Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukuku28

jędrność biustu

Polecane posty

Nie kupuj obwodu 75, Triumphy są w znakomitej większości baardzo rozciągliwe. W nowym staniku masz się zapinać na pierwszą haftkę i ma być ściśle - na tyle, żebyś z tyłu, pod zapięcie, dała radę włożyć dłoń \"na sztorc\" (bokiem), ale nie więcej. W związku z powyższym pozostaje Ci tylko ten 70F, ale mierząc sprawdź czy na pewno dobrze leży, pomoc tutaj: http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html I podszkol mężczyznę, czy on naprawdę uważa, że jesteś taka gruba ;) :P

best bra..nie rozumiem czegos... mamy zapinac sie na osttnia hafke(ktoa i tak juz opina cialo) i jeszcze reka ma sie zmiescic;/ cos tu nie pasuje

Groosia, dzięki, Asystentko! :) Pierwszą haftkę oczywiście, tzn. pierwszą z brzegu, zgodnie z biuściastą terminologią. To ja mam zakodowane wewn. odwrotnie (jakoś mi logiczniej) i jak się nie zastanowię -zmęczenie daje znać o sobie - to efekty widać... Nad ekranem sobie teraz zawiesilam przypominajkę :D

:) hehe.... czyli jezlei wsadzimy cala reke i przekrecimy ,znaczy to,ze obdow jest za luzny, co nie :) ???

Jak wsadzimy i przekręcimy, i odczujemy solidne napięcie materii to jest OK. Ale jak z łatwością damy radę odciągnąć o jeszcze kilka cm to już nie. Oczywiście to jedno z kryteriów, blog besame (stanikowo-poradnikowo) jest w tej materii bardziej wyczerpujący :)

Czy ja bym też mogla prosić o radę? Mam pod biustem 75 - 76 a w biuście tak ok 95 - 96 cm. Kupuję biustonosze w rozmiarze 75 D ale i te czasem bywają takie że biust mi z nich lekko wychodzi ( z przodu). Jaki rozmar proponujesz dla mnie?

Tiffy, 75D to przede wszystkim za szeroki obwód dla Ciebie, nie zapewnia podtrzymania piersi. W naszych bieliźniakach spróbuj poszukać 70G/H. W markach brytyjskich przymierzaj 70(32)E, a w modelach bardziej rozciągliwych, jak Freya Arabella, 65FF. W Melissie 70F/G powinno pasować :)

Dziękuje za radę, wydaje mi się że może być problem w tych ogólnodostępnych sklepach z bielizną:( Już teraz "pseudo znające się na bieliźnie" panie w sklepie patrzą na mnie krzywo jak się okazuje, że 75 D ostatecznie móglby być , ale lepszy byłby większy. Najśmieszniejsze jest to, ze ja właściwie nie mam tak optycznie duzego biustu. Tyle tylko ze jest taki "sterczący" do przodu i wygląda jak silikonowy;) - tak mówi mój facet. jestem ciekawa czy któraś z Was też spotkała się z taką nieuprzejmą reakcją pan obslugujacych w sklepach...

A co do kwestii obwodu w staniku to coś w tym jest bo zawsze zapinam się na ostatnie zapięcie i jak się bistonosz rozciągnie to juz w sumie jest nie do noszenia:( Muszę szukać więc mniejszego obwodu. Choć jak wspominałam wyzej czesto z 75 D był problem to ciekawe co będzie teraz...musze poszuka nowych sklepów.

Dzięki best_bra! Zamówiłam 70F,zobaczymy co będzie;)A jeśli chodzi o mężczyznę to ja go już zaczęłam edukować zanim prezent doszedł(szedl ponad 2 tygodnie -wina poczty polskiej) i on męki straszne przechodził bo już wiedział że kupił nie to co trzeba ;p ale musze mu przyznać że był dzielny i do końca sie nie przyznał co to za prezent :) To tyle!A ja się zaczynam edukować i będę sie zapoznawac z ofertą stanikowo- internetową, bo normalnie to ja przecież nic nie znajdę:)Pozdrawiam wszystkie biuściaste:)

dziewczyny,dzis sie mierzylam i kurcze ..... teraz mi wychodzi ze mam 90 pod biustem :D czyli schudlam troszke,fajnie fajnie :)))

rzucialm wiec okiem na tabele belissimy i melissy... wg belissimy mam 80 G, 75 GG :) straszne :D wg melisyy, miseczke E (tylko mieseczke:) wiec domyslam sie ze chdozi o 90E, czyli 85F 80G 75 GG..wiec na to samo wychdozi...co nie dziewczyny?

