Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anggelina

KŁadłyście JEDWAB na pazurki??HELp

Polecane posty

Hej mam pytanko., wiecie może jak sie nakłada jedwab na paznokcie? Podobno jak sie położy to są mocniejsze i nie spiłowuje sie płytki panokci tylko nakłada na swoje? Ma ktoś jakies doświadczenie w tej sprawie .?Błagam pomoc już nie wiem co zrobic mam takie słabe paznokcie.

tez chce to zrobic, slyszalam o tym od znajomej, ona takie miala, faktycznie nie scieraja plytki, paznokcie sa twarde i ladnie rosna.. problem w tym ze u mnie w miescie tego nie robia i nawet nie weim ile ten zabieg kosztuje, jak ktos wie to prosze rowniez o wpis...

Gość beauticas nail-stylist
" Paznokcie Fiberglass, czyli regeneracja jedwabiem... Jedną z najbardziej naturalnych technik przedłużania paznokci jest metoda Fiberglass, która na dziś ustępuje jeszcze popularności żelowi czy akrylowi. Obserwujemy jednak, że popularność jedwabiu znacząco wzrasta, w szczególności w środowiskach bardziej zamożnych. Ta technika jest szczególnie popularna wśród naszych sąsiadów z zachodnich krajów UE (Irlandia, Szwecja, Holandia). Technikę Fiberglass najczęściej stosujemy u klientek jako regenerację i łączenie nadłamanej, przepiłowanej lub problemowej płytki paznokcia. Jest także formą odżywki zakładanej na płytkę na okres 6 tygodni. Fiberglass jest także często związany z delikatną techniką zdobniczą, w szczególności opartą o motywy Lacingu ASP (techniki zatapiania koronek). Wiodącymi ozdobami do paznokci jakie stosujemy przy technice Fiberglass, są ozdoby jedwabne oraz suszone kwiaty... "

ale czy ktoś z was kładł sobie fiberglass? jakie są wasze wrażenia? naprawde s ą mocniejsze pazurki?

Gość beauticas nail-stylist
Miałam na paznokciach żel, akryl i fiberglass. Tak naprawde z fiberglassu jestem najbardziej zadowolona. Słyszałam kiedys, jak jeszcze nie była ta metoda stylizacji znana w Polsce, że to najlepszy sposób na twarde paznokcie dla kobiet czynnie uprawiających sport, bo paznokcie nie łamią się. I uwierz mi, to PRAWDA! Nieraz zdarzało mi sie,że tips czy akrylowy, czy żelowy, odpadał w najmniej oczekiwanym momencie,a odkąd stosuje jedwab, taka sytuacja nie miała nigdy miejsca... Naprawdę polecam ! Pozdrawiam. Milej nocy :)

bardziej boje się że jak je sciągne to będą takie papierki. A na akrylach sie juz przejechalam . Chcialabym je wzmocnic a nie zeby sie jeszcze bardziej zniszczyly.POzdrawiam