Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniula79

Żelowe pazurki Prosze o radę

Polecane posty

Gość Aniula79

Mam zestaw do tipsów żelowych - do własnego użytku. Myślę o kursie, ale narazie nie pozwala mi to praca zawodowa. Chciałabym zasięgnąć paru porad: 1. Nakładam sam żel na swoje paznokcie i chciałabym prosić o polecenie najbardziej odpowiednich do tego produktów w przystępnej cenie 2. W którym momencie (etapie robienia żelów) nakładać żel french? 3. Jaka jest metoda na ładne zrobienie frenchu? Czy używać szablonu? Jak to zrobić, by french wyglądał schludne i elegancko? Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam :*

Gość Aniula79
Czy cleaner rzeczywiście można zastąpiła zmywaczem acetonowym lub spirytusem?

Gość anuls
Hello! Czy ktoś mi odpisze? :(

Gość od tego sa kursy

Gość Lea25
Na upartego mozesz zastapic cleaner spirytusem salicylowym albo BEZacetonowym zmywaczem. Ladnego frencha szablonem nie zrobisz niestety bo zwykle wszystko sie babrze naprawde potrzebna do tego jest wprawa. Nałoż bialy zel i suchym pedzelkiem musisz po luku ladnie najlepiej jeenym pociagnuieciem wyrownac. Praktyka prakyka praktyka... sa rozne metody nakladania bialego zelu. Zalezy jakie masz zele i jaka technika wykonujesz...

Gość Lea25
W OLBRZYMIM skrocie najprosciej dla Ciebie bedzie jezeli najpierw nalozysz minimalna naprawde cienka wartwe prezezroczystego jednofazowego badz rozowego na to bialy potem powyzej lini usmiechu rozowy ksztaltujac linie c zarazem, wypilowac i na to nablyszczacz. (mam nadzieje ze wiesz o wszystkich pozostalyxh czynnosciach przygotowujacych plytke itd.)

Gość aniuls
Bardzo dziękuję Lea25 ;) Tak, wiem co i jak po kolei. Miałam właśnie tylko problem z tym frenchem :( Ale to naprawdę niełatwa sprawa - kiedyś na swoich paznokciach robiłam french białym lakierem, a potem wszystko pokrywałam bezbarwnym. Szczerze mówiąc nigdy nie byłam z siebie do końca zadowolona :( Na pewno masz rację z tą praktyką - bo w każdej dziedzinie tylko ona czyni mistrza ;) Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź

Gość anuls
A jeszcze jedno pytanko - do żelowania swoich paznokci jakie najlepiej kupić żele? Kiedy skończą mi się te, które otrzymałam razem z zestawem chciałabym kupić coś naprawdę dobrego ;)

Gość anuls
Czy może znacie jakieś stronki www z instrukcjami robienia/zdobienia paznokci (najlepiej filmiki) Pozdrawiam :*

eh napisalam sie i mnie wywalilo;/ Wiec tak zele mozesz uzywac takie same. Zalezy ile masz pieniazkow... jak masz mal to polecam na allergo uzytkownika amitris ma bezkwasowe naprawde dobre zele w super cenach. Sun Flower sa dobre i w miare w przystepnej cenie, no a super to juz Activ, IBD itp. Tu w zasadzie i m drozszy tym lepszy... Co do zdobien to musisz wejsc na youtube.com tak jest mnostwo filmikow po angielsku jak wykonywac rozne zdobienia.

Gość jagodaaa170
Ja również polecam żel sun flower, kiedyś miałam żelki robione sun flowerem i trzymały naprawdę długo a w tym tygodniu chce sobie zamówić zele z allegro :) Masz tam np zel clear 50gr za 88zł(!). To jest naprawdę niska cena..albo żel ,,kryształek" 7g za 17 czy 18zł :)

Gość anuls
Oj bardzo Wam dziękuję dziewczyny za porady i życzę samych udanych pazurków ;)

Rowniez pracuje na zelach SF i jestem bardzo zadowolona, moje klientki uwilbiaja rozowy kamuflazyk, jest naprawde dobry, polecam. A ten krysztalek ma troche za malo drobinek...

Gość Nati1986
Mam pytanie, do tej pory zakładałam tipsy clear i french, chciałabym teraz na tipsie clear żelem sama namalować taką końcówke, jaki żel wybrać? jakiej firmy? Cenowo żeby też nie był taki drogi, chciała bym taki gramowo nie zbyt duży, na wypróbowanie. Była bym wdzięczna za zainteresowanie:) Pozdrawiam. Macie może jakąś stronke z wzorkami, jak je malować...

Gość gość
do żelowych paznokci przekonałam się dzięki Nailtip :)