Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wikiioli

Ile mleka na raz wypija 9 m dziecko

Polecane posty

Gość wikiioli

Mam 9 miesięcznego synka.Mleko z piersi dostaje już tylko rano i wieczorem no i w nocy. Zastanawiam się dlaczego budzi się w nocy 2 czasami 3 razy. Chciałabym dać mu butle z mlekiem na noc i zobaczyć czy też się będzie budził czy może nie najada się na noc moim mlekiem. Nie wiem tylko jaką porcję tego mleka przygotować żeby się najadło. Tak to jest jak się karmiło tylko piersią, niestety nie mam na niej podziałki z ilością i nie wiem ile wypija.

Gość młoda mama synka
Mój też ma 9 miesięcy i jak wieczorem,tak ok.20.00 dostanie 210 ml mleka z kleikiem to śpi do 7.00 czasem nawet do 8.30.Chociaż nie mam reguły,czasami jest głodny już o 5.oo A

Gość MartaAlex
Ja mialam podobny problem okolo 8 miesiecy moj synek zaczal sie budzic w nocy i jedyna rzecza jaka go uspokajala byl cycus, tez myslalam ze sie nie najada moim mlekiem. Podalam butelke i spi do rana. Z koleji zaczal sie teraz znowu budzic poniewaz nie ma jeszcze zadnego zabka i meczy go to wiec sie budzi

Moja okolo 250 ml mleka, ale nie uznaje zadnych zag ęszczacy. Żadnych kaszek ani kleików

Ja mojego synka dostawiłam od piersi jak skończył 7 miesięcy, potem jadł z butli w nocy około 250 ml, z kleikiem ryżowym. To był okres, jak jadł mniej w dzień, bo był chory. Dlatego mu robiłam butlę na noc. Jak wyzdrowiał chciałam zlikwidować karmienie nocne, bo dziecko w tym wieku, jeśli w dzień je ładnie, w nocy absolutnie nie potrzebuje, budzi się, bo jest przyzwyczajone. Męzowi udało się w 3 dni odzwyczaić małego od pobudek na butlę - podawał wodę przez dwie noce. Za pierwszym razem był płacz, ale przetrzymaliśmy go, drugiej nocy wypił butelkę wody i zasnał, a trzeciej już się nie obudził. Było to jak mały miał 9 miesięcy. teraz ma 10.5 i ładnie przesypia 12 godzin w nocy.

Gość olikoli
up

Gość wikiioli
Powiedzcie mi jeszcze jak usypiaja wasze dzieci , w trakcie dnia i nocy. Moj syn w nocy zasypia przy cycu,a jak dajecie butle to zasypiaja przy niej czy jakies inne metody usypiania stosujecie? W ciagu dnia jak mlody jest spiacy to zaczyna sie wielkie wycie,normalnie jakby walczyl ze snem a widac ze jest bardzo spiacy no i zasypia dopiero jak go sie buja. Musze zaczac to zmieniac tylko nie wiem od czego tak naprawde zaczac.Pomozecie? :)

moja w ciagu dnia usypia przy butelce z herbatką. Tez trudno ja supac. Jak jest bardzo spiąca to placze trze oczy a nie pozwoli sie polozyc, zaraz wstaje na równe nogi i nie da sie polozyc za nic... Czasem pomaga herbatka, czasem sie tak bawimy w usypianie z godzine.... wieczorem jest o tyle dobrze ze zasypia sama. Bawi sie w łozeczku a w pewnej chwili kladzie sie i zasypia :) Jak jestesmy u kogos z rodzinki to malą nie zasnie kiedy jej nie powoze w wózku, ale w domu jej w wózku nie woze. Nawet nie wyjmuje wózka z bagaznika zeby nie kusilo, bo potem bede miała problem.

Gość wikiioli
wlasnie u mnie zaczelo sie teraz wycie, wypil juz 320 herbatki, duzo ale jak sie przyssal to nie dal zabrac sobie butli a teraz placze i sie rzuca . Mial ktos tak samo? Jak sobie poradzilyscie?

Mój od 1 mieisąca życia był na butli i w dizeń i w nocy.Do 2 lat budził się po 2-3 razy :) Im starszy był to zjadał mniej bo wiadomo coraz więcej pośiłków można dać dziecku(zupka,owoc,deserek,kaszkaitd) średnio było to 180-200 ml

vikiioli Mój sysnek (5m) też właśnie od jakiegoś czasu jak jest zmęczony czy śpiący w dzień to zaczyna strasznie mocno płakać.Wtedy dopiero jak się go nosi czy buja na siedząco to najpierw się uspakaja a potem usypia.Wieczorem raczej nie ma problemu z zasypianiem jedynie w dzień niewiem dlaczego.

Gość Lena 81
mój synek je ok. 220 - 240 Bebiko 2R około 20 - tej i śpi do 7-8 rano. Ostatnio kupiłam kołysanki mini mini cz. 2 świetnie się sprawdzają przy usypianiu.

Gość wikiioli
jak myslicie czy najpierw odzwyczajac cyca w nocy czy zasypiania przy cycu czy jedno i drugie razem?

wikioli dawaj mu zamiast piersi w nocy herbatke sam sie odzwyczai :) jak sie bedzie budzil to podaj butelke z herbatką albo soczkiem

Gość wikiioli
tak mam wlasnie zamiar zrobic tylko ze musze dac mu butle wieczorem bo moze to moje mleko jest juz do bani i dlatego sie budzi