Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pure_Vision.

Soczewki-pytania

Polecane posty

Gość Pure_Vision.

Od kilku lat nosze soczewki Pure Vision. Zawsze co miesiąc jeżdziłam do lekarki, kóra mi je zakłądała i brała za 1 parę miesięcznych soczewek 80 zł. A teraz nagle ktos pokazął mi w kilku sklepach internetowych te soczewki po ok. 80 zł, ale za 4 pary!!!! Więc jak to jest ? Czy do tej pory niepotrzebie przepłacałam ? No i czy w sklepie intemnetowym da sie kupic soczewki o róznych mocach ? Bo lewe i prawe oko różni sie u mnie wada o 0,5D. Nosze te soczewki bez zdejmowania cały miesiąc, ale ludzie uświadamiają mnie, ze to niezdrowo. Wię cmoże powinnam je adejmowac co kilka dni na noc ? Tylko trudno mi bradzo się nauczyc zdejmowac i zakładać...Chyba sama nigdy się tego nie nauczę. Pomóżcie

Gość Pure_Vision.
Nikt nie chce mi pomóc ?

Gość Grożna Kaśka
pure vision to szajs, ja noszę Bausch&Lomb, a kumpela zwykłe okulary. I jest git!

Gość pocket
hej.ja też używam miesięcznych szkieł,ale zawsze wieczorem je ściągam.nigdy nie słyszałam,że można w nich spać.mam pytanie-czy jak rano wstajesz masz soczewki na miejscu?tzn.na żrenicy?

Gość Pure_Vision.
na razie wszystko jest w najlepszym porządku. Widże dokonale i każda soczewka jest na swoim miejscu. Ale powiedz mi co sądzisz o tym kupowaniu soczewek .

Gość Czarna.Dalia
ja noszę 2tygodniowe Acuvue, są boskie:) ale nie wyobrażam sobie nie zdejmowania ich na noc o.0 wiadomo, że czasami się zdarza-->sylwester:p ale rano obudziłam się z zaklejonymi oczami, ledwo je otworzyłam... 80 zł za miesięczne to faktycznie drogo. Normalnie kosztują ok 50 zł, najlepiej kupować na allegro.

Gość No coż
najlepsze sa oczy pszczoły :)

Gość No coż
A tak w ogóle to jak zdejmujecie na noc te soczewki to jak uprawiacie sex ? po omacku ? ;P

Gość No coż
no włąsnie nikt nie wie:)dlatego polecam oczy pszczoły:)

Gość Uhm.......

Gość pocket
seks w okularach?to chyba gorzej niż bez.Ale bez jaj,na odległość metra widzę doskonale-jestem krótkowidzem.Noszę minusy,różne w obydwu oczach,do tego mam cylindry i astygmatyzm.Gdy byłam u optyka ten powiedział mi,że nigdy nie będę mogła nosić soczewek,bo mam za dużo tych wad.Poszłam do innego.Ten znalazł dla mnie soczewki,tylko cena mnie powaliła-200zł za jedno oko(na miesiąc).Nie skorzystałam.Potem wyjechałam do Anglii i tu złamały mi się oprawki.Poszlam do optyka po nowe.Ale zapytałam o soszewki i o dziwo,po badaniu wzroku,pani powiedziała NO PROBLEM.Po 3 dniach odebrałam pierwsze "kontakty".Płacę 20 funtów na miesiąc.To jakieś 100 zł.Jestem bardzo zadowolona,chociaż nie wiem jak długo jeszcze.Bo po powrocie do kraju nie będzie mnie stać na nie.

1. oooj słono płaciłaś, ładnie Cię oskubała ta okulistka. 2. jednak lepiej nauczyć się zakładać soczewki samemu, przecież to nic trudnego, kwestia praktyki. Nie zrażaj się! 3. możesz je zdejmować na noc, niemniej to są soczewki, które bezpiecznie można nosić i w dzień i w nocy. --> Grożna Kaśko PureVision to SĄ soczewki firmy Bausch&Lomb. :D

Gość No coż
To niedobre,najlepsze są okulary oczy pszczoły:)