Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cypriana

Kompleksy

Polecane posty

Gość Cypriana

Hej, ogolnie jestem ladna laska, szczupla, zgrabna, zadbana. Mam kilka mankamentow ale w najblizszym czasie chce sie ich pozbyc. Planuje zmienic kolor wlosow i styl ubioru na bardziej elegancki. Mimo wszystko czuje sie bardzo zle sama z soba, kiedy patrze w lustro czuje sie malo atrakcyjna. Szczegolnie jak patrze na byle mojego chlopaka. Wszystkie wygladaja jak modelki czy aktorki. Przez to mam wrazenie, ze ja zawsze bede wygladac gorzej. Mam jakas obsesje na tym punkcie. Czesto porownuje sie do dziewczyn z reklam tv czy z night clubow. Te to maja wyglad. Czasem by sie pocieszyc patrze tez na laski, ktore wygladaja gorzej niz ja ale zadna to pociecha gdy zaraz przewinie sie obok mnie jakas pieknosc. Uroda to dla kobiety prawdziwy dar. Co z tego ze jestem madra czy inteligentna, skoro chcialabym byc tez piekna? Nie chce by mnie chlopak kochal tylko dlatego ze jestem dobra i fajna i maszkara nie jestem. Chcialbym zeby pierwsze na co ludzie zwracaja uwage gdy na mnie patrza to by byl olsniewajacy wyglad. Nie zadowala mnie bycie przecietnie ladna. Co mam z tym zrobic? Meczy juz mnie ta moja mania. Jak sie jej pozbyc? Probowalam zaakceptowac to, ze inna byc chyba nie moge ale jakos niebardzo umiem.

Gość enero
nawet nie chce mi sie czytac tych głupot do konca.powiedz ,nie masz wiekszych zmartwien?...:/

Gość Cypriana
mam tez inne problemy oczywiscie, nie jestem jakas pusta laska czy cos, ale to mnie dreczy, sama sie wpedzilam w te kompleksy, moze sa wazniejsze problemy, ale dla mnie to juz obsesja i chcialabym sie z tego jakos wyleczyc. Nie pisz, ze to sa glupoty, bo mnie to pochlania coraz bardziej i boje sie, ze z tego moze wyjsc cos powazniejszego. Dlatego tu o tym pisze, bo chcialabym by ktos mi pomogl chociaz dobrym slowem czy porada.

Może jesteś dla siebie zbyt krytyczna? Każda dziewczyna ma kompleksy albo jest ślepa ;) Nikt nie jest idealny :D Na razie wiesz, co masz zrobić ze sobą, masz jakiś plan:) a po farbowaniu i zmianie garderoby pojawia sie inne szczegoly do dopracowania :) Poza tym może zmien ideal urody? Tzn odrzuć ten, który masz w głowie. Znajdź własny, w którym będziesz niepowtarzalna, bo takie dziewczyny zazwyczaj zachwycają.

Gość enero
jak dla mnie to jesteś próżna i tyle.

Gość Cypriana
Persymona, dziekuje za rady, postaram sie ustosunkowac do nich, masz racje.