Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca kobietka

plamienie po stosunku- czy to od razu oznacza nadżerkę?

Polecane posty

Gość pytająca kobietka

po ostatnim stosunku (a pierwszym od dluzszego czasu ok 4mc-y) pojawilo się plamienie, a raczej śluz z dodatkiem krwi, nie duzo i nie bardzo intensywne,ale jednak na papierze toaletowym zostawały ślady. kiedys juz mialam podobną sytuację, ale zdarzylo sie to tylko po pierwszym stosunku po jakiejs dluzszej przerwie, teraz \"powtorka z rozrywki\". Wizyte u ginekologa juz mam wyznaczona , niestety dopiero za 1,5 tyg. cytologie mialam robiona ok roku temu i wszystko bylo ok. chciałam sie zapytać czy niektóre z Was też tak mają, i czy takie plamienie oznacza nadżerkę, skoro nie wystepuje ono po kazdym stosunku?

nadżerka nie występuje po kaźdym stosunku, te dolegliwosc dlugo sie leczy, wiem bo mialam, a te plamki to pewnie dlatego ze dluzsza przerwa byla, a moze po prostu za mocno sie kochaliscie i peklo jakies naczynko, przy nadzerce sa intensywne uplawy, mnie kulo w dole brzucha

dzieki za odp. wiem ze nadzerka nie wyst po kazdym stosunku, ale zaczelam sie bac bo juz kiedys mialam taka sytuacje a pozniej cytologii nie robilam i czuje sie troche niepewnie ;/ ale poza tym nic mnie nie boli, nie szczypie, nie czuje dyskomfortu. wiec mam nadzieje ze to znow takie jednorazowe plamienie. Pozdrawiam 🌼

Wiesz, ja mialam nadzerke i raz plamilam po stosunku a raz nie. Roznie bywalo. Na Twoim miejscu zrobilabym sobie kontrolne badania... po co sie stresowac. A jesli to jednak nadzerka to im wczesniej tym lepiej :) Pozdrawiam! :)

jeśli to takie jednorazowe plamienie i to po dłuższej przerwie to najprawdopodobniej przyczyną mogą być otarcie spowodowane właśnie stosunkiem. ja przy nadżerce nigdy nie plamiłam po stosunku, nie miałam teżżadnych objawów, a trzech lekarzy owąnadżerkę widziało, więc na pewno była :) co do cytologii to ona nie wyrywa nadżerki, nadżerkę sam lekarz widzi. ale wizyta się przyda, jeśli nie miałaścytologii rok to czas ją zrobić. pozdrawiam!

Gość jola78
nadżerkę wykazuje cytologia a to że lek. tam zagląda i widzi to nie byłabym tego taka pewna teraz jest tyle lek. oszustów i naciągaczy jeśli chodzi właśnie o nadżerki

wlasnie musze sie wybrc do lekarza, tylko akurat do tej pani doktor do ktorej chodze są kolejki i trzeba czekac ponad miesiac. chyba pojde prywatnie- odzaluje te 70 zł bo zdrowie wazniejsze. a to plamienie utrzymywalo sie 1,5 dnia :( bylo naprawde minimalne ale slady byly, najpierd dosc mocno czerwone a pozniej brazowe ;/ boje sie jednak ze to moze byc cos niedobrego :( :( :( ale nie boli, nie swedzi, nie piecze, gdyby nie stosunek to bym o tym nie miała pojecia ;/

Gość jola78
czasami jak jest owulacja to plamienie może się pojawić albo gdy tab. anty. zaczynają psocić w organiźmie

Gość anioos
hej. Nectarine byłaś już u tej lekarki?? jesli tak to podziel sie informacja co ci powiedziala. Ja mialam podobnie 2 dni po stosunku mialam tez slady krwi w śluzie i tez przez okolo 1 - 1,5, i ja biore tabletki i zastanawiam sie co to mogło być. Słyszalam ze ponoc ze stresu moze pojawic sie takie minimalne plamienie.