Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komóreczka-pgseczka..

Jak Wam się podobają te suknie na osobę r. 44?

Polecane posty

Jak Wam sie podobają te suknie na osobę o rozmiarze 44 rzadziej 46? http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=detalle http://www.madonna.pl/pl/herms.php?s=kardiel http://www.madonna.pl/pl/atelierdiagonal.php?s=813 http://www.madonna.pl/pl/atelierdiagonal.php?s=820 Biorę ślub za 9 miesięcy, no suknię muszę za kilka zamówić. To narazie wstępne pomysły, ale nie jest ich dużo, w kolekcjach, aby pasowaly na mnie. Czekam na opinie, którą jest ok, a ktora niee. Wklejajcie linki waszych sukni i takich większych fasonów jak dla mnie.

wydaje mi sie ze nahbardziej ta ostatnia, tylko ze inaczej wyglada na zywo musisz przymierzyc!!!

Gość ostatnia najlepsza

mierzyłam wstępnie , w salonie mieli tylko dwa tych modeli do przymiarki w rozm. 44, więc mierzyłam, a inną zkombinowałam w od koleżanki ten model do przymierzenia i ostatnią też w r.44 znalazłam w salanie w Warszwie Ona i On.

Gość ktos wie
Jak dla mnie pokazywanie raczej okraglych ramion odpada ( raczej osoba z rozmiarem 44 nie ma szczuplych rak i ramion ) . Moze ta pierwsza bylaby najlepsza.

moim zdaniem wszystkie oprocz drugiej sa super nie wiem jaka masz dokladnie figure przy r 44 ale podejrzewam ze jestes ciut \'wieksza\' i druga jeszcze by \'rozciagnela\' sylwetke wszerz i dodala brzucha

Gość slowianska dusza
nie rozumiem dlaczego Panie z duzym rozmiarem szukaja sukni z nagimi ramionami...ja bedac przy kosci wolalabym ukryc moje grube ramiona jakims nawet nedznym rekawkiem..ale to juz moje zdanie..

dziękuję za wszystkie opinie, czekam na więcej i na jakieś linki, www, zdjęcia

wiesz, ale różnie to bywa, czasem jest tka, że kobieta jes od pasa w góre chudsza, a czasem od pasa w dół....wszytsko zależy od tego jaką masz figurę...jesli nosisz rozmiar np. 44 od pasa w góre a nogi masz w miare szczupłe to powinnaś szukać jakiejś sukni ze strojna gora by nie zaznaczaly sie wyrazne rysy okraglosci a dol np. gladki, jesli masz grube :P nogi czy dupsko to odwrotnie - kwiecista spódnica zeby zniwelować zarys okrągłości a góra gładka. szerokie, grubsze ramiona lepiej jednak zakryć jakąs koronką

Gość na ramiona wystarczy zarzucić
jakiś ładny szal, z woalu czy jedwabiu :)

w rozmiarze 44/46 to nie widzi mi się żadna.. :( na pewno nie pierwsza - eteryczne syrenka, nie druga - ogromny, przysadzisty dół - wyglądałoby to strasznie.. trzecia - podobnie jak pierwsza, względnie ostatnia - ale też bym się zastanawiała.. zdecydowanie lepiej odpuścić gorety i odkryte ramiona.. przepięna ta ostatnia wklejona - maggiesottero - ślicznie wygląda na tej modelce z boskim wcięciem w talii.. w rozmiarze 44/46 chyba nie można mówić o wcięciu więc..

ja uwazam, ze kazda suknie trzeba dopasowac odpowiednio do fi-gu-ry!!! jesli ktoś ma wielki brzuch i grube ramiona a nogi jako-takie to lepiej zakrys jakoś koronką górę a dół zwęzić, albo odwrotnie, jak ktoś ma wielki tyłek a talie wciętą i wymiarowa to na dół zawalić rozłożysta kiece a talie podkreslic i juz

44 nie jest rowne 44 praktycznie nigdy i mozemy teraz dywagowac, ktora bylaby najlepsza, ale pewnosc bedziesz miec dopiero po przymierzniu inaczej sie nie dowiesz, gdyz kazda kobieta ma inna budowe, wzrost. mozesz skorzystac z bielizny wyszczuplajacej pod suknie, napewno ladnie ulozy cialo. wszystko zlozy sie w jednosc, suknia, makijaz i fryzura.

a dlaczego niby szal nie pasuje do sukni slubnej???wlasnie, ze pasuje i to jak najbardziej zwlaszcza do sukni z odkrytymi ramionami..sa sliczne koronkowe lub satynowe szale slubne..ja osobiscie uwielbiam szale do sukien

a kwiecista spodnica to chyba pogrubia a nie wyszczupla..Zreszta kwiecista spodnica do slubu???to dopiero cudo... Tak jak piszecie figura kobiety noszacej rozmiar 44-46 roznie sie prezentuje..ale jest duza, wiec wydaje mi sie, ze suknia powinna byc jak najbardziej skromna, prosta w litrke A , z rekawkiem krotkim, tez prostym...bez zadnych kwiatkow i innych pierdolek

wydaje mi sie ze ta ostatnia z 1 postu najlepsza.A tak wogole duzo zalezy od wzrostu osoby i budowy. Ta pierwsza raczej dla szczuplej.Zast sie czy lepiej nosci rozm 44 czy 36 przy wzroscie np 175 cm .

Gość moim zdaniem pierwsza i
ostatnia sa najladniejsze, ale jesli chodzi o ta ostatnia to zalezy jakie masz ramiona, bo jesli pulchne, to moze niezbyt ladnie lezec

Gość Martass
ah.... mam ten sam problem. Suknie z ostatniego linku mają podwyższony stan by ukryć brzychy m fajnie to wygląda

Gość skoro masz jeszcze aż 9
miesiecy do ślubu to masz czas aby troszke schudnąć i nie bedziesz miała wtedy żadnego problemu!!! ja równiez mam 9 miesiecy i musze schudnać bo mam rozmar 40-42 wiec damy rade wiec do roboty!!! pozdrawiam cie!! ja mam ślub 4.10.2008 a ty?

też mam ślub 4.10.2008 :)