Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Edddytek

Excel

Polecane posty

Czy ktoś ma moze w wersji elektronicznej podrecznik (pl wersja) do nauki excela?:) Musze podszkolic znajomosc tego programu a metoda prob i bledow srednio mi to wychodzi. Jesli ktos jest w posiadaniu prosze o przeslanie, ew. jesli wiecie gdzie w necie moge znalezc teorie odnosnie tabel przestawnych, formuł i wykresów to prosze o pomoc.

Dziękuję, już szukałam ale wyskakują mi same stron anglojęzyczne a potrzebuję pl wersji.

Gość excel tutoriale
to co wkleilam jest po polsku

zabawne, ze jak ludzie zadaja naprawde kretynskie pytania to wszyscy im odpowiadaja i nikt nie marudzi... google przeszukałam, nie wiedziałam, ze nazywa sie to tutorial po prostu. Dziekuje za pomoc.

Gość pomoc wbudowana
Ależ to właśnie TY marudzisz :D Dostałaś odpowiedzi jedynie w temacie z drobnymi uwagami, aby inaczej wyszukiwać w google i ... zaraz marudzisz :D Powodzenia w przyswajaniu excela :)

nie marudzę, jestem już tak zmęczona tym excelem, ze szczerze go nienawidzę :D

Gość pomoc wbudowana
Współczuję ... Ja miałem to szczęście, że nie musiałem się przymuszać do teoretycznej nauki excela :) Po prostu gdy coś było potrzebne, wówczas to wykorzystywałem lub się uczyłem (np. dtabel przestawnych do dziś nie potrzebuuję i tez nie znam zasad ich tworzenia). ale gdy juz się excelem przestaniesz męczyć i go poznasz, docenisz jego możliwości i może w końcu przestniesz go "nienawidziec". To wspaniałe i naprawdę przydatne narzędzie, a przy tym całkiem przystępne :) 🖐️

po prostu do tej pory w pracy potrzebne mi były tylko i wyłącznie arkusze kalkulacyjne, a teraz zonk, będę musiała wykorzystywać inne funkcje a nie mam o nich pojęcia więc postanowiłam nie tracić czasu i się podkoszlić, ale "na żywioł" srednio mi to szło, więc teoria jest mi niezbędna :)

Gość Margollci2
Po co podręcznik? Dzis i jutro w gazecie prawnej jest dodatek..kurs excela na płycie. podstawowy i zaawansowany.

Gość gość
Na exela trzeba poświęcić spoko czasu aby go dobrze opanować. Ja korzystałam na początku z filmików na youtube. Jednak później zdecydowałam się na zrobienie kursu w NOVA CE i powiem szczerze trafiłam w dziesiątkę, bo nauczyciel złoto, świetnie tłumaczył i pokazywała "sztuczki" jakie mogą pomóc aby praca szła sprawniej. Zachęcam do zapisów w Bydgoszczy bo warto ;) ja zyskałam nie tylko dodatkowe umiejętności, ale również certyfikat MEN.

Gość gość ffe

funkcje peirwiastka    pierw  3 stopnia tak

=Potęga(b4 ;/3)  b4 liczna z jakiej pierwiastek.

gdy mnozymy jedna liczbe przez rozne z tej stalej robimy  dolara.   np $A$2*B2

gdy dume  lub wart max min   uzywamy :   dwukropka     np =suma(c4:f7)

Tabliczka mnożenia $B5*c$4          F jezeli   przyklad     =jezeli(h4>=80% ;"tak";"nie"

lwadrat 

x 17 11      11         13     15      12      17

y 2      2        8           8         8         8         2

trojkar

x     1       1,5     1,5       2     1 

y      2      5         5           2      2