Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin1982

jak rozjaśnić usta?

Polecane posty

Gość blondynkatakanormalna
o kurwa mać tosz co za frędzle tu siedzą, co Was do chuja obchodzi czy sie maluje pomadką czy se czopki w dupe wkłada, nie dała Wam Bozia klepek wszystkich, macie problem żeby na temat odpowiedzieć:D żeby rozjaśnić wystarczy pomadka z nivea taki jaśniutki róż, nie widać jej , ale usta sa jaśniejsze.

Gość Marcin1982
a może potrzebnie... bo tam jest przysłówek "przesadnie" a ja nie dbam przesadnie. napisałem na to forum, bo myślałem że uzyskam poradę na zwyczajne pytanko? a tu okazało sie że coś takiego może wywoływać drwinę... godne politowania. okazuje się, że nie tylko "facet to świnia" ;-)

Gość fdgdfgdfg
odrobinkę pudru w kremie

Gość Roman ze Spychowa
a jak Wy se pincetą dłubiecie w waszych mandarynkach żeby wyrwać ten busz dokoła wentyli, to jesteście zajebiście kobiece haahahahahhD:D:D:D:

Gość uśmialam sie jak norka
słusznie bo zaczernia usta metroseksualny, prawdziwy twardziel rozjaśnia je na różowo :P Dziękuję za solidną dawkę śmiechu na dobranoc...

Gość ale wy jesteście
ograniczeni.. no comment... jestem kobietą, nie lubię facetów, którzy się malują ale NIC MI DO TEGO kto co robi - facet może sobie wytatuować penisa, dorobić piersi, pomalować rzęsy i to JEGO SPRAWA. Jeśli tylko wyśmiać umiecie to pozostaje mi współczuć w jakich rodzinach zostaliście wychowani, skoro taką pogardę siejecie dla innych. Ale nie ma się co dziwić - jacy rodzice, takie dzieci. wasze mamy też takie płytkie, czy to po tatusiu?

zle zrobiles, ze napisales jako marcin, a nie np. kasia. moze wtedy dostalbys jakies sensowne odpowiedzi zamiast ataku na swoja osobe ;) jako ze jestes facetem nie bede Ci polecala zadnej szminki koloryzujacej czy z rozswietlajacymi drobinkami :D ale pomadke ochronna. taki ktore nadaja jasniejszy odcien to np. -Johnson & Johnson, Bebe Young Care, Zartrose (różany sztyft do ust) -Avon, Naturals, Peach and Almond Milk, Energising Lip Balm (Odżywczy balsam do ust \'Brzoskwinia i mleczko migdałowe\') ale tego nie polecam -Nivea Lip Care, Rose lub tanszy odpowiednik Rossmann, Isana Pflege, Lippenpflegestift sanft-rose (Pomadka do ust różana) super jasniejszy efekt dawala taka pomadka ochronna z Celii, dwukolorowa bialo-rozowa w srodku ale juz ja chyba wycofali

Ale masz problem. MOj brat ma duze usta czerwone jak dziewczyna koloru wisni i sie nie przejmuje:)

Gość Oj to niedobrze
a powinien,dlaczego sie nie przejmuje????

Gość fuckin tiger
POWINIEN????? :O to jakich wy facetów znacie?! A potem te same dziewczyny się skarżą na forum, że faceci są zniewieściali i w wielu sytuacjach zachowują się jak kobiety. Najpierw wybiera się partnera na oko, czy dostatecznie śliczny i czy zrobi wrażenie na koleżankach, a potem szok i tysiąc podobnych tematów na kafe. "Gdzie są te chłopy? ", "Czemu faceci to takie mięczaki?", "Mój facet ciągle sobie kupuje jakieś rzeczy a na dziecko nie ma kasy" :D A jak ma być z mężczyzną, który ma priorytety kobiety i zastanawia się w nieskończoność nad swoja urodą zamiast realizować się w działaniu i być kimś, a nie wymuskanym gościem z ustami wymalowanymi białą szminką?

