Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarzyna0901

Czy to byl gwalt?

Polecane posty

Moze to glupie ze pisze o ty wszystki ale jestem zalamana. To co sie wydarzylo bylo dla mnie przykre. Po zabawie sylwestrowej wrocilismy z moim partnerem do domu. Bylam strasznie zmeczona, jakis czas temu urodzilam dziecko i jakos na razie nie mam ochoty na lozkowe igraszki. Moj partner natomiast tej nocy chcial. wszystko byloby ok, wytlumaczylam ze nie mam ochoty. Myslalam ze zrozumial.Odwrocilam sie i zasnelam. Nie wiem jak to sie wszystko stalo ze przysnelam tak mocno. przebudzilam sie jak moj partner byl we mnie nie wiem jak dlugo moglo to trwac ale on juz konczyl gdy sie kompletnie ocknelam wyszlam z pokoju i po prostu we mnie cos peklo poczulam sie jak jakas rzecz myslalm ze wszystko sie zawalilo nie mialam ochoty na nic przesiedzialam godzine i plakalam a on do mnie jescze z pretensjami co ja odwalam i co sie takiego stalo ze dalej nie chce juz z nim spac. czy to az takie trudne do zrozumienia? czy wszyscy faceci tacy sa? nie wiem jak dalej zyc boje sie polozyc wieczorem do lozka. kiedys tez tak sie zdarzylo tylko wtedy to robil mi wyrzuty i nawet jaik nie mialam ochoy zrobil to co chcial bo twierdzi ze zrobi mi ochote

Gość dkkke
tak zdaje sie ze to byl gwalt jak kazdy stosunek wbrew woli jednej ze stron nie jest wazne czy to twoj chlopak, maz czy obcy moglabys to zglosic na policje

Gość ConstellationLyra
tak to był gwałt,specyficzny małżeński gwałt, nie wiem jak t y ale zachowujesz się jak mała dziewczynka i do tego masz wyrzuty sumienia, ładnie pozwalasz się sobą pomiatać..1. Czy twój partner szanuje Twoje zdanie i Twoją decyzję?? jeśli nie to jesteś dla niego jak gumowwa lalka z sexshopu

Gość
hmmm czy ja wiem... w sytuacji, kiedy mówiłaś że nie chcesz, to pewnie tak. ale często się zdarza, że jak kobieta śpi, to facet zaczyna się kochać i to niby też jest w tym momencie wbrew jej woli, bo ona o tym nie wie. a wielu laskom podoba się coś takiego

Gość konkretnie
to jest błąd chyba wszystkich kobiet, które urodziły dziecko, że po porodzie nie chcą się kochać ze swoimi facetami , co zrobi facet jeżeli jest odpychany przez kobietę ? Wiadomo, odejdzie .

Gość dkkke
to nie przestepstwo ze nie chca seksu a doprowadzenie do stosunku wbrew temu jest przestepstwem i to karalanym wiezieniem wiec nie wymadrzaj sie kmiotku zyjesz w azji?

Gość kobusiaa
Moze nie nazywajmy tego gwaltem on po prostu wymusil na tobie stosunek Usiadz na przeciw niego i porozmawiajcie sobie o tym i powiedz ze nie zyczysz sobie takiego zachowania i juz i powiedz ze jak jeszcze raz to sie powtorzy to zglosisz to na policje innej rady nie widze

mamy dziecko to nie tak latwo odejsc, zastanawiam sie kazdego dnia co zrobic. moze to tez moja wina ale ja naprawde wogole nie mam ochoty az przykro mi czasami odmawiac bo slysze setki pytan, a czemu znow nie a czemu tak, a czemu nie mam ochoty, a kiedys mialam nie lubie tych pytan

Gość dkkke
Przestępstwo zgwałcenia może również popełnić jeden małżonek na szkodę drugiego. Żona nie musi utrzymywać kontaktów seksualnych z mężem i na odwrót. Obowiązek wspólnego pożycia małżonków określony w art. 23 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego w żadnym wypadku nie uprawnia małżonka do jego egzekwowania w jakikolwiek sposób. Niedochowywanie tego obowiązku przez jednego małżonka może jedynie uprawniać drugiego do żądania rozwiązania małżeństwa przez rozwód.

--> konkretnie To akurat nie będzie błąd kobiety ale nie podejmuję się uzasadniać bo sądząc po twoim poście nie jesteś w stanie zrozumieć nawet takiego słowa jak empatia. :o Gdzie taki typy się chowają ? (pyt. retoryczne)

Gość
no dobra, ale to przecież facet którego kochasz? chyba ma prawo pytać :/ czy dziecko dawno się urodziło?

