Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Valentina24

problem z chorym psem-POMOCY!

Polecane posty

Gość Valentina24

Mój pies od soboty jest chory.Odrazu pojechałam z nim do weterynarza, który stwierdził parwowiroze.Objawy jakie miał to jedynie wymioty.Nic poza tym psu nie dolegało.Z tego co czytam na internecie, to przy tej chorobie występuja rowniez inne objawy, których mój pies nie ma.Od soboty wydalam już mnóstwo kasy na kroplowki, antybiotyk i inne lekarstwa.Jednorazowy koszt wizyty to ok. 60 zł a jeżdze z nią codziennie.Dizś lekarz swtierdził. że nie jest pewien czy jest to parwowiroza, zlecił kolejne badania za ktore zaplacilam kolejne 100zl.Czy nie jest to dziwne, że leczą ją nie wiedząc nawet na co?Dopiero dziś zrobiono jej badanie krwi, ale lekarz stwierdził, że po tym badaniu niekoniecznie wyjdzie co jej jest, że byc może potrzebne bedzie jeszcze prześwietlenie i kolejne testy.Czy jest taka możliwośc, że mogą mnie specjalnie naciągać, żebym wydała jak najwięcej kasy?Pies dzisiaj czuje się zdecydowanie lepie, co daje się zauwazyć, natomiast lekarz powiedział, że to nie jest powód do radości i trzeba dalej ja leczyc a może nawet hospitalizować, a koszt szpitala to 100 zł za dobe.Powiedzcie mi co mam zrobić?Czuje, że naciagaja mnie a co najgorsze nie wiem co tak naprawde jest mojemu psu, bo nadal wymiotuje.

Gość zmień weta

Gość Naciąga
jestem przekonana, że weterynarze w 90% naciągają. jak jest w tym przypadku to nie wiem. Mój pies kiedyś też bardzo chorował (byliśmy już pewni, że umrze) ale mu przeszło i do dzisiaj czuje się dobrze

Gość czajniczek
Z jakiego jestes miasta?

Gość lepiej dmuchac na zimne
i nie przerywac leczenia

Gość Valentina24
Własciwie to pies nie wyglada az tak bardzo źle.Jest wychudzony i brak mu sił do tego cały czas śpi, ale od soboty nic nie je, jest tylko na kroplowkach.Wczoraj i dzisiaj dostał mała łyżeczke karmy i to wszystko, lekarze nie pozwalają narazie na więcej.Pies czuje sie róznie, zalezy od pory dnia, dużo śpi, ale tez ma ochote na zabawe, jest smutny a za chwile jest wesoły, trudno to wyczuc.Ma bardzo duży apetyt cały czas szuka jedzenia i gdy dzisiaj dostał troche karmy to się aż na nia rzucił a potem szukał więcej.Ja nie znam się na chorobach ale wg. mnie on jest chyba zle leczony. wydaje mnostwo kasy a najgorsze jest to, ze nie wiem co mu jest.Chodze do podobno najlepszej renomowanej lecznicy w moim miescie a mieszkam w Lublinie.Powiedzcie mi co ja mam zrobić bo nie mam już siły a powoli braknie mi także juz pieniędzy na te wszystkie wydatki.Dziś lekarz wymienił kolejne badania jakie nalezy zrobic i jest ich chyba z 5.Tylko czy to wszystko ma sens?

Gość mozesz zmienic lekarza
ale nie przerywaj leczenia bo piesek padnie ;(

mój ,mimo leczenia padł po 10 dniach ;(

Gość czajniczek
dziewczyno napisz z jakiego jestes miasta, bo moze ktos poleci ci sprawdzone wterenyrza.

Gość Valentina24
Dzisiaj ma nawet wilgotny nos, to chyba dobra oznaka?A co było twojemu psu?Na co chorował?moj ma właściwie tylko takie objawy, że wymiotuje i to nie też jakoś często bo dziś wymiotowała tylko dwa razy.Poza tym duzo śpi ale jak sie ja obudzi to jest chętna do zabawy.

Gość Valentina24
Napisałam, że z Lublina.

podejrzenie parwowirozy.Lekarz mówil,że jak przezyje tydzien to bedzie zył,zdechł 10 dnia.Dlatego nie zaniedbuj leczenia

Gość Valentina24
Ale Twój pies miał tylko wymioty czy też inne objawy?Bo z tego co czytam to parwowiroza objawia sie przedewszystkim biegunką, wysoką temperatrurą i krwawieniem z przeowdu i wymiotami, a moj ma tylko wymioty.Czy po badaniach bichemia i morfologia krwi nie można stwierdzić tej choroby?Chyba w krwi wychodzi wszystko?Bo dzis moj pies mial badania ale lekarz stwierdzil, ze nie wiadomo czy cos wykarze i moze trzeba bedzie robic jeszcze test na parwo i przeswietlenie do tego hospitalizowac na 2 dni w celu obserwacji...

Gość możesz zmienić lekarza
biegunka i goraczka też była.Byl tak słabiutki ,że cały czas leżał,wychudl niemiłosiernie i niestety padl

moj pies mial zatruie jak juz pisalam..ale on wogole nie wstawal dow eterynarza wozilismy go na kocu bo nie mial sily chodzic...ale mnie lekarze zabraniali go karmic tylko prezez pierwsze dwa dni bo wszytsko co zjadl to zwracal..pozniej mialam mu dawac wlasnie po troszku ale jak byl glodny to naet kilka razy dziennie mogl dostawc. przedewsyztkim na twoim miejscu odstawialabym karme. podawaj mu ryz z gotowanym miesem z piersi z kurczaka przez kilka dni (to podobno jest deitetyczne) no i te wymioty moga tez byc spowodowane wlasnie zle dobrana karma. moj pies to golden psy tej rasy maja wrazliwe zoladki i jak tylko podam mu jakas ,,gorsza" karme to wlasnie ma problemy zoladkowe typu wymioty.. ja sie nie znam wiec nie chce sie wymadrzac tak tylko doradzam z wlasnego doswidczenia.

Gość możesz zmienić lekarza
u mojego psa nie stwierdzono parwowirozy-leczony był pod jej katem ale lekarz nie wykluczał zatrucia.

Gość Valentina24
U mnie lekarz nic nie stwierdził, nic nie mówi, ja byłam pewna, że to jest parwowiroza bo taka byla pierwsza diagnoza.Ale po dzisiejszej wizycie nie jestem już tego pewna bo sam lekarz tego nie wie.Mnie tylko dziwi dlaczego odrazu nie zrobiono psu badań tylko lecza go w ciemno.

Gość Valentina24
pomocy:(

Wymioty wcale nie muszą świadczyć o tym, że pies jest jakoś poważnie chory. Niektóre psy w taki sposób reagują na nieodpowiednia karmę. Czasem zmiana suchej karmy wystarczy, żeby dolegliwości ustąpiły.

Gość gość
Generalnie sugerowałbym odwiedzić jeszcze jednego weterynarza i dla pewności skonsultować wszystkie objawy. Sam korzystam wyłącznie z usług lecznicy, która jest sprawdzona zarówno przeze mnie jak i moich znajomych - www.weterynarz-szczecin.info.

Gość gość
nie każdy specjalista jest tak samo dobry, ja znam dobrego weterynarza i tylko do niego chodzę, mogę polecić klinikę we Wrocławiu http://www.wetjaneczek.pl/

Gość gość
skoro nie jestes pewna tej diagnoazy to udaj sie z psem jeszcze do innego weterynarza zeby sie upewnic. Moge CI polecic pewna wkliniekw w ktorej sa prawdziwi fachowcy, samodzielnie do niej chodze: http://www.klinikabialostoczek.pl/

Gość Jamnik 1
Proszę doradzcie mój pies równy tydzień temu przestał chodzić na tylnie łapy tzn ciągnie je za sobą, nie jest w stanie utrzymać normalnie ciała, jest jamnikiem około 9lat. Jest dość gruba, bierze sterydy i inne leki oraz zastrzyki od 7dni ale nie ma poprawy, co robić proszę Was o rady jestem załamana!! Pozdrawiam:(

Gość gość
Z takimi schorzeniami bez trudu Ci pomoga w http://www.vetriver.pl/ - sa tam doskonali weterynarze, ktorzy potrafią ogarnąć każdy problem

Gość gość
o Ty p********z,albo zmień lekarza proste,i nie płacz ile Cię to pies nie kosztuje! Jak Cię nie stać na zwierzęta to nie powinny się u Ciebie znajdować!