Gość Marcin1982
A dla ciebie męski to oznacza, że chłop się myje raz w miesiącu? zarostu na twarzy nie goli itp? Gdzie dla ciebie jest granica zniewieściałości, a gdzie męskości? To, że każdy człowiek (nawet facet) chce wyglądać atrakcyjnie (często dla własnego dobrego samopoczucia, pewności siebie a nie dla tylko dla "innych") tak bardzo cię dziwi? Chcę przypomnieć, że wiele kobiet goli zarost na twarzy i mam się z tego też nabijać? Przyznacie że to bardzo kobieca czynność? Idąc tokiem waszego myślenia powinnyście kardzo ostro krytykować tego typu zachowania u kobiet. Czasem sobie myślę, że powinno się znieść prawny obowiązek kształcenia podstawowego. Może mniej niedorozwojów umiałoby pisać takie rzeczy? Jestem przerażony w jakim ksenofobicznym i zakompleksionym społeczeństwie żyjemy!? aa i ciekawe czy te złośliwe i prymitywne mądrości umiałybyście powiedzieć publicznie , nie kryjąc się pod przykrywką netu

ciekawy topik :) tak sobie czytam i, szczerze mówiąc, nie zauważyłam postów nawołujących do tego, by ktokolwiek, facet czy kobieta, zaniechał mycia się i dbałości o higienę :D Autorze, ja nie znam żadnej kobiety \"golącej zarost na twarzy\" :D Chyba, że chodzi Ci o jakąś dziewczynę cierpiącą na hirsutyzm, ale to jest poważne schorzenie hormonalne i prawdziwa gehenna dla osób nim dotkniętych. W przeniesieniu na realia męskie, facet nim dotknięty do 60-tki śpiewałby w chórze dyszkantem.

Gość exex
marcinie mozna namoczyc kawalek bialej kredowej sciany i stac tak po 45 minut dziennie z przerwa na 5 godzin i znowu warto zeby zarezerwowac sobie wolne bo nie mozna robic dluzszych przerw na sen po 7 dniach takiego eksperymentu pijesz 2 litry soku zurawionowego i juz mysle ze o tym slyszales pzd

Gość Marcin1982
exex ale z ciebie dowcipasek bije od ciebie inteligentny humor!! Takie kawały nadają się do domu emerytów... a ty koszka chyba zupełnie nie zrozumiałaś aluzji do zarostu u kobiet. Chodzi o to czy usuwać czy nie? a jeśli tak to czy usuwanie zarostu z twarzy nie jest domeną mężczyzn? (w rozumieniu wielu kobiet odwiedzających to forum takie kobiety są niekobiece a męskie) Koszka chciałem zwrócić uwagę na prymitywizm tak stawianej sprawy a nie roztrząsać medyczne podłoże tego zaburzenia!

Marcin :) polecam książki z dziedziny historii, niekoniecznie beletrystykę. Kobiety stosowały depilację od czasów starożytnych i jest to ich domena począwszy od czasów biblijnych, przez starożytną Grecję, Persję i Rzym, Egipt, cywilizacje Azteków i Majów, Bizancjum, Imperium Otomańskie oraz Europę i Azję od czasów wczesnego średniowiecza aż do czasów współczesnych. Zmieniały się jedynie metody usuwania owłosienia. I od czasu do czasu przez kilkadziesiąt lat następowała moda na "naturalność", jak w XIX wieku, choć nie w całej Europie :)

Gość Marcin1982
ale ja nie mam nic do usuwania przez kobiety zarostu! ty nadal nie rozumiesz że chciałem pokazać bezzasadność złośliwych damulek, bo nie jest niestosownym dbanie o wygląd przez mężczyznę , tak jak nie jest niestosowne usuwać zarost przez kobietę( tu wpadłaś we właśnie sidła bo i mężczyźni począwszy od sumerów, staroż. egipt a skończywszy na XIII w też się malowali.) kumasz teraz dziecinko??

