieć coś bardziej różnicującego cię od innych. Oczywiście trzeba wiedzieć, kiedy.

Gość ghkkkkkkk
"ludzie z super cv czasami przegrywaja (właciwie czesto ) bo maja za wielkie kwalifikacje" Zgadza się. Przede wszystkim mają wymagania i oczekiwania. I trudniej dopasowują się do zespołu.

Gość KKKKK454545
niestety to prawda a zreszta pracuje w firmir którea proponuje nieadekwatne płace do kwalifikacji wiec wygrywaja laicy.. takie zycie

Gość oloweg
Dziekuje za rady. Takie interview mozna przyrownac do egzaminow ustnych. Niektorzy sa na luzie i mimo mniejszej wiedzy wypadaja lepiej niz Ci, ktorzy sie denerwuja i sa spieci. Mamy 2008 rok. Oby byl bardziej udany niz rok poprzedni:)(to samo mowilam rok temu)

Gość KKKKK454545
na pewno bedzie udany pomysl ze moze trafisz na rozmowie na kogosm takiego jak ja ludzie na rozmowie sie rozprezają ... daje na prawde szanse potrafie wiele zrozumiec ...