Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hUg0l

Czy po odstawieniu pigułek wzrasta płodność?

Polecane posty

Gość hUg0l

Witam,od dawna staramy się z mężem o dziecko,przeszłam dwa poronienia,po drugim wielkie komplikacje i chemioterapia (już wszystko ok).Moja ginekolog zaleciła mi branie tabletek (Yasmine),bo podobno zaraz po ich odstawieniu będzie nam łatwiej zajść w ciążę..Wiem,że wzrasta prawdopodobieństwo ciąży mnogiej ale tak bardzo chce mieć dziecko,że może być nawet kilka naraz:). Słyszałam jednak,że po tabletkach trzeba trochę odczekać przed staraniem o dziecko,a moja gin.chce żebyśmy próbowali już w następnym cyklu po odstawieniu? Co Wy na to? Czy naprawdę wzrasta płodność po tabletkach??

Gość tak czytałam
Tak czytałam w wielu książkach, że zwiększa płodność. Ja wiem jedno: po pigułkach okres mam jak nigdy bardzo regularnie i cześciej, bo skrócił mi się cykl o 5 dni - gin twierdzi, że to wszystko oznaka płodności, oglądał moje jajniki na usg podczas owulacji.

faktycznie płodność może, ale nie musi wzrosnąć zaraz po odstawieniu tabletek. jednak ważne jest to aby nie brać ich zbyt długo, ok 3 cykli.

Gość mdły ssak
tabletki wprowadzają sztuczny cykl podczas którego jajniki nie działają...sa wyłączone. Lekarze sobie mogą jedynie zgadywać jaka będzie reakcja na odstawienie tabletek. Jajniki mogą zaraz rozpocząc wzmożoną pracę po tym czasie uspienia albo będą powoli wracać do pracy - loteria , nie eksperymentowałabym tak ze swoją plodnością nigdy...

Gość tak czytałam
czytałam też, że trzeba odczekać 1 miesiąc po odstawieniu tabsów zanim zacznie się starać