Gość dkkke
katarzyna niewazne dlaczego nie chcesz bo nie masz obowiazku sie z tego tlumaczyc to jest tylko twja sprawa facet moze cie zostawic ale nie ma prawa cie zgwalcicic nie czuj sie winna nawet w 1 procencie

Gość konkretnie
dkkke czy związek to jest paragraf prawny Twoim zdaniem ?

to zdarzalo sie kilka razy raz przez cala noc nawet nie spalam bo zmusil mnie doslownie slowami, potrafi wywierac taka presje, nie rozumie ze boli mnie brzuch albo cos jest nie tak, jakis czas temu kochalismy sie tak ze mialam prawie lzy w oczach modlilam sie w duchu aby szybko skonnczyl i zebyym nie zdazyla sie rozbeczec a on patrzal mi sie w twarz i robil swoje jak skonczyl to zwalil wine na mnie ze moglam powiedziec ze jednak nie chce alle przed tym mowilam kilka razy ze nie chce tak dlugo stawia na swoim tekstami; co znow nie chcesz?/ co ci jest? az wyjdzie ze musze sie zgodzic, bylam w ciazy to potrafil mi powiedziec : "Zawsze dziecka nie bedziesz miala w brzuchu"

Gość
khem khem, chciałabym zauważyć, że seks jest ważny w małżeństwie, nawet Kościół unieważnia małżeństwa jak nie ma seksu itp. to nie jest tak, że to tylko sprawa kobiety. jak tylko sprawa kobiety, to może jeszcze jej sprawa jeśli np zdradza męża itp. mnie się wydawało, że związek dorosłych ludzi na czym innym polega. a jak jest takie podejście to po co w ogóle się wiązać - można żyć w wolnych związkach i się nikomu nie tłumaczyć :/

Gość
no to zmienia postać rzeczy. skoro gość traktuje cię jak rzecz. ale nie rozumiem - czy wy rozmawiacie o tym tylko w sytuacji podbramkowej, kiedy jemu przyjdzie ochota na seks? czy też normalnie na codzień?

Gość geeenka
ej ja tez czasami wlaze na mojego faceta jak spi stawiam jego malego na bacznosc i sie bawie do poki sie nie obudzi:D ale po obudzeniu sie cieszy jak mnie widzi na nim:D mowi ze to najlepsze jego przebudzenia. a twoj partner po prostu sie opil i sie nie kontrolował :o nie wiedzial ze bedziesz tak histeryzowała.. pewnie myslal ze sie obudzisz i bedzie wam dobrze a ze ty sie obudzilas i zrobilas awanture to hmm.. ja tez sie czasami budze jak moj facet jest we mnie i to mnie podnieca. dziwna jestes :o

Gość biala rzessa
jestes sztywna strasznie:( wspolczuje partnerowi!

na codzien wogole na ten temat nie rozmawiamy, a jesli juz to o czymkolwiek rozmawiamy rzadko bo zawszema inne sprawy na glowie i wiecznie sie spiesz:-)

Gość dkkke
nie osmieszajcie sie rozmawiac? z kims takim? a o czym? kilkakrotnie naruszyl jej nietykalnosc cielesna gdyby zglosila to na policji facet dawno by siedzial

Gość
heh no właśnie rozmowa to podstawa :/ jeszcze jest jedna kwestia - czy jemu się tak porobiło od okresu ciąży, czy też wcześniej już taki był. no bo wiadomo, że kobieta nie zawsze jest w dyspozycji, jak się źle czuje, jak nie chce bo ma okres itp :/

To jest gwałt Przemyśl sprawę póki nie jest za pózno

Gość dkkke
konkretnie facet jest przestepca. popelnil przestepstwo piatkowe wieczory powinien spedzac w wiezieniu

Gość ConstellationLyra
"to zdarzalo sie kilka razy raz przez cala noc nawet nie spalam bo zmusil mnie doslownie slowami, potrafi wywierac taka presje, nie rozumie ze boli mnie brzuch albo cos jest nie tak, jakis czas temu kochalismy sie tak ze mialam prawie lzy w oczach modlilam sie w duchu aby szybko skonnczyl i zebyym nie zdazyla sie rozbeczec a on patrzal mi sie w twarz i robil swoje jak skonczyl to zwalil wine na mnie ze moglam powiedziec ze jednak nie chce alle przed tym mowilam kilka razy ze nie chce tak dlugo stawia na swoim tekstami; co znow nie chcesz?/ co ci jest? az wyjdzie ze musze sie zgodzic" sorry muszę Ci powiedzieć, ale jesteś strasznie głupia!!!!!!!!!!!! sorry za dosadność!! czy ty nie potrafisz walnąć pieścią w stół i powiedzieć NIE!!!??? ja pierdole! co sie z wami dzieje kobiety jesteście bezradne jak lalki z trocin i porcelany!!

Gość
dkkke -----> sorry ale można założyć, że związek trwa dłużej niż okres ciąży i po urodzeniu dziecka. a ludzie zazwyczaj rozmawiają o swoich problemach. sorry, ale jakby mój facet dobierał się do mnie w nocy, to bym w papę po prostu dała, a nie wygłupiała się z pójściem na policję. ale jeśli w związku nie ma porozumienia to co innego.