Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noworoczna

kupywanie wyprawki przed byciem w c

Polecane posty

Gość noworoczna

czy rzeczywiscie kupywanie pomalu rzeczy typu np przewijak ubrania ciazowe ubranka bo sie trafia fajna okazja przynosi pecha, bierzemy sie z mezem "za zaciazanie" i podobno jest taki przesad ze nie wolno;) jak bylo u was ???

Gość KUPOWANIE
Tak się to pisze po polsku....

Niby sie nie powinno, żeby nie zapeszać. Ja dopiero zbieram - brakuje mi jeszcze strety rzeczy typu wanienka, łóżeczko, kosmetyki, ręczniki, kocyki itd... A zostały 3 tyg!

ale po co? okazje są na okrągło a 9 m-cy wystarczy na zrobienie wszystkich zakupów :) a jak będą problemy z zajściem? nie będzie cię to frustrowało dodatkowo?

Gość bim bam bom333
ja jestem w 5,5 i kupilam juz ciuszki i reczniki ,i mi sie wydawalo duuzo za wczesnie,ale przed ciaza to juz calkiem przesada

a ja kupowaląm ciuszki przed ciazą :D:D pamietam jak mi babka mówila "ty myslisz ze jak se spiochy kupisz to w ciaze zajdziesz?" i sie ze mnie smiala ... a ja wląsnie jak sobie te spiochy kupilam to w ciaze zaszlam :D:D:D:D:D Taki mój talizman :D:D:D niestety w niektorych rzeczach mala nawet nie chodzila bo byly jakies takie "niewydarzone" niby sliczne ale jakies za szerokie albo za krotkie...

ja nie kupuję i nie będę kupowała przed ciążą. ale powiem szczerze że już kilka śpioszków i body mam - moja ciotka rodziła w sierpniu i w spadku po maluszku dostaję to z czego on wyrósł. wszyscy patrzą na to krzywo, ale ja wszystko chętnie przyjmuję, w końcu może i ja za rok będę mamą :P

Gość noworoczna
przepraszam przejezyczylam sie dzieki za odp zagladnelam dopiero :)

zanim zajdzie sie w ciaze uwazam to malo sensowne, ja zaczelam kupowac w 5 miesiacu ciazy i to wszyscy dookola mi zarzucali ze za wzcesnie i ze pzreciez zdaze pozneij, mozna byc przygotowanym ale bez przesady to co bedziesz robic w ciazy?? rozumeim stopniowe kupowanie bo to i nie obciaza zbytnio finansowo ani czasowo, i promocje mozna zalapac ale pzred ciaza?? ja sobei ciuchy ciazowe kupilam zaraz na poczatku ciazy i co okazalo sie ze lato sie szybko skonczylo i czesci nawet nei zalozylam, a zimowe pokupilam i okazaly sie byc za male, wcale na dobre mi to nei wyszlo :/ to tak jakby kupic sobei suknie slubna zanim sie pozna faceta kandydata na meza :/ albo co lepsza kupic garnitur dla meza jak sie go jeszcze nie poznalo heheheh

myszka a wiesz ze sa takie co sobie termin slubu rezerwuja zanim znajda narzeczonego? serio serio!

Mnie się przypomniała moja koleżanka, która ciuszki dla dziecka kupowała mając 17 -18 lat, bo jej sie podobały, a na brak pieniędzy nie narzekała :D W ciążę zaszła mając 26 lat, a ciuszki leżące w kilku workach na strychu, nie na wiele się jej przydały ;):D

MaMani wierze, ma taka kolezanke, ale juz drugi raz go przełozyła, bo niestety sie nie wyrobiła ze znalezieniem narzeczonego hihhi ludzie sa rozni, dla mnei to dziwne, ale wolny kraj wiec...

Gość misiaaaa
Lepiej robić wyprawkę w ostatnim trymestrze ciąży, gdyż do 7 miesiąca zmienia się punkt widzenia, inaczej postrzega się dziecko i fakt bycia mamą w 2 miesiącu ciąży, inaczej w czwartym, a inaczej w szóstym gdy już kopie i buszuje w brzuszku. A jeszcze inaczej, gdy się chodzi do szkoły rodzenia, gdzie można dowiedzieć się o plusach i minusach rzeczy dla małego dziecka, czyli co warto a czego nie warto kupować.

Gość guuigugui
Ja bym chętnie czasem coś kupiła ale boje się że mąż uzna mnie za wariatkę. :D