Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podpowiedzcie

denerwujecie sie czy na pewn dostaniecie okres po skonczeniu opak tabsow

Polecane posty

Gość podpowiedzcie

Gość andrzej garbas
moja kobieta nie dostala wlasnie a ma przerwe miedzy 5 a 6 opakowaniem. moze to byc skutek pominiecia talbketi 2 tygodnie temu? i czy od jutra ma brac nowe opakowanie zgodnie z planem?

Gość podpowiedzcie
raczej powinna zrobic test a jakie bierze?

Gość andrzej garbas
nawet jesli nie kochalismy sie odkad zapomniala? podobno trzeba czekac tydzien w takim wypadku. test robilismy, wynik negatywny, ale co z tym okresem dziwnym- lekkie plamienie

jak pojawiło się plamienie to może już nic więcej nie być :) czasem krwawienia z odstawienia właśnie takie są (u mnie max 2 dni, i bardzo mało). jak się nie kochaliście to nie ma co o ciąży myśleć.w ulotce jest napisane że raz może się krwawienie nie pojawić, jak to wystąpi 2 razy pod rząd to jest podejrzenie ciąży. wcześniej radziłam zrobić test bo przecież lepiej mieć pewność że wszystko jest ok.

Gość podpowiedzcie
jesli ma plamienie to pewno sie jej "rozkreci' na okres nienawidze tej niepewnosci -tego czekania pomimo zabezpieczenia cilestem

Gość jeśli zapomniana
jeśli zapomniana pigułka to była ze środka opakowania (dalej niż siódma) to nie ma strachu - brać nowe opakowanie wg planu - najniebezpieczniej zapomnieć pierwszych lub ostatnich, bo wtedy przedłużasz tydzień bez pigułki - po 7 dniach brania pigułek jajniki są już otumanione i nie tak łatwo je obudzić

Gość podpowiedzcie
ja sie stresuje zawsze

Gość jola78
z tą zapomnianą tab. to nie za bardzo ale czekaj okres powinien się pojawić

Gość andrzej garbas
uspokoilyscie mnie :) czyli od jutra nowe opakowanie a na weekend mozna juz normalnie sie bawic? :)

Gość jeśli zapomniana
Znalazłam Ci cytat z książki medycyna praktyczna: "Niezażycie pigułek z początku i końca opakowania rzeczywiście może być niebezpieczne - znacznie gorzej jest zapomnieć o jednej pigułce właśnie z początku lub końca opakowania niż o kilku ze środka. Jeśli na przykład zapomniałaś o dwunastej tabletce, nie powinno się wydarzyć nic szczególnego, jako że twoje jajniki po siedmiu dniach zażywania tabletki są całkowicie uśpione i o ewntualnym ryzyku zajścia w ciążę można mówić po co najmniej tygodniu bez tabletki. Oczywiście nikomu nie zalecamy takiej beztroski i zapominania o kilku pigułkach pod rząd, ale bardziej ryzykowne jest przedłużenie tygodnia bez pigułki o tabletki z końca opakowania."