Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smallgirl

nglka!mam pytanie!

Polecane posty

Gość smallgirl

Jaka metode antykoncepcyjną stosujesz?czy jesli w 20 dniu cyklu przy 28 mialam stosynek przerywany jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciąże?wiem pytanie głupie ale kto pyta nie błądzi.

Gość jola78
kobieta współżyjąca musi się liczyć z tym że może zajść w ciążę

Gość ngLka jest w ciąży
a przerywany to nie jest metoda antykoncepcyjna, więc i Ty możesz zajść

Gość smallgirl
wiem o tym ze to nie jest zadna metoda.ale jakie jest prawdopodobienstwo czy ktos byl w podobnej sytuacji?

Gość ngLka jest w ciąży
chcesz znać prawdę czy wolisz być pocieszona?

Gość prawdopodobieństwo wynosi
14: 12, totalizator kafeteryjny przyjmuje zakłady.

Gość smallgirl
sama nie wiem:) poczekamy zobaczymy.a jak wy myslicie?

ngLka jest w ciąży -> To, że jestem w ciąży nie jest żadną tajemnicą. A to, że było to chciane dziecko i od 5 cykli "próbowane" - wiedzą Ci, którzy chcą się tego dowiedzieć :-) I o chęci posiadania dziecka jak i staraniach - pisałam już od miesięcy na tym właśnie forum. Niektórzy ludzie niedowidzą, niedosłyszą a czego nie wiedzą, to sobie dopowiedzą :) smallgirl - stosuję NPR - NPR (metoda wieloobjawowa, w moim przypadku - angielska) polega na codziennej obserwacji śluzu, szyjki jak i codziennym pomiarze temperatury. Dobrze stosowana metoda i przestrzeganie WSZYSTKICH zasad powoduje, że skutecznośc jest równa tabletkom. Jedna wymaga trochę więcej poświęcenia, niż "łyknij i popij".Jeśli jesteś zainteresowana, to polecam program 28.dni i przeczytanie tamtejszej lektury w wiki, podanie mi loginu. Będę śledzić i pomogę w analizie.Metodę angielską przed ciążą stosowałam skutecznie ponad półtora roku (nie starając się o dziecko)

Stosunek przerywany nie jest metodą ale nikt nie określi Ci prawdopodobieństwa bo zależy ono od szeregu czynników - dni płodnych kobiety, jakości śluzu, jakości nasienia i przede wszystkim od tego, czy w preejakulacie Twojego Partnera znalazły się plemniki, czy nie.

Gość ngLka jest w ciąży
ngLka, ale nie denerwuj się - to miała być tylko informacja, że skoro jesteś w ciąży to teraz nie stosujesz antykoncepcji, bo po co A jak wyczytałam niedawno, że jesteś w ciąży to się szczerze ucieszyłam i niniejszym Ci gratuluję 🖐️

Wybacz w takim razie, bo odebrałam Twój post jako informację, że moja "antykoncepcja" zawiodła :-)Być może faktycznie niepotrzebnie :-) Jednak mam nadzieję, że mnie zrozumiesz - znając zajadłość na tym forum, szczególnie wśród Anonimowych Użytkowników :-)Dzięki za gratulacje.

Gość ngLka jest w ciąży
najwyraźniej za bardzo skrótowo się wyraziłam 🖐️

Gość uściślijmy
ngLko! Pragnę szczerze Ci pogratulować! Jesteś mądrą, świadoma swego ciałe kobietą ktora potrafi sterować własną płodnością bedąc w zgodzie z naturą! :) Podziwiam Cię :) 🌻 Zgroza mnie ogarnia gdy czytam na forum jak bezmyślnie dziewczyny stosują tabletki anty lub spiralki. To żałosna ingerencja we wlasny organizm, jego gospodarke hormonalną i życiowe funkcję. Jesteś dla mnie promykiem nadziei że jeśli się tylko chce - można inaczej :) Jeszcze raz gratuluję i życzę ślicznej, wymarzonej dzidzi :) 🌻

Gość ngLka jest w ciąży
nie mogę zrozumieć skąd tyle pogardy dla innych poglądów, to smutne :-( każdy ma prawo robić ze swoim organizmem co uważa za stosowne Ciebie, uściślijmy, nikt nie zmusza do pigułek czy spiralek oto jedna z tych zajadłych pomarańczek - taka się odezwie - i wszystkie pomarańczki są podejrzewane o złośliwość ... eh... :-(

Gość usciślijmy
Nie wyrażam dla nikogo pogardy ani złośliwości a jedynie smutek i współczucie dla tych, które ze swojego prawa, o którym piszesz robiąuzytek ze szkodą dla siebie. Podobnie jak wspólczuję nałogowym palaczom i pijakom - choć tam dochodzi jeszcze element uzależnienia. Natomiast wolno mi chyba wyrazić uznanie dla ngLki za jej życiową mądrość. Prawda?

Gość ngLka jest w ciąży
"jak bezmyślnie(...) żałosna ingerencja " - to z pewnością wyraża smutek i współczucie ... Ja także bardzo lubię ngLkę, przede wszystkim za jej tolerancję

Gość uściślijmy
To przynajmniej w jednym się zgadzamy. :)

ngLko przemiła! Przepraszam, że zawracam Ci głowę ale rzadko piszę na tym dziale forum i prawie nikogo tu nie znam. Wiem ze jesteś niekwestionowanym autorytetem na cafe w sprawach płodności a w laśnie mam problem :( Dlatego będę Ci wdzięczny jeśli wejdziesz na topik: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3652631&start=0 i zechcesz się wypowiedzieć. Pozdrawiam Cie serdecznie :) 🌻