Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolocka

od kiedy prac ubranka dziecka z naszymi w pralce??

Polecane posty

Gość kolocka

od kiedy?? moja corka ma 9 miesiecy myslicie ze moge prac ubrania calej rodziny razem w pralce?

Gość wiecej razy wypłucz
i obserwuj czy bedzie miec alergie

Gość kolocka
ja piore w tym samym proszku od 3 miesiaca zycia pytam o to od kiedy prac wszytkie ubrania razem

mój mały urodził się w czerwcu i przez wakacje z uwagi na upały prałam jego ubranka osobno w yelpie ale jak skończył trzy miesiące i gdy skończyło się lato to już z naszymi w vizirze + lenor zielony + dodatkowe płukanie i jest ok :) ale ja też nie rozpuszczałam Jasia jeśli chodzi o kosmetyki - rumianek, potem mydełko + oliwka bambino tak więc mój Urwisek jest zachartowany :)

Skoro pierzesz dzięcięce ubranka w tym samym proszku co wasze to czemu nie pierzesz wszystkiego razem? Nic z tego nie rozumiem, moim zdaniem jedynym powodem aby prac oddzielnie to inny proszek dla dziecka i nie dodawanie plynu do plukania i podwojne plukanie. No chyba,że dziecięce w wyższej temperaturze pierzesz?

Gość asiasiasia
Podzielam moje zdziwienie ze zdziwieniem Doris.Tez nie rozumiem o co chodzi.A odnosnie pytania, to piore rzeczy dzieci od poczatku z naszymi, i tym samym proszkiem.Nie mialy nigdy zadnych alergii itp.Jak do tej pory zyja :)

ja od samego początku piorę razem z naszymi ubraniami albo w vizirze albo persilu

a moja ma 3 latka i ja do tej pory piorę ubranka jej osobno w proszku dla dzieci i płynie do płukania dla dzieci mała nie ma żadnych alergii ale tak sie przyzwyczaiłam i uważam że są lepsze niż te w których my pierzemy

Ja ubranka piorę oddzielnie, ale jak mam na tyle białych ubrań naszych do prania to razem wszystko wrzucam. Piorę w 40 stopniach, wirowanie ustawiam na 700 lub 800 używam proszku Vizir, płynu do płukania Lenor lub Silan Sensitive. Z samego początku kupowałam Lovela, ale jest bardzo drogi kosztuje 30 zł za 2 kg a Vizir Sensitive z rimiankiem i aloesem 30 - 40 zł za 5 lub 6 kg.

gdy piore rzeczy Marcelka z naszymi, to uzywam Lovelli lub Jelpa. Zdarzylo mi sie uprac jego rajtuzki z naszymi w Persilu bez dodatkowego plukania i dostal b. brzydkiego uczulenia, wiec teraz uwazam

Gość wam sie tylko tak wydaje
ze te proszki dla dzieci sa inne, oczywiscie sa inne bo sa drozsze mi nawet przez mysl nie przeszlo zeby prac ubrania dzieci w innym proszku a jeszcze do tego oddzielnie czego te kobiety sobie nie wymysla zeby miec wiecej roboty

może mi sie wydaje ale pranie ubranek córki osobno jest dla mnie czymś normalnym zawsze dziele pranie córki osobno potem na czarne ,białe ,kolorowe i pościel to takie dziwne czy mam prac wszystko razem

Gość no problemo
od początku, im więcej uważania, dmuchania i chuchania na dziecko tym więcej alergii i chorób

Kasia28 - oczywiście to Twoja sprawa jak pierzesz ubranka dziecka i nikt Ci się nie bedzie do tego mieszał, nie wiem czemu poczułaś się atakowana. Jeśli możesz to proszę wytłumach mi czemu pierzesz ubranka oddzielnie jeśli używasz tych samych środków? czy istnieje jakieś logiczne wytłumaczenie, bo już się sama zaczęłam zastanawiać i nic mi do głowy nie przychodzi?

moj ma juz ponad 5 miesiecy i juz zaczełam prac jego ciuszki z naszymi.. ale...zawsze piore je z ciuchami ktore nie sa mocno przybrudzone...np odpada pranie ze skarpetkami :) ciuszki wierzchnie piore normalnie bez plukan dodatkowych .. tylko body i pajacyki piore z dodatkowym płukaniem....

Bialy motyl - Jeszcze ze dwa miesiące i ubranka Twojego maluszka będą najbardziej brudne z całego domu:) jak się zacznie czołgać po podłodze, kopać w kopcach krecich, przewracać w najgłębsze kałuże itp.

nio tak:) :)..ale puki jeszcze nie sa takie staram sie by body bylo prane osobno....jednak brud sie roznosi w pralce dlatego szarzeja nam białe ciuchy...

Gość mamutek olutek
proszki dla dzieci różnią się nie tylko ceną , ale przede wszystkim tym ,że nie zawieraja fosforanów które są główna przyczyna alergii kontaktowej !

Gość gość
Ja do 6 miesiąca pralam w fairy dla dzieci,od 6 razem z naszymi..w normalnym.

Gość Jaamajka
fosforany nie mają nic wspólnego z alergią tylko z ekologią, bo znajdują się w ściekach i zanieczyszczają rzeki. Fosforany są też w preparatach do prania dla dzieci. Dziecięce proszki, płyny itd różnią się tym ,ze mają kompozycje zapachowe bez alergenów. Najbezpieczniejsze do prania dla noworodka będą płatki mydlane. Od 2-3 miesiąca można prac rzeczy dziecka z rodziców, tylko nie stosować absolutnie płynu zmiękczającego i zawsze włącza cw pralce dodatkowe płukanie.

Gość gość
Jak dlugo dodatkowe plukanie?