Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co mam pomyslec

dermatolog zabronil mi uzywac fluidu

Polecane posty

Gość i co mam pomyslec

i kazal myc twarz mydlem bambino. zabronil tez uzywania kremow. dziwne

Gość i co mam pomyslec
jedyny lekarz, ktory dal takie zalecenia

Gość Vanessssa
Ja wiem czy dziwne? Mój też mi tego zabronił. To zatyka pory i powoduje trądzik, skóra nie oddycha itp. Zrezygnowałam z kremów, fluidów, pudrów i faktycznie buzia mi wyładniała :) tylko na specjalne okazje używam, a do kremu już wróciłam ale takiego lekkiego :) Bo mam sucha wrażliwą skórę i bez nawilżenia nie da rady i teraz jest jak najbardziej okay :)

Gość i co mam pomyslec
ale ja sobie nie wyobrazam isc do pracy bez umalowanej twarzy - mam cala gebe w okropnych czerwonych prycholach i bliznach sinoczerwonych

Gość anabelka
to moze poszukaj fluidow ktore dzialaja od razu na tradzik....

Gość Vanessssa
zrozum, żę jeśli nie przestaniesz się mmalować to będziesz miała te "prychole" do końca życia. Ja tez mialam tego typu "uzależnienie" ale posłuchałam lekarza i śmigałam do szkoły bez makijażu, a nawet z czerwoną buźką jak nie wiem co, bo miałam dość silną maść na pryszcze i się opłaciło. Buźkę mam na tyle w dobrym stanie, że teraz chodzę bez makijażu spokojnie i wyglądam dobrze :)

Gość Vanessssa
anabelko -nie ma takich. Zawsze zatykają pory. Nawet jak na nich jest napisane, że nie. A przynajmniej te tańsze -możę vichy miałby coś porządnego, ale na to trzeba wydać sporo kasy

hmm..ja tez nie wyobrazam sobie zycia bez fluidu.... czesto po pryszczach zosataja mi blizny,i to jedyny sposob na ich matowanie.... zrestza fluid slicznie ujednolica skore.....

Gość Vanessssa
szkoda tylko że kosztem zdrowej skóry....

Gość gfytfhg
bzdury w zimie chroni

Gość Vanessssa
i tak i nie

Gość i co mam pomyslec
dziewczyny. mam 25 lat wiec mam juz doswiadczenie w temacie - prychole mnie mecza od ok. 16 roku zycia. w sumie lekarz moze miec racje, zabronil mi uzywac fluidu, wyrzucic nawet te diora czy chanela, niewazne jak byly drogie. bralam naprawde wiele lekow - zwykle w tubce antybiotykow, raz mialam unidox doustny i raz przez rok diane - nie pomoglo. teraz facet zapisal mi leki robione wlasnie pod moją skore, zobaczymy czy pomogą. warunkiem jest rezygnacja z malowania bo moze sie nie udac. acha - kremow tez mam nie uzywac.

Gość i co mam pomyslec
najgorsze jest to, ze pracuje z ludzmi, czesto mam spotkania sluzbowe, wyjazdy i delegacje. nieumalowana - nawet jak ide po bulki czuje sie zle, mam niska samoocene, wydaje mi sie ze wszyscy patrza na moje czerwone krochy, na plamy, czuje sie gorsza. z makijazem przeistaczam sie w pewna siebie zaradna kobiete.

Gość Vanessssa
ja w tamtym roku jakos dałam radę a w tym mam juz zero problemów ze skórą. To się leczy przez jakiś czas i potem już mozna wrócić do kremów. Bynajmniej ja tak miałam.

Gość i co mam pomyslec
akurat z kremu moge zrezygnowac, bo na kremie fluid trzyma mi sie doslownie 2 godziny.

ja miałam tak ze czy ie malowałam czy nie....czy dbałam o cere cznie czy uzywałam kremów cz masci czy ich nie uzywałam to roznicy zadnej nie było wiec jak dla mnie to nie ma znaczenia;)

Gość i co mam pomyslec
ale jak to nie bylo roznicy? zawsze mialas prychole czy dbalas o cere czy nie dbalas? czy zawsze mialas gladka twarz?

Gość Vanessssa
jak ktoś ma trądzik KTORY LECZY to makijaz i krem które zapychają pory robią różnice........ wybacz.

Gość i co mam pomyslec
Vanesssa a jakie Ty bralas leki i czy Ci pomogły?

Gość Vanessssa
aknemycin plus + przez 2 miesiące antybiotyk, a obecnie biorę tabletki anty. I maluję sie od święta bo juz nie mam czego chować pod makijażem :)

Gość Vanessssa
*aknemycin plus przez około pół roku stosowałam

Gość i co mam pomyslec
ja od wczoraj zaczelam brac yasmin, ale nie na cere tylko jako anty, moze dopomoga w kuracji. i w poniedzialek odbieram w aptece te leki robione. moja jedyna nadzieja

nie no cery nigdy nie miałam zadnej i prychole czasem jakis zaskórniak czy cos:P nigdy specjalnie nie dbałam czasem jakis krem.raz uzyłam raz nie....itd..myłam mydłem.....malowałam sie .no nie wiem nie robiłam nic specjalnego ale jak zaczynałam cos robic bardziej sie wysilałam jakies maseczki, kremiki duperele........to i tak nic nie dawało i roznicy nie widziałam...czy nawet jak stosowałam leki n atradzik teraz biore izotek i mam nadzieje ze bedzie git:D:D staram sie nie malowac bo mam sucha skóre i kiepsko wyglada jak nakładam podkład

Gość Vanessssa
W takim razie zyczę powodzenia :) Mi od tabsów mniej przetłuszcza się skóra -a co za tym idzie pryszcze mi rzadko wychodzą. zazwyczaj tylko przed okresem jeden czy dwa, czy po spożyciu dużej ilości czekolady :D

Gość i co mam pomyslec
trzymajcie za mnie kciuki dziewczyny. to moja ostatnia szansa na zdrowa twarz

Gość Vanessssa
Może nie ostatnia ale jakaś napewno ;) Trzymam kciuki oczywiście :)

Gość ja po 1 tygodniu
wiesz ja mam 25 lat, do 40-stki mam sie leczyc? jejaaaaaaaaaaaaaa pzdr ;)

Gość i co mam pomyslec
oczywiscie to na gorze to ja ;))

Gość Vanessssa
ale porządnego sposobu można długo szukać :p rozumiesz :D ale mam nadzieję że się Ci uda :) Zajrzyj czasem tu i napisz o efektach kuracji ;)