Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chadddka

uzycie THE pomozecie??

Polecane posty

Gość chadddka

chodzi mi o to kiedy sie uzywa the a kiedy nie??

Gość chadddka
mam takie zdania w zadaniu: ..... Neil Armstrong walked on .... moon in 1869. (tu dalam 'the' tylko w te kropki przed moon. dobrze?? ) We went on a tour of .... Netherlands with ..... Jackcons last summer. (tu dalam the tylko w te pierwsze kropki. ) .... Clifford plays ... trumper in a jazz band. (dalam the tylko przed trumpet.) sprawdi ktos??

Gość chadddka
... polar bears only live in ... North Pole. (dalam the przed North Pole) I think that ... basketball is very boring. I like playing .... chess in my free time. (tu nie mam pojecia gdszie ma byc THE.. ) ...Sherila always goes for a walk after...work. (przed work dalam the) ...Australia is...driest continent. ( tu tez nie wiem gdzie dac.. chyba przed driest.. ? ) When we went to ... Egypt, we visited ...Pyramids and we also went camel riding in .... Sahara Desert. ( dalam the przed Egypt i przed Sahara Desert.. Dobrze??)

Gość chadddka
...Patty wanted to have a picnic in .... Hyde Park , but it rained. ( dalam The przed Hyde Park) ...Saturday and .... Sunday are my favourite days of ... week, beacuse we don't have to go to ... school. (dalam the tylko przed school. ) moze mi to ktos sprawdzic jak co to poprawic bledy??

Gość chadddka
prooosze o pomoc!