Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzygac mi sie chce od tego

---studenci turystyki---

Polecane posty

gdzie pracujecie,co robicie,łatwo znaleźć pracę w tym zawodzie???

Gość dfgdsg
od kierunku czy od tego ze nie mozna znalezc roboty?? miałas praktyki, kursy?? czy tylko klepaliscie wiedze z ksiązek?? bo ja jestem słuchaczką na tym kierunku i juz mialam wszystko nie wiem jak jest na studiach

mam doświadczenie w pracy w hotelu-4 lata

Gość dfgdsg
dlaczego nie zostalas, z tego co widze to nigdzie nie potrzebują, ale szukaj az znajdziesz, chyba w opolu w hotelu zacisze potrzebują jednej osoby

up up

Gość to się wyrzygaj
:classic_cool:

cicho!czekam na inteligentne odpowiedzi

Gość wieczny student
jesli ktoś studiuje tylko dla dyplomu, to jak najbardziej polecam :classic_cool:

a co nick ma do tego?

pisać mi tu same mądrości a nie rzygać

Gość wieczny student
mój kolega skończył agroturystykę. Przez 5 lat pił tylko ruski spirytus w akademiku, został magistrem, a teraz pracuje w hurtowni budowlanej. Ja sie pytam - po co mu to było? :classic_cool:

kończę turystykę i za nic w świecie pracować nie będę: - w biurze turystycznym - w recepcji mogę jako rezydent w ciepłym kraju :D o ile nauczę się języka..na razie Polski znam perfect :P

Gość wieczny student
atunia - bo to kierunek dla kretynów i leni, to fakt :classic_cool: Ale co się wybawiłaś to juz twoje, co nie ;)

studiuję turystykę ,ponieważ chcę z gracją gazeli hasającej po afrykańskiej sawannie przemierzać Azję Środkową w poszukiwaniu unikatowego motyla z rodziny Zwójkowatych ,przy którym to mogę osiągnąć pełnię spełnienia seksualnego poprzez pocieranie penisem po czółkach owego owada :classic_cool:

wieczny... to kierunek dla pracujących samotnych matek, w wieku konkretnym :D nie jestem leniem :P świetnie godzę wszystkie obowiązki nie jestem kretynem, bo mimo ostatniej pobieranej edukacji..w Liceum Plastycznym (minęło jakieś 16 lat) dotarłam - cudem wg Ciebie - do ostatniego roku :) nie wybawiłam się..niestety zawsze zmotoryzowana :) zawsze po zajęciach wracam do dzieci :)

Gość toż woemy
wy tak poważnie?

no up up

Gość przeciez w hotelarstwie
poszukuja podobno pracownikow!!!

Gość kasiunia123
co wy gadacie ????? po pierwsze TiR to nie kierunek dla idiotow i leni. fakt studia sa lajtowe i naleza do lekkich i przyjemnych. poza tym ludzie sa super i wyluzowani. nie ma atmosfery wyscigu szczurow...u mnie na studiach jest super. ale studiuje TiR na AWFie w Poznaniu. a nie tak jak wielu tu kretynow wypisuje ze studia sa do bani bo pewnie "studiuja" ten kierunek gdzies w jakichs szkolkach wna wypizdowku:) a hotelarstwo i ogolnie turystyka to potezna galaz gospodarki ktora sie baaaardzo szybko rozwija. ja sie super ciesze ze jestem na tym kierunku a debilem jak to ktos wczesniej napisal napewno nie jestem.... poozdrawiam :)

Gość do kaski
ja też studiowałam na awf poznań :)

Gość
w moim mieście nie ma pracy w branży - może raz na pół roku zdarzy się oferta w biurze podróży, ale wymagane doświadczenie, a nikt teraz nie uznaje za doświadczenie 3 miesięcy praktyk (a mieszkam w dużym mieście) tak więc pozostaje praca w sklepie odzieżowym itp praca w zawodzie jest, ale za granicą

Gość turystyka-a co to

Gość xmenkax
ja zawsze chciałam studiować turystykę,ale wybrałam filologię angielską i teraz nie żałuje

hej, Ja skończyłam turystyke i rekreacje w czerwcu. Studia były połączeniem dobrej zabawy ale i cięzkiej pracy. Obozy, objazdówki i rajdy :) ale też naprawde ciężkie egzaminy i wymagający profesorzy. Paracuje w branży w hotelu 4 gwiazdkowym w dziale marketingu i sprzedaży- 3500 zł netto = służbowa komórka :) jak na początek to nieźle. Ale pwoiem Wam, ze tytuł magistra turystyki i rekreacji bez znajmości języków obcych to ciężka sprawa! Mi się udało z pracą tylko dlatego, że oprócz dyplomu z wyróznieniem znam perfect angielski i bardzo dobrze hiszapnśki. Echh opłacało się uczyć. Turystyka to świetne studia, w połaczeniu z cięzką pracą naprawde otwierają się szerokie horyzonty

Gość look at me
a z jakiej części polski jesteś?

Gość look at me
i gdzie studiowałaś :)?