A tam straszne, takie ładne literki :P Jak brytyjskie 80G to przy obwodzie 75 miska H (zmniejszasz obwód o oczko, miska skacze o 2). W Melissie wyliczasz miskę odejmując Twój obwód w biuscie od wyliczonego obwodu stanika (czyli odejmujesz od obw. w biuście 80 - obwód docelowy biustonosza, a nie 90). I nie ma bata, by przy tym samym obwodzie stanika miska w Melissie wyszła Ci mniejsza niż w anglikach - fizycznie niemożliwe!

Gość mir....
bestbra --> a czy mnie tez moglabys pomoc? u mnie rozmiary: pod biustem 71, w biuscie 87

Gość boni666
ja tez proszę o pomoc w okresleniu mojego rozmiaru bo jakoś nie kumam tego. Zmierzyłam sie pod biustem mam 69 cm czyli obwód stanika 65 tak? Obwód biusty bez stanika no cóz tragedia to 98 cm a w staniku choc nie powiem ze najlepiej dopasowanym to 90cm... Jaki mam rozmiar? w jakich sklepach tylko nie internetowych mogę znależć dobry dla mnie stanik? Nie bede kupowac przez internet bo nawet jak kupuje w sklepie czy na bazarze bez przymierzenia to wiele razy staniki okazywały sie za ciasne... Jestem skołonna wydać na stanik do 50 zł... Zależy mi na dobrym staniku bo mam niestety ogromny biust i bolą mnie od niego plecy a ramiaczka stanika wcinaja sie w ramiona i drętwieja i bolą mnie rece....dzieki za rady... chciałam isc dzisiaj kupic cos w triphie ale jak przeczytałam posty to zrezygnowałam, zreszta watpie zebym tam znalazła jakis rozmiar dla mnie...

do bonii666 niestety nie powiem Ci jaki rozmiar powinnaś nosić,bo niestety jeszcze za dobrze sie na tym nie znam :P Nie wiem gdzie mieszkasz, ale szczerze wątpię żebyś znalazła cos w stacjonarnych sklepach.Ja mam nieduży biust ale znalezienie mojego 70E/F jest niemożliwe.Więcej pozytywnego nastawienia!!i więcej chęci!!bo z tego co widzę to chciałabyś maximum efektu przy minimalnym wysiłku i minimalnych kosztach.Poszperaj trochę, a na pewno coś dla siebie znajdziesz:) wejdź na linki które podaje best_bra, a tam dowiesz sie najwięcej.Warto zaopiekować sie odpowiednio i czasem zainwestować w coś co na pewno jest dla Ciebie ważne:)czyli Twój biust, a zobaczysz ze warto!.Ja jestem początkująca z nowym rozmiarem stanika i nawet zdążyłam sie już przekonać do internetowego kupowania bielizny, bo zauważyłam że obsługa jest o niebo profesjonalniejsza i milsza niż w jakimkolwiek sklepie z bielizna w jakim byłam.

Gość boni666
widzisz tylko ze ja nie moge sobie pozwolic na wydanie kasy w błoto, skad mam wiedziec ze zamówiony stanik bedzie ok...prawie w kazdym sklepie mowia mi ze takich rozmiaróe to nie ma i zawsze musze kupowac wiekszy w obwodzie i skracac go na maszysnie sama w domu...po kazdej probiu kupienia stanika mam ochote sie popłakac... ja proszę tylko o nazwę sklepu (nie internetowego) gdzie mozna dostac dobre staniki...te mi dostepne juz odwiedziłam...ale od niedawna mieszkam w warszawie a tu jeszcze nie sprawdzałam, ciezko mi sie przełamac i wejsc do super salonu z biustonoszami gdzie stoi wypicowana sprzedawczyni i patrzy na mnie z litoscia podajac mi kolejny stanik w ktory albo sie nie mieszcze biuscie albo jest zaduzy pod...marze o operacji...

