Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dosc wynajmowania

Co sadzicie o wynajmowaniu mieszkania w tbs?

Polecane posty

Jak dlugo sie czeka , ile rzeba wplacic na poczatku ,oprocz comiesicznego czynszu , jakie sa wady tego typu lokali?

Gdzies tu byla ostatnio dyskusja. Minus to chyba taki ze nigdy to nie bedzie twoje mieszkanie.

podobno weszła ustawa że można wykupic...ale ile w tym prawdy..nie wiem...też czekam na odzew z ich strony...

A trzeba czekac na rozpatrzenie wniosku czy cos takiego? Dlugo sie czeka na takie mieszkanko? I czy mozna sobie wybrac ,jesli jest wiecej , czy oni Ci daja przydzial? Gdzie wogole znajde jakies obszerniejsze wiadomosci na ten temat? Jesli z chlopakiem mamy razem dochody w wys. 1900 to mamy szanse na takie mieszkanie?

Gość to równie dobrze
możecie wziac kredyt na własne mieszkanie. czynsze w tbs-ach sa wysokie, to lepiej spłacać raty kredytu. przynajmniej masz swoją własność.

Gość jgyu
sory ale macie za mały dochód, nie mozesz wybrać sobie mieszkania losują dla Ciebie piętro i klatkę

ee za duze odsetki , podobno czynsz w tbs taniej wychodzi niz wynajmowane mieszkanie ,gdzie trzeba placic jeszcze odstepne :-/ nie jestem tez pewna czy w miescie w ktorym mieszkam bede mieszkac na stale , wiec niechce kupowac mieszkania , tylko wynajac :-)

Gość fdgfrgh
a co jest tbs? pytam powaznie...to jakas alternatywa dla wynajmu mieszkania?bo tez mam juz tego dosyc.

my czekamy już 4 miesiące....na razie bez odzewu....ale istnieje mozliwość że nam odrzuca niestetety ...

Gość nie bardzo rozumiem
na co Ty Anielica czeksz?

Trzeba zlozyc wniosek i potem czekasz napozytywne rozpatrzenie. Ogolnie rzecz biorac jest to alternatywa dla tych ktorych nie stac na kredyt. Wada jest to ze nie mozesz sobie wybrac mieszkania, w srodku masz wszystko zobione pod klucz ale jak najtanszym kosztem czyli linoleum na podzlodze itd. Dodatkowym minusem jest to ze nigdy takie mieszkanie nie bedzie twoje, a czynsze sa bardzo wysokie. U mnie w miescie za kawalerke czynsz ok. 350zl a za 2-pokojowe ok.550zl.

A dlaczego moga odrzucic? 550 za 2 pokojowe , to tyle co ja place za wynajmowane. Ale w tbs i tak lepiej ,bo mozesz sobie robic co chcesz, a i nikt Ci nie powie za rok do widzenia , bo potzrebuje mieszkania.Jest jednak jakis komfort psychiczny.

Gość upupup
up

Gość marzenie me tutaj
http://www.um.warszawa.pl/v_syrenka/tbs/tbs_targowek_2.php Tu są zasady jakie trzeba spełniać, żeby by najemca TBSu. Jest to stronka do warszawskiego TBS, ale te zasady z pewnością obowiązują wszędzie. A tak na marginesie to jest to moje postanowienie na rok 2008, czyli zainteresuję się wreszcie tematem mieszkania dla siebie. Narzekam, że nie mam swojego mieszkania, ale nic nie robię w tym temacie. Nie wiem na co ja czekam? Aż ktoś zapuka, da klucze i powie "proszę bardzo"? :D Wymieniajmy się informacjami. Pozdrowienia na 2008 rok :D