Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EliteOps2

Czy to prawda że za zerwanie umowy z TP w czasie jej trwania płaci się karę ?

Polecane posty

Gość EliteOps2

Mam problem ponieważ przeprowadzam się do innego miasta i tam muszę założyć też internet.Teraz mieszkam z rodzicami i umowa na neostrade będzie trwać jeszcze przez aż 6 miesięcy (w sumie wyjdzie 800 zł) w TP powiedzieli mojemu tacie że trzeba będzie płacić karę (aż 700 zł WOW albo odetną telefon) czy to normalne ? słyszeliście coś o tym ? czy jeżeli odetną to rodzice będą mogli założyć sobie telefon u innego operatora np neti ? jakie były by koszta założenia ? pomóżcie :(

Gość parampampam
podobno tak...niestety :(

Gość a nie możesz przenieść
tego numeru i internetu do nowego miejsca zamieszkania?

to bylo jakos tak ze płacisz za miesiace w czasie ktorych korzystales z neostrady, tylko ze dopłacasz za kazdy miesiac do ceny tak jakby to była umowa na czas nieokreślony. a czy do tego jeszcze jakas kara dodatkowo to nie pamietam. ale wiem, bo chciałam zerwac umowe z tpsa i zalozyc sobie netie albo cos innego, ale niestety odwiedli mnie od tego pomysłu i musiałam zostac ;/

Gość EliteOps2
telefon muszą mieć nadal rodzice! ale powiedzieli że internetu nie będą spłacać za mnie :( wiem to normalne ... ale nie stać mnie na spłacanie internetu u rodziców+internetu który założę u siebie+swojego telefonu napiszcie coś o tej karze i co sie najlepiej opłaca zrobić w naszym przypadku ?

Gość tepsiarz
Problem jest taki nei ma przeniesienia nr telefonu do innej strefy numeracyjnej, jeśli byłoby takie przeneisienie w obrebie np kierunku 22 to nie ma problemu telefon zostaje przeniesieony a umowa na neo zostaje rozwiązana bez ponoszenia zadnych kosztów, a na nowym miejscu zamwieszkania możesz zamówic ja ponownie badz nie twoj wybór, ale jak przeprowadzasz sie do innego miesta nie ma takiej możliwośi od razu mówie umowy na neo nie opłaca sie rozwiązywac jeśli conajmniej 2 miesiace już sie z niej korzysta a co mówic jak tobei zostało 6 miesięcy koszta sa ogromne także patowa sytuacja, musiałoby sie coś stac z lazcem neo żeby parametry tech niczne usługi nei spełniały warunków umowy i wtedy też za niedotrzymanie tych warnków możesz bezpłatnie zrezygnowac

Gość grazynka nie z klanu
tepsiarz alez ty madry jestes:D

Gość tepsiarz
A co do telefonu to nei rozumiem o co chodzi za kara i odcieciem, nie ma przeneisienia samej w sobie usługi neostrady jest taka usługa jesli chodzi o dostep podstawowy PSTN ale jeśli rodzice nei chca przeniesc telefonu to zamykają ci sie wszystkie drogi kara jest uzależniona od predkosci i rodzaju umowy czas przede wszytskim ale tak jak mówie szanse sa niewielkie, jeszcze jest pewna opcja, ale ryzkowna możesz zamowic multipakiet który wchłonie neo podpiszesz nowa umowe na te usługe i musisz liczyc ze nei bedzie ona dzialac co jest b prawdopodobne i wtedy też bez zadnych kosztów rozwiązujesz umowe juz na multipakiet czyli na neo tez, bo jesli chodzi o multipakiet to owszem w ciagu 30 dni od daty podpisania umowy mozna zrezygnowac z tym że nei wiadmomo czy nei przywroca ci neostrady z okresu wczesniejszego

Gość EliteOps2
tepsiarz ----------> dzięki ale nadam nie wiem co zrobić :) no to załóżmy że jeżeli przeprowadzę sie do innego mieszkania ale w tym samym mieście to mogę numer telefonu wraz z internetem do niego przenieść ? i wtedy rodzice tylko założyli by sobie telefon np w tp od nowa ?

Gość tepsiarz
Tak jeśli np chcesz przenieść telefon w obrebioe tego samego kierunku to jest taka mozliwość, jeśli dodatkowo a tak jest w tym wypdku masz neostrade to telefon na wniosek rodizców moze być przeniesiony(na niego jest podosywana nowa umowa na nowym miescu zamieszkania opłata za ta usługe 10 zl bez zachowania nr z zachowanie 61 zl), a ze wzgledu na to ze tpsa nie oferuje usługi przeniesienia usługi internetowej umowa na nia zostaje rozwiazana bez zadnych kosztów, i to jest jedyny sposob procz niskiej jakosci usług zeby umowe na neo rozwiazac bez kar.

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin