Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlackMarket

co przywozicie z Polski?

Polecane posty

Gość WhiteShop
Ja mieszkam w Danii i powiem wam jedno ze tutaj jedzenie i slodycze sa milion razy smaczniejsze od tych w Polsce wiec za zadne skarby nie mam zamiaru tracic pieniedzy na cos czego nie ruszyl by nawet moj pies :D co do produktow typu proszki,plyny itp to tutaj sa znacznie wyzszej jakosci i tez mi sie to nie oplaca :o w sumie to mi wystarcza jak na jakis czas wroce do Polski na i pojem tego chleba,bylek,szynki i takich tam :D jako ciekawostke dodam ze mieszkam na wyspie na ktorej jest najsmaczniejsze jedzenie "prawie" w calej Europie

Gość CoffeeShop
jako ciekawostke dodam ze mieszkam na wyspie na ktorej jest najsmaczniejsze jedzenie "prawie" w calej Europie Pamietaj,ze PRAWIE robi wielka różnice:D

Gość misia/
hmmmm......kiedys w londynie na lotnisku na tasmie z bagazami wyjechaly flaki wyborowe w woreczku....nikt sie do nich nie przyznal

Gość BlackMarket
no tak, zapomnialam napisac o ksiazkach i gazetach- w bilbliotece mozana znalezc polskie ksiazki, ale ze 3 na krzyz :/ Wiec napcham sobie pol bagazu :D! Raczej jedzenia nie bede brac, najem sie w Polsce na zapas! Zreszta mamy w Galway bardzo fajny sklep, gdzie mozna znalezc praktycznie wszystko. Co do kosmetykow - nigdy nie kupowalam cieni z L'oreala, bo te polskich marek odpowiadaja mi jakosciowo i cenowo. Jeszcze miesiac i jede na urlop :D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wybieram sie za jakis czas w odwiedziny do kogos bliskiego do UK i chcialabym zapytac czy naprawde jest tam tak ciezko zdobyc jakies polskie ksiazki, bo jesli tak to bez problemu wezme kilka z Polski, tylko nie wiem czy jest sens skoro moga je kupic na miejscu. pozdrawiam.

jest b. cieżko. istnieja ksiegarnie wysyłkowe (nie mają wszystkich tytułów, są w powijakach) sa dosyć drogie porownujac do tego co płacisz w Polsce. wiec jeśli masz okazje to zaopatrz się w Ojczyżnie

Polskie ksiazki sa tez w bibliotekach, ale nie jest ich za wiele, mozesz kupic tez ksiazki przez internet, owszem, wychodzi drozej, jednak oczywiscie nie masz tu takiego wyboru ksiazek po polsku jak w Polsce.

dzieki za odpowiedz. zastanawialam sie wlasnie nad jakims praktycznym prezentem, a wiem, ze ta osoba uwielbia ksiazki tylko wydawalo mi sie, ze moze zaopatrzyc sie na miejscu, ale w takim wypadku wezme kilka z Polski.

Gość doleczek2
Tak czytam i zazdroszcze,ech jak bym chciala leciec do Polski chocby na chwile,a tu lipa,mam tak p...srane ze od kilku lat nie moge wjechac i to z takiej bzdury....echhh:(

Gość gość
Oo tak, jedzenia polskiego to zawsze mi brakowało, to w Anglii to nie było to samo. na szczęście znalazłam dobrze zaopatrzone polskie spożywczaki. A co do książek, to nie oplaca sie ich wozic z PL i placic pozniej za nadbagaz. polecam wyprobowac rewolucje - http://rewolucja.co.uk/ bo polskie ksiazki w UK tez mozna spokojnie dostac. Cale szczescie! :)

Gość gość
nie wiem gdzie mieszkacie ale u mnie w bibliotece jest mnostwo polskich ksiazek - moze nie w mojej lokalnej kolo domu ale wchodze na glowny katalog online i zamawiam sobie ksiazke jaka mnie interesuje i potem odbieram ja u siebie. Bardzo duzo i szybko czytam wiec po pol roku nie mialabym gdzie tych ksiazek upychac. Ja przywoze sobie z Polski Twoj Styl - od poczytania w samolocie, poledwice sopocka - jest w polskich sklepach ale 3 razy drozsza a ja sobie ja mroze i mam na kilka miesiecy, i polskie kabanosy

Gość gość
draze z biedronki:) a na powaznie to wedliny,szynki,kielbaski ale nie te ze zwyklego sklepu miesnego.

Gość o draze
a ja nie zartuje z tymi drazami - to moj smak z dziecinstwa i jak mi ktos powiedzial ze sa teraz w biedronie to wyslalam mame zeby mi kupila tych orzechowych i przywiozla ze soba :) mniam hehe

Gość gość
Ja tez draze :))) , oprocz tego duuuzo gazet i nadrabiam braki podrobow jako ze nie chce mi sie tachac miecha do UK to najem sie zawsze szyjek i zoladkow indyczych.