Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alcia Czarna

w bucikach czy bez

Polecane posty

Gość o rety....
ja polecam te skarpetki http://www.allegro.pl/item290171999__k_sterntaler_skarpetki_z_abs_21_22_12_13cm_.html sa naprawde rewelacyjne i wate swojej ceny! ciepłe silikon wytrzymały i gruby. Rewelacja i te takze sa super. http://www.allegro.pl/item288929923__h_m_nowe_sliczne_paputki_hello_kitty_18_19.html moje dziecko smiga w tych na zmianę nie slizga sie. ani po parkiecie ani po płytkach nawet panele sasiadki nie sa jej straszne.

nie czytalam wszystkiego wiec moze juz to ktos pisal, ale ja bym radzila w bucikach mojego brata synek dreptal bez i ma skrzywiona piete nosi buciki korekcyjne!!! lekarze radza zakladac buciki bo kosci dziecka sa zbyt gietkie, najlepsze sa buty z usztwniana piete, w tedy masz pewnosc ze malec nie stawia krzywo nozek

Gość aparat
A ty pamietasz co rodzice zakładali Ci na nogi jak byłaś małą?/Głupie pytanie/

do ortopeda-wydaje mi sie ze kazda mama w wieku do dwuch lat no chyba ze widzi jakies problemy wczesniej powinna sie udac do specjalisty.wiele mam czeka na zbawienie i woli leczyc niz zwalczac wiec nie ma co sie przejmowac.my bylismy wlasnie jak dzieciaki zaczynaly chodzic bo jedna stawiala nogi do srodka i tez martwilismy sie bo wczesnie zaczely chodzic no i lekarz kazal nam wkladac wysokie buciki do chodzenia wiec tak robimy ale powiedzial ze boso po dywanie spokojnie zeby sie powietrzyc. ja sama w tym jestem zagmatwana

a i jeszcze faktycznie idac do sklepu babki robia oczy ze chce sie kupic usztywniane buty rozmiar 19 (usztywniane znaczy z pieta wysoko i sztywna)o na boso dziecko powinno latac i trudno dostac takie buty.ja po dlugich poszukiwaniach znalazlam i mimo ze np,mam blizniakizawsze maja swoje buty odznaczajace sie kolorem albo podpisane nigdy nie nakladam butow po kims czy mieszam ich buty bo to tez moze wplynac na wade postawy.

dziecko nawet ze jest zdrowe powinno miec trzy wizyty u ortopedy 1- w wieku 3-4 miesiecy robi sie USG czy torebki stawowe prawodlowo sie rozwijaja 2- gdy zacyna stawiac pierwsze kroczki 3- gdy zacznie samodzielnie chodzic a buciki usztywniane obowiazkowo bo dziecku krzywde na cale zycie zrobisz!!!!

Ludzie, czytajcie uwaznie - jej dziecko dopiero UCZY się chodzić, po chodniku jeszcze długo nie będzie biegać ;)

no z wizytami to ja sie zabardzo nie orientuje bo poszlam poprostu z czystej troski a o wizytach u ortopedy niestety na szczepieniach nikt nie informuje i azwyczaj mowia jest ok trzeba czekac i wogole i jak sameemu sie nie postarasz to wogole zapomna o takim lekarzu jak ortopeda.