wow... sidła? dziecinko? damulki? Marcin, Ty chyba i ze szminką i bez będziesz miał problemy ze znalezieniem partnerki :D Ja żyję wśród zadbanych, wysportowanych, czystych, dobrze ubranych i ostrzyżonych mężczyzn. Mam czterech w domu i kilkudziesięciu w pracy :) Połowa moich przyjaciół i znajomych to faceci, jest wśród nich również dwóch gejów, bardzo zamożnych /mają kilka restauracji w W-wie i w Krakowie/. Stać ich na wszystko, świetnie się ubierają, chodzą regularnie na masaż i manicure, korzystają ze SPA i żaden z nich się nie maluje. Skoro do dobrej samooceny potrzebne Ci takie manewry, to krzyż Ci na drogę. Dbaj o siebie jak uważasz za słuszne. A że to kogoś może śmieszyć, to już trudno. Twoje ryzyko. Nawet w czasach kiedy faceci używali ton bielideł, różu i perfum, nosili perły w uszach, wśród żon tych panów niezwykłą popularnością cieszyli się wojskowi /że nie wspomnę o stajennych/, starczy sięgnąć po pamiętniki i biografie. Jak myślisz, czemu? Chcesz równać pod tym względem do kobiet, Twoja sprawa. Jestem za równouprawnieniem, a osobiście preferuję mężczyzn w nieco bardziej męskim typie. Kwestie doboru kosmetyków dekoracyjnych z pewnością nie kojarzą mi się z kimś, kto ma emanować siłą, pewnością siebie, dawać poczucie bezpieczeństwa i radzić sobie w życiu, dając oparcie rodzinie. Pozdrawiam :)

Gość DO MARCINA
Kup sobie pomadkę Nivea Sun - zawiera filtry słoneczne i widocznie rozjaśnia usta, dając wrażenia bladych, pudrowych. Pozdro

Gość Marcin1982
Kokoszko! ;-) nawet nie będę czytał tego marnego zapewne wypracowania.. pozdrawiam

Gość Marcin1982
niestety... to wszystko jest do bani... mam namyśli Nivea j Johnsona... bardziej podkreśla karmin ust niż rozjaśnia... -Johnson & Johnson, Bebe Young Care, Zartrose (różany sztyft do ust) -Avon, Naturals, Peach and Almond Milk, Energising Lip Balm (Odżywczy balsam do ust 'Brzoskwinia i mleczko migdałowe') ale tego nie polecam -Nivea Lip Care, Rose lub tanszy odpowiednik Rossmann, Isana Pflege, Lippenpflegestift sanft-rose (Pomadka do ust różana) super jasniejszy efekt dawala taka pomadka ochronna z Celii, dwukolorowa bialo-rozowa w srodku ale juz ja chyba wycofali

Gość maincoi
Ale po co rozjasniać usta? Nie chodzi o to, że jesteś facetem. Po prostu dziwię się, ze mocno czerwony odcień ust jest uważany za defekt. Taki typ urody i już :)

Gość Marcin1982
a po co kobiety często malują usta na czerwono?? bordowo? fioletowo?? taka uroda...

Gość maincoi
Po to żeby się trochę "odmienić". Na pewno nie dlatego zeby ukryc naturalny kolor ust :D

Gość Marcin1982
dobry argument... tylko nie rozumiem dlaczego bierzesz udział w tej dyskusji, bo bynajmniej nie odpowiedziałaś na temat....

Gość maincoi
Nie biorę udziału w tej "dyskusji". Wyraziłam tylko swoją opinię (chyba mi wolno?). Ty zadajesz mi pytania więc kulturalnie odpowiadam :)

Gość Marcin1982
pewnie że wolno! tylko pytanie" po co?"

Gość mimikiki
Marcin1982 a Ty co taki nerwowy?? co sie dziewczyny czepiasz

Gość maincoi
"Po to" jest forum - żeby wyrażac swoją opinię. Jeśli masz z tym problem to co tutaj robisz? Idź do jakiejś większej drogerii, niech pani ekspedientka Ci coś poleci lub poszukaj na stronie z recenzjami kosmetyków. I nie pytaj mnie o nic więcej bo naprawdę nie mam ochoty z Tobą dyskutowac, a nie chcę zostawiac Twoich pytań bez odpowiedzi, to byłoby niekulturalne. Pozdrawiam.

Gość kup sobie
pomadke na slonce z filtrem UV, one sa biale i troche "bladzieja" usta. wez Nivea (SUN w zóltym opakowaniu) ona jest chyba najlepsza albo AA Oceanic (tez SUN-oczywiscie)

Gość Mariolaaaa
podkreśliłem że zadałem konkretne pytanie a nie oczekiwałem opinii czy warto, po co, itd. Uważam że nie warto zaśmiecać forum zbędnymi odpowiedziami. Wszystkim którzy odpowiadają na temat serdecznie dziękuję!