Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kondziu_1

Medycyna - help

Polecane posty

Gość Kondziu_1

Mam pytanie... Chciałbym studiowac medycyne i jesli jest tu ktoś na forum kto orientuje się w tych sprawach to bardzo bym prosił , zeby "krok po kroku" objaśnił mi co robić ( dodam , ze jestem w klasie maturalnej).

Gość tak ale dotyczy
zdać egzaminy;studia ciężkie ,ale da się wytrzymać 🖐️

Gość Kondziu_1
Egzaminy ? Mozesz przyblizyć jakie konkretnie ?

Gość tak ale dotyczy
miałem na mysli maturę i to zdaną na 5 z plusem

Gość Kondziu_1
A tak , tak to wiem... ale co potem ? prosiłem o krok po kroku więc moze przyblizysz mi jak się tam "dostaje"?

Gość Kondziu_1
help!

Chłopie... jak Ty nie wiesz co robić żeby iśc na medycynę to może daruj sobie takie studia ...

Gość Kondziu_1
dzieki :/

Gość wwwwwwsssssss
wybacz ale skoro będąc w klasie maturalnej nie wiesz co trzeba zrobić, żeby dostać się na studia, to się na medycynę nie nadajesz bez obrazy ale taka jest prawda

Gość tak ale dotyczy
dalej to juz procedurki,spr czy są egz na wydzial lekarski,idziesz i zdajesz.Ja zdawałam 5 lat temu,teraz wiele sie pozmieniało.Jesli biologie i chemie masz w 1 paluszku to dasz radę.Anatomia tez nie taka straszna

wybierasz 3 przedmioty do zdawania na maturze biologię rozszerzoną chemię rozszerzoną fizykę (podstawową lub rozszerzoną zależy jaka uczelnia) w maju zdajesz maturę w maju również wchodzisz na stronę Akademii bądź Uniwersytetu i rejestrujesz się on line w czerwu otrzymujesz wyniki matury napisanej w maju w czerwcu dodajesz do swojego profilu wyniki matury i albo czekasz na listę przyjętych i dopiero wtedy wysyłasz papiery (świadecto ukończenia szkoły opinię lekarza pracy zdjęcia świadectwo maturalne kopię dowodu osobistego, którego autentyczność jest potwierdzona notarialnie itd) lub od razu po wpisanie wyników nie czekając na listę wysyłasz wyżej wymienione rzeczy zależy od uczelni pod koniec lipca chlasz z radości albo z rozpaczy lub też szykujesz 15-18 tysięcy zł żeby uczyć się w następnym roku tudzieź czekasz na wolne miejsce do września ps. przepraszam za brak interpunkcji

Gość heh heh heh heh