Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukuku28

jędrność biustu

Polecane posty

nie otwiera sie zdjecie..ja tam lubie swoje piersi ,ale ogladac z profilu,tylko moglabym miec mniejszy brzuch :D

oo matkooo jaka roznica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szoooooooooooooooooookkkkkkkkkkkk i kazde peirsi tak ise podnosza w dobranych staniakch??? jezu,ide do sklepu jutro :D

Każde, duże też - a może zwłaszcza - na stanikomanii masz post "Kwestia rozmiaru", a tam 70J w dobrym i złym biustonoszu: http://tiny.pl/5z5w I kilka innych, mniej lub bardziej uderzających porównań ;)

Gość Stanik
best_bra przekonałaś mnie, w przyszłym tygodniu wybieram sie na stanikowe zakupy :D Na stronie peachfield pisze: "Chcąc poznać swój właściwy obwód zmierz się pod biustem bardzo ciasno i na wydechu, następnie odejmij od tego wyniku 5 cm np. jeśli Twój obwód po zmierzeniu to 83 cm to po odjęciu 5 cm da to 78 cm, wynik zaokrąglij w dół do 75." Wnioskujac z tego jeżeli pod biustem mam 75 cm, powinnam szukac stanikow z obwodem 70 cm czy 65cm?? best_bra napisalas wczeniej, ze nosilas stanik 75B, to dokladnie tak jak ja teraz nosze (ale przyszedl czas na zmiany ), czy mozesz podac dokladne wymiary jakie masz i jaki biustnosz teraz nosisz? Jestes dla mnie w tej dziedzine ekspertem i moze na Twoim przykladzie cos wiecej sie dowiem :)

77/78 cm pod biustem, 92-93 w biuście. Noszę 70D/E (polskie, brytyjskie 70D/DD), 65E/F bryt.( zdecydowanie w kierunku 65 idę). Ty z 75 pod biustem próbuj i 70, i 65, zależy czy od rozciągliwosci stanika (odpowiednie wątki na biusciastych) :)

Gość Stanik
Dzieki za odpowiedz :) i tak w wieku 25 lat dowiedzialam sie jaki powinnam nosic stanik :D tego powinni w szkolach uczyc :D

ja tez sie wiele dowiedzialam...ze powinnam szukac stanikow 85 D... albo schdozic w dol i powiekszac miseczke i patrzec dokaldnie na rozmiary:) ale wiaodmo,w sklepach nie zawsze na metkach wydrukowane sa dobre rozmiary

Gość zainteresowana bardzo
Best_bra, a możesz mi napisać jaki stanik będzie dobry dla mnie? Pod biustem 73 cm, w biuście 87, mierzone wg. Twoich zaleceń 🖐️

Gość zainteresowana bardzo
Hmmm, to wyszło mi 70 C, tak? Kurcze, ja nie wiem czy dobrze. Ale to angielska numeracja, a jak to sie ma do polskiej numeracji? Np. bielizny polskich producentów? Pewnie nijak?:(

Gość Stanik
nie jestem best_bra ale wedlug mnie to 70C badz 65D

Siem uparła na 85D :P :> Jak wolisz to nie patrz na metki, patrz po prostu jak stanik leży :P === zainteresowana, 65(30)DD brytyjskie na początek próbuj :)

best bra... no bo logicznie patrzylam na kilka tabel..i w 1 jest 85D... patrzylam tez na 80E a takze na te freye i inne (i tam faktycznie wychodzilo H albo G) wiec bede solidnie sie przypatrywala z jakiej to firmy by zle nie kupic...:) ale swoja droga to moge nosic albo 85D albo 80E lub te twoje H o ktorym wposminalas i cos tam jeszcze:) to juz chyba zalezy w tym momencie od forim i kroju biustonosza:)

No to patrz po prostu, jak się stanik i biust układa, wg artykułu z pinezki i bloga besame (stanikowo-poradnikowo). Od firmy i modelu też dużo zależy, taka Freya Arabella nie dość, że rozciągliwiec to jeszcze dużomiseczkowec, a już Eva czy Retro małomiseczkowa jak na Freyę jest... Czytaj biuściaste przed zakupem :)

Gość Człeczek
best_bra, ja na stanikomanię i na lobby zaglądałam swego czasu, ale wiecznie zwlekam z kupnem właściwego stanika i wstyd się przyznać - nie wiem gdzie i przede wszystkim jaki. Ciężko mi kupić w sklepie coś co będzie ładnie wyglądało na moich piersiach, a o rozmiarach (nawet tych złych) mam mizerne pojęcie. Przed chwilą się zmierzyłam wg powyższych zaleceń i oto, co następuje :) ciasny obwód - 88 cyc, sztuk dwa w staniku - 107 cyc, sztuk dwa bez stanika - 105 Piersi typu opadającego ze względu na duży ciężar gatunkowy :) Będę bardzo wdzięczna za pomoc, bo piersi me lubię wielce, a katuję je różnym badziewiem nabywanym wg klucza "O. Coś co na mnie weszło." Serdecznie pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)

Gość Człeczek
Update: zmierzyłam się naprawdę ciasno pod biustem raz jeszcze i wyszło mi 83 cm.

Gość Napuszona
a gdzie w Krakowie szukać biustonosza??? znacie jakiś sklep z taką rozmiarówką? 70D/E? przez net sie boje zamawiac...musze zmierzyć i uwierzyć w ten cud;)

Człeczku, rozbroiłaś i rozbawiłaś mnie opisem :D dziękuję, choć metodę doboru biustonosza potępiam z całą surowością ;) Co powiesz na brytyjskie 75(34)G? Polskie 75J - ponoć Gaia w okolice tych misek dochodzi w niektórych modelach... W Melissie spróbuj 75H :) Sklepy internetowe w sygnaturce, sklepy stacjonarne warte uwagi w odpowiednim, podpiętym, wątku na Lobby. Warszawa, Poznań i Kraków są sklepowo i rozmiarowo wybitnie uprzywilejowane :) Obiecuję, że „ciężar gatunkowy” w dobrym biustonoszu nabierze wyrazu :) Pozdrawiam i pozostaję do doradczej dyspozycji :)

ja też sie zawsze mierzyłam tak jak Człeczek;) i właśnie poradzono mi na forum ze zamiast 75 jak do tej pory powinnam 75D albo 70F! Moje wymiary to:pod 80cm a w 95. Czy wszystko sie zgadza?Czy któraś ma inny pomysł?

ech zawsze musze coś zjeść .Nosiłam 75B.Mam dość szeroko rozstawione piersi. I krem ów róznych zaczęłam używać bo ten biust jakos nieładnie wygląda. :( w życiu bym nie wpadła na to że winę może ponosić stanik!

Żurawinkaa, polskie 75D-E/70G. Brytyjskie 75(34)D/70(32)E. Te "szeroko rozstawione piersi” to biust rozsmarowany za małą miseczką. Przecież 75B jest na max 91 cm w biuście, Ty masz 95 więc 4 cm piersi gdzieś musiałaś upychać. Krem i masaże są ok, ale najważniejszy teraz jest dobry biustonosz i staranne układanie w nim piersi :) Aha, na początku nie szalej z zakupami. Jak zaczynamy nosić dobre staniki i wmasowywać biust na miejsce to bardzo często okazuje się, że po jakimś czasie pod biustem nam ubywa centymetrów, a w biuście przybywa i trzeba zrewidować rozmiar ;)

Gość aqlitka
powiedzcie mi drogie mam pod biustem 75cm a w 96 jaki powinnam miec stanik?

Best_bra dziękuje za radę!!Jutro ide na zakupy i pierwsze przymierzanie mojego \"nowego\" rozmiaru ;).Szaleć nie miałam zamiaru ale to raczej przez zasobność portfela.Jeżeli faktycznie masz racje i rozmiary pod i w sie poprzemieszczają trochę, to REWELACJA! już sie ciesze na samą myśl :D.Jeszcze mam pytanie. Jakich firm powinnam szukać żeby nie zbankrutować totalnie, a jednocześnie żeby było w miarę przyzwoicie?

Ogólnie polecam raczej firmy angielskie (Freya, Panache, Fantasie, Kalyani) - w Krakowie, Warszawie albo Poznaniu można poprzymierzać na żywo. Z polskich Avocado (sklepy w Warszawie i Poznaniu), Melissa, ewentualnie Comexim (oba tylko internetowo, choć w Comeximie, w ich łódzkiej siedzibie, można się umówić na przymiarki). Z popularnych, obecnych w bieliźniakach firm dość dobrą opinię ma Dalia, Felina, niektóre Gaie, może w Samancie też coś wartego uwagi jest, zobacz - przejrzyj wątki producenckie: http://tiny.pl/p4j3 ======== Aqulitka, polskie 70G próbuj, brytyjskie 70(32)E, a w modelach rozciągliwszych 65(30)FF.

Gość aqlitka
dziekuje kochana:*

czy te freye itd....sa w wiekszych centrach handlowych? czy to sa male sklepiczki zazwyczaj na rogach ulic:)

Freye i Fantasie są w Warszawie w Złotych Tarasach i Promenadzie (sklepy Buduar i Chatte), w Krakowie w Intimo na Wysłouchów, w Avocado (Warszawa i Poznań). Ceny orientacyjne w polskich skepach netowych: Avocado, Bellissima, Peachfield, Intimo4you. Niestety, tylko tam... reszta sklepów ma w poważaniu szczupłe i biuściaste klientki. Na stronach angielskich można często kupić dużo taniej (15-20 funtów), zwłaszcza przy obecnym kursie funta. Polecam wyprzedażowy Brastop albo Undercoverexperience, który nie pobiera opłat za przesyłkę.