a weszłaś juz na te strony które podaje best_bra?Lobby biuściastych jest najlepsze!!I dowiesz sie jak inne dziewczyny sobie radzą.A skoro mieszkasz w Warszawie to tez tam powinnaś znaleźć adresy sklepów stacjonarnych.Rozumiem Twoje rozterki finansowe ,bo ja też sie zawsze grubo zastanawiam zanim wydam jakiś cieżko uciułany grosz :P A jeśli chodzi o sklepy internetowe to pisze ze są ok bo sama ostatnio kupowałam bieliznę i niestety musiałam ją 3 razy odsyłać, bo cos było nie tak(rozmiarowo albo stanik, albo majtki) i nikt mi złego słowa nie powiedział!Wszystko z pełnym zrozumieniem sytuacji.Życzę powodzenia:)

Pod biustem mierzyłyście się ciasno i na całkowitym wydechu? Jesli tak to: Mir, brytyjskie 65(30)DD, a z rozciągliwszych (albo jak w 65 będzie za luźno) 60(28)F. === Boni666, ja Ci zaraz dam tragedię ;) Zgrabny biuścik 65(30)G albo 60(28)H masz, a nie tragedię. Idę o zakład, że kupowane dotychczas staniki okazywały się za ciasne z powodu za małej miski, bo z dostępnych u nas w bieliźniakach marek przy najmniejszym dostępnym obwodzie (czyli 70) potrzebowałabyś okolic miski H. A niestety, ten najmniejszy dostępny obwód jest na Ciebie za szeroki. Plecy bolą Cię nie od wielkości biustu, a tylko i wyłącznie od złych, niepodtrzymujących go biustonoszy. W dobrym staniku ramiączka noszą max 10 % ciężaru piersi, i ramiączka mogą być szerokości żyłki wędkarskiej ;) – nie mają prawa się wrzynać. 50 zł to trochę mało na dobry biustonosz, nawet nasza niedroga Melissa (w której wypadałoby Ci 65H/J) jest w okolicach 70 zł. W Warszawie znajdziesz sklepy stacjonarne, gdzie możesz pomierzyć podane wyżej rozmiary brytyjskie (65G/60H), ale tam ceny będą sporo powyżej 100 zł. Te sklepy to Avocado na Brackiej (ekspedientka, taka szara myszka w okularach, świetnie dobiera staniki), Buduar w Tarasach i Chatte w Promenadzie (ale w tych 2 na obsługę nie ma co liczyć). Możesz się też umówić na przymiarki z właścicielka internetowego Peachfield. Kupować nigdzie niczego nie musisz, ale nabierzesz orientacji jakie fasony, marki i rozmiary Ci odpowiadają (weź notesik) i wtedy będziesz mogła polowac na nie w sklepach brytyjskich (można znaleźć okazje z mniej niż 15-20 funtów) albo na ebayu czy allegro. W dobry biustonosz naprawdę warto zainwestować – lepiej mieć jeden świetnie dobrany i prać go co wieczór, niż 5 zwężanych, powodujących problemy zdrowotne szmatek. Zakupy przez internet to nie jest ryzyko – w polskich sklepach masz 10 dni na zwrot niepasujących rzeczy, w brytyjskich 30. Przesyłka do Polski to ok. 4 funtów, a w przypadku sklepu Undercoverexperience – darmowa (a masz u nich kilka Panache poniżej 15 futów, śliczną zieloną Fantasie Rimini za 20 etc.). Głowa i (zwłaszcza!) biust do góry, dziewczyno! Zapraszam na Lobby, Stanikomanię, a przede wszystkim na zakupy i przymierzanie :)

Gość boni666
dziekuje za rady, tak, własnie znalazłam ten sklep na brackiej i przegladam ich oferte w necie...i jestem mile zaskoczona bo ta bielizna jest naprawde bardzo ładna...cena no cóz chyba zaoszczedze troche i zainwestuje w te staniki bo sa na prawde ładne i jesli odciaza mi kregosłup to bedzie super... jeszcze raz dziekuje za porade... jak juz dokonam zakupu dam znac, jak sprawuje sie mój stanik i jak sie w nim czuje PS masz absolutna rację co do staników dotychczas przeze mnie kupowanych...faktycznie były za ciasne w miseczkach... Pozdrawiam.

best bra :D nic a nic nie rozumiem ,z tego co napisalas :D hyhyh