Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Raya

Jak to powiedziecpo angielsku

Polecane posty

Pisze takiego formalnego maila wlaśnie i nie wiem jak napisać ze instytucja cieszy sie doskonała reputacją jesli chodzi o szkolenie pracownikow służby medycznej. Mam excellent reputation in schooling of medical staff... Ale mi to jakos nie brzmi, poza tym moj slownik mowi, ze reputation uzywa sie z \"for\". Kafeteriusze pomogli mi juz niejednokrotnie z angielskim wiec i tym razem na was licze :) Pozdrawiam

Gość dsadsdasdsa
Excellent reputation of schooling medical stuff i have big boobs and amazing legs i can be yours whenever zou want. I podpisz sie

aha :) stuff powiadzasz? :P wlasnie boje sie ze schooling of oznacza bardziej miec reputacje kogos/czegos. Np he has a reputation of a bully (tak mi sie to kojarzy,ale nie wiem). Mnie chodzi o co innego.. no nie wiem jak to napisac:O pomocy...

przeciez rozumiem co on napisal !!! ale "he has a point" z tym reputation of :P Nawet w wypowiedzi glupca mozna sie czasem doszukac czegos madrego :P

No i slusznie zauwazyl, ze nie powinno byc tam raczej schooling "of" tylko samo schooling wiec okazal sie chlopak pomocny mimo wszystko :P

Gość who am I
exellent reputation in trainig medical stuff lepiej brzmi niz schooling:)

Gość who am I
*excellent and staff..sork za niedopatrzenie:)

No fakt :) Tylko, że to college dlatego wpisałam schooling, no ale to faktycznie brzmi troche jak tresura, hehe :)

Gość moze ta
nstytucja cieszy sie doskonała reputacją jesli chodzi o szkolenie pracownikow służby medycznej. Our instotution has a reputation for organizing excellent trainings of medical staff. ale ja jestem średnia z angielskiego :)

i wiem ze staff:D ten pomaranczowy tak podpuszczal ze "stuff" ;)

Ach, i tam nie chodzi, ze szkolenia, mowa o 6-o letnich studiach. Także nie wiem ktory czasownik jest najbardziej odpowiedni :)

Gość who am I
wejdz sobie na ling.pl i wpisz szkolenie...mowie Ci ze lepiej bedzie training niz schooling...to jak napisałas wyzej "w ogole nie brzmi"

Gość who am I
Our institution has an excellent reputation in training medical staff

Schooling he act of teaching at school, the training of an animal (especially the training of a horse for dressage), the process of being formally educated at a school No ale moze masz racje, ciort wi :)

Gość to ostatnie jest OK

Chyab w koncu zmienei na training, zobacze co tam napisali w ich prospectusie jeszcze, moze jeszcze inaczej ujeli :)

Gość ja tez nigdy nie slyszalam
schooling, training to chociaz wiem o co chodzi, a to schooling takie spolszczone mi sie wydaje.

Kurna teraz jak to czytam to mi sie nawet po polsku nielogiczne wydaje :O Przeciez oni kształca przyszlych lekarzy a nie szkola obecnych, ale jestem tlukiem, juz sama nie wiem jak ma być :O

Dlaczego nagle przestałam widzieć odpowiedzi na tym topicu?! Zdecyduje się chyba w koncu \"an excellent reputation in training future healt care workers\" ;)

Gość who am I
własnie sie zastanawiam czy tam nie ma byc czasem "for" zamiast "in"... Our institution has an excellent reputation for training medical staff nie wiem dlaczego ale ta 1 wersja jakos brzmi lepiej..tylko ze ta 2 chyba jest poprawna bo sprawdzałam w słowniku i tam pisze ze sie uzywa reputation for..

Gość who am I
ale to co napisałas przed chwilka to znaczy to samo...bo ta instytucja szkoli pracownikow słuzby medycznej i jezeli ich szkli to znaczy ze przygotowywuje ich do zawodu czy czegos tam...

Who am I, właśnie mnie też lepiej podchodzi reputation in niż for, a słownik mówi co innego ( o ile jest tam taki zwrot, bo byl tylko w jednym z moich slownikow). Przy czym google pokazuje ze reputation in jest bardzo czesto uzywane takze w oficjalnych dokumentach a rep.for jest malo...

Własnei mysle ze to nie do konca to samo, ale chyba juz zaczynam kombinowac jak kon pod gorke ;) Zostawie te ostatnią wersje, dzieki za pomoc who am I 🌻