Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemjuzjak

naczyniak limfatyczny/malformacja u dorosłego

Polecane posty

Gość niewiemjuzjak

hej, mam 20 lat i od urodzenia mam naczyniaka limfatycznego czy tez malformacje naczyniowa (roznie to nazywaja ;]) przy lewym uchu. niektore ponoc sie wchlaniaja w dziecinstwie lub okresie dojrzewania, ale z moim juz na pewno nic sie nie stanie. do lekarza trudno sie dostac, ciagle do kogos odsylaja i te gigantyczne kolejki do sepcjalistow, nie mowiac juz o jakiejkolwiek mozliwosci zapisania sie na operacje. czy mial ktos podobny przypadek i jak sobie z tym radzil? moze znacie jaichs lekarzy w warszawie, z ktorymi latwiej byloby sie skontaktowac? pozdrawiam

Gość gość
hej :) mam 21 lat i mam to samo...jestem zdesperowana...

Gość gość
a jak to wyglada?

Gość gość
nie ma barwy ale jest wypukle

Gość gość
witay!mam tegoż naczyniaka Żylnego w mózgu.:-(

Gość gość
no i co że kolejki gigantyczne? Trzeba swoje odczekać i porozmawiać z lekarzem o operacji. Cudu raczej nie dostąpisz. Musisz uzbroić się w cierpliwość i czekac na swoją kolej jak miliony Polaków.

Gość gość
Mi chirurg powiedzial ze odradza operacje z powodu zbyt duzego ryzyka

Gość gość
Hej ja mialam naczyniaka limfatycznego na twarzy (wypuklego nie kolorowego). Wszyscy lekarze (m.in w Stanach) mowili, ze tego sie nie da zoperowac, bo przebiega przez naczyniaka nerw twarzowy. jakis rok temu mialam konsultacje u dr. Przewratila w Lodzi i polecil mi St. joseph Krankenhaus w Berlinie i dr. Waner'a. Bylam u niego w marcu 2013 na konsultacji a w lipcu mialam operacje, ktora sie udala. Niestety koszty leczenia w Berlinie sa wysokie. Naczyniak zwlaszcza na twarzy to koszmar, szczerze wspolczuje wszystkim ktorzy sa w podobnej sytacji Nie poddawajcie sie, baardzo polecam dr. Wanera, bardzo kompetentny lekarz. Kama

Gość Operowany w Eberswalde
Witam Wszystkich, Ja mialem tez problem z naczyniakiem limfatycznym, z tym ze byl to duzy naczyniak umiejscowiony w lewym dole pachowym. W Polsce udalem sie do kilku chirurgow naczyniowych (profesorow) w Poznaniu i Wroclawiu ale zaden nie byl w stanie mi pomoc, poniewaz mowili mi ze operacja moze sie nie udac i jest ryzyko niedowladu reki. Zaczalem szukac lekarza za granica i trafilem na klinike malformacji naczyniowych w Eberswalde (Niemcy, blisko Berlina). Bylem na konsultacji u Dr Meyera, ktory powiedzial ze konieczna jest operacja uspokajajac mnie, ze nic takiego jak niedowlad reki po operacji mi nie grozi. Dr Meyer jest wspanialym fachowcem, pomogl wielu ludziom a takze mi. Operacja przebiegla bez komplikacji, nie wystapily tez zadne powiklania pooperacyjne. Pobyt w klinice w Eberswalde wspominam dobrze. Pracuje tam wyspecjalizowany i mily personel. Calkowity koszt nie byl wysoki biorac pod uwage standard uslug medycznych. Naprawde polecam! Pozdrawiam

Gość SZYM
witam.. mam 28 lat i posiadam naczyniak limfatyczny w okolicy lokcia ( od wewnetrznej strony ) lekarze odsylaja mnie z kwitkiem i twierdza ze nie moga mi pomoc poniewaz jest to miejsce w ktorym znajdyje sie duzo naczyn nerwowych i takie tammmm .. mam juz dosc tego bo czasami sie obawiam o swoja reke :( przewaznie prz zmianie pogody np zima baedz latem miejsce w ktorym znajduje sie naczyniak strasznie puchnie i robi sie czerwone przy czym bardzo boli.. ( robi sie stan zapalny ) nie moge uzyskac pomocy u lekarzy w polsce i prawdopodobnie skontaktuje sie z klinika ktoregos lekarza z niemiec o ktorych pisaliscie wczesniej .. prosze napiszcie mi mniej wiecej koszta takiego zabiegu ..

Gość gość
Polecam Szpital w Eberswalde, klinikę MVZ i dr